"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, December 30, 2010

Kenduri Kesyukuran Rumah Baru

Alhamdulillah Gieyana’s sekeluarga dapat invitation ke majlis nie..We all sangat2 berbesar hati menerima pelawaan tuan rumah. Sifat merendah diri tuan rumah tue sgt ler di sanjung. Sempit katanya! But jadi ler kan..ada juga rumah utk berteduh dan mengharungi liku2 kehidupan walaupon masih bujang. Sedikit ralat di sini pasal ku ingat hanya majlis makan2 meraikan kengkawan saja, but..tuan rumah turut adakan majlis bacaan Yassin. Time we all smpai tue bacaan Surah Yassin masih belum lagi selesai..Ralat bukannya pasal apa..but dari segi pemakaianku…langsung x kena dengan tema! Sebelum pergi tue dah tanyakan pendapat Suami but dia pon x sure majlis tue macam mana nnt. So berkali2 ku minta maaf kat tuan rumah! Malu yg teramat sangat di situ..nasib baik di bandar..kalau di kampung sure makcik2 semua melihat!Embarrassed smile
DSC_0865Tuan rumah sedekahkan senaskah Surah Yassin buat tetamu…katanya, dia akan dapat pahala tiap kali owg gunakan surah nie..Aminn! & terima kasih banyak2 yer tuan rumah..Open-mouthed smile
DSC_0872
Teruja daku dgn kitchen kabinetnya…cantik sangat & warnanya lebeyy kurang ngan KC rumahku..
DSC_0873
Then, dapat gak gossip2 ngan Yati..Terima kasih pasal sgt suka melayan Nureen..She Love You! suka ngan tile kt belakang we all tue! cantikk!!...

See..pemakaianku yg sungguh tak sopan! malu betul! but biasa ler kan..manusia besa melakukan kesilapan..We learn from Mistake…Be right back

^_^ Besok cuti..Menuju ke Utara lagi..:D

15 comments:

zura@iwan said...

idak ku & iwan pegi jugak knuri ksyukuran ni...tp adik badik iwan mai ramai kt umah...tu x jd..hehe...

aku mula2 plan nk g tu..mmg nk pakai bj kurung....tpk gk nk pakai bj apa..hehe..

kaler KC dier pon mcm KC kt umah aku..hehe..

mummy_ayu said...

ingat kenduri rumah baru Gie...
ala..tak kisah pun pakai mcm tu..sopan gak la tu..

mimie1678 said...

sopan gak apa tue.... bertutup gakkk... selamat bercutiii...

ieda said...

cantik KC umah dia dikk
leh jadi cth pada akak nie :)

J@J@ / Bini The Rock said...

betul lah! tile tu aku pon minat jgk..cantekkk...

Mama Zharfan said...

gie sakit slim!! jeles i hehehe

Yati Lee said...

i luv u more nureen!!rindu la nk ketemuan b'sma lg..huhu..gmboku mcm mak tgh marah ank dia dlm senyuman la..siap bercekik pinggang lg..haha

Gieyana said...

Yati

Hahaha...Ai Luv u too Auntie..Nureen mau ketemu kamoo lagi! meh kita berjimba2 this Saturday yer! Nureen tunggu taw kat simpang, junction, exit toll AS utara..hihihi...

Gieyana said...

Zura@ Iwan

Ooo ya ker..kalau idak leh jumpa gak kan..hihi

Gieyana said...

Mummy Ayu

Belum lg ar..x settle semuanya lg nih..:D

Gieyana said...

Mimie

Hihihi..selamat bcuti gak yer..:D

Gieyana said...

Kak Ieda

betui2..cantik kan..:D

Gieyana said...

Jaja

Tu ar kan..minat gak aku tgk..:D

Gieyana said...

MamaZharfan

Ai mmg susah nk put on weight..igt nk gk gemuk sikit..huhu

wantie said...

Alhamdulillah, kata org besar rahmatnya kalau wat kenduri bila nak masuk umah ni.