"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, December 10, 2010

Sudahkah anda membuat Penamaan??

Ahakss..soklan cepu emas nih! seyeesss aku mmg sebelum nie x buat lagi penamaan taw! Bkn penamaan apa...penamaan utk KWSP nie...Penamaan nie amat penting andaikata nnt terjadinya kematian ke atas diri kita, so sukar n rumit ler bila waris nk tuntut wang KWSP kita kan! Maut x mengira waktu taw! sediakan payung owg kata...:D

Selalunya amat jarang tgk Si Isteri membuat penamaan pada Si suami kan!!...takut nnt wang tue Si Suami gunakan utk kawin lain n etc. Tapi bagi aku lain ler...kita dh dok dlm kubur, buat apa nk risaukan psl dunia kan! Kehidupan perlu di teruskan... So tadi minta no IC kt Mr Hubby, aku dh jd igt2 lupa lak! nk letak nama dier gak sebagai salah satu pewaris Wang KWSP ku andaikata apa2 jd kt diri kan! Nama Nureen semestinya ada & tak lupa juga kedua org tua....1% cukup kot utk Mr Hubby!! hahahaha..just joking!!

So jgn lupa taw kengkwn..buat ler penamaan KWSP utk waris2 kengkwan kelak..hanya perlu luangkan masa x smpai pon 1/2 jam..sedangkan kalau x buat penamaan, waris terpaksa mengambil masa yg berminggu-minggu utk menuntut wang anda..Hihihihi..promote sket!

8 comments:

noor said...

tak buat sbb duit epf dah kosong sen dah kuar abis hihihihi

Gieyana said...

Noor

Hahaha...sure amik pencen nih!kekekeke

yunz_02 said...

u r right.. xde masa nk ingat pasal donia lagi klu dh smpi masa nnt.. cuma ingat jek duit tu waris atas nama suami pn utk anak² jugak..

atty's said...

kty already done , dah lama dah buat
kasi anak2 sorg 25%,
mak 20% , along just 5%..cukup ler tuh...hehehehee

[-suziey-] said...

uit..dh lama ler buat penamaan..hehe..aku bg 100% pd aQeel..hahahahah:p

wantie said...

hahaha.. ambik borang ja. tak isi isi lagi.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

dah lama wat aqish 100% dapat kita punyer then hubby punyer kita 100% dapat...h.u...hu...

zura@iwan said...

aku dh buat.....tp cm nk buat pnukaran jerk..hehe