"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, January 17, 2011

Catch Of The Day...Tiga..Tiga..Tiga

Apa kena mengena dengan title nie?? Ya ler..ada 3 ekor ikan kembung..3 ekor ikan Selar dan 3 ekor sotong yg belum dimasak! hihihi....Lama giler x pergi wet market..selalunya Mr Hubby yg tolong belikan kt sini, tiap2 kali pabila dia balik dari kerja. Kebanyakkan kengkawanku kat  Penang nie cakap price kat market nie sedikit mahal tapi aku suka pasal ikan2 dia fresh jer...:D..lagipun ku x beli byk2..setakat stok utk dua atau 3 kali masak jer...

Seriusly mmg dah lama giler x jejakkan kaki kat sini...Nama Market nie : Wet Market Batu Lanchang


Ku beli  3 ekor Ikan Kembung+3 ekor ikan Selar+ beberapa ekor Sotong = RM17.50. X tau nak masak apa, since Mr hubby kena pantang psl lukanya tue, so dia x leh ler makan sotong tue..hihihi..pitty to him ^_^

^_^ Daku yg gigih utk snap picture nie...hihihi.sabar jer kan!

13 comments:

Cik Wanie said...

kalau sotong,
wanie suka buat sambal sotong,
nyum nyum nyum....

eT said...

mmg beli serba 3 yer??hehe...
sekali masak la ni eh?

zura@iwan said...

aku sll g mrket bt lanchang ni..mkcik aku duk flat tu je..hikss...tp skrg kureng nk gi sini..sbb jrg msk..haha

Farra Dhelina said...

wat sambal berlada pon ok ikan tu kak.. :) ..klu sotong, goreng tepung!! buh skit bwg putih tumbuk..pehhh sedapppp ;p

mummy_ayu said...

sotong goreng kunyit pun cedap...
me..tak pernah gie pasar dah..selalu beli brg kat tesco or carefour je sekarang..
hubby u teruk ke luka? sian dia.
get well soon to him!!

ieda said...

kalau sotong masak sambal jer dikk atau masak air .. sedappp

ermm selar kuning skrg dipasaran mahal kan .. dlm 8 - 11 hinggit sekilo .. takut nak beli .. nak makan terpaksa jugak beli ... tu jer yg murah huhuhuh

MrS. F!zA said...

hehe kita sokong farra..buat sambal berlada mesti sedap!!!

wantie said...

Kalu aku sotong kurengg sikit. lain ler kalau wat sotong goreng tepung. hehehe..

Sian hubby hang noh. kena pantang mulut. kalau idak leh ler hang wat sambal sotong.

SyaNa said...

sotong goreng kunyit sedappp
ikan kembung tu msk sambal ke
adoi lapar plak

Ummi Eisya said...

kenapa semua 3..sorang satu ye..ayah,mak,anak..hihiii

ibuayahdamia said...

hahaha..ayu pun baru nak tanya?? kenapa 3?? sebab nak bagi sorang satu ke?? hihi

Mama Zharfan said...

sotong tu nampak beshhh--kalau dh msk lagi yum yum :)

I-sya said...

bersungguh2 snap wei... cayok2.. apa lg gi msk cepat. :p