"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, January 6, 2011

Gambar Cahaya ~ Bokeh yg Nyum Nyum!!

 

Madam Gieyana x der kerja sebenarnya….Si Suami memandu di sebelah..di tangan ada Nikon D80 bersama ngan speedlight..arghh mau upgrade lagi but tunggu budget kewangan 2012 lah rasanya.Di pangkuan, Si comeyy Nureen Najwa sedang zzzzzzzzzz…bermimpi rasanya!!..Lokasi???Cuba Uols teka! ISO low sgt..6-8, Manual Mode… then Apperture..hentam kromo…speedlight x ON pon!…. Owhhh Zura& Iwan Smile with tongue out..ku rasa kau x leh teka psl mybe ko tahu lokasinya…hihihi

DSC_0238

Cantik2 ciptaan manusia kan!.. bentuk V yg serong gitu…DSC_0240

Nie bentuk cam mata lalat ada perisai!DSC_0241

Yang nie lak? entah! ku tak thu dehhh!DSC_0242

Yang nie pon sama!

DSC_0243

Ada percikan hujan yg rintik2 kat cermin keta…hihihiOpen-mouthed smileDSC_0244

Uits…kenderaan terhebat di abad kini….40 footer truck in front of us! but nmpak cahaya yg ala2 obor gitu!

DSC_0245

Uit..tanduk kerbau kah ini!

DSC_0246

Yang nie pon sama..di close up kan!

DSC_0247

Yang nie..bentuk LOVE yg x brapa nk jadi…ditujukan buat Zura&Iwan..psl order Jus CINTA..hihihi..jangan marah yer…

DSC_0248

Macam double V…

DSC_0249

Owhhh..lokasi sangat jelas di situ!

DSC_0250

Ini mcm huruf apa daa…huruf ‘X’ yg sedikit kreatif leh tak?

DSC_0251

Yang nie pon cantik! kecik2 jer cahayanya…

DSC_0252DSC_0255

Yg nie macam biji gajus!..hurmmmss bulan sabit kah!!

^_^ Tetiba thinking of Iena yg amik picture mcm nie kat Genting tempohari..but dia ambil picture lampu lip lap lip lap yg terhebat di abad sekarang kt sana..mmg unik hasilnya!..Open-mouthed smilearghh rindukan dia pula….Embarrassed smile

DSC_0232

Kita berada kat sini semalam…abaikan kasut merah idaman hatiku itu…blasah jer bedal psl kasut hitam x kelihatan kt dlm kereta…posingku yg sempoi bersama Zura&Iwan !kahhhhh!…

^_^ More story? coming later k..not soo soon…Open-mouthed smile

12 comments:

mummy_ayu said...

bukan senang nak amik gambar mcm nie.
kena ada teknik2 nie...plus camera canggih la..he he he..

CatlinaFly said...

hehehe sy lak dok idam2 light trail kat bndr mlm2..tapi bila dah set masa nak gi ade je halangan...(biasanye kuar mlm bila e-ein kat umah mak, sebab esoknye sy gi outstation ke hape..) huhu tak berpeluang lagi nih..

fazilzura said...

waaa aku dh lamax snap keadaan gitu..
time study dulu suke ler lepak atas jambatan cz snap gambo kete lalu lalang.... lawooo

ieda said...

aduhh sakit mata akak tgk heheh
x cam ler .. akak duk jauhh nie :))

Ummi Eisya said...

pernah try nak amik light trail mcm ni..tapi tak jadi la..kena blaja lagi..gie,punya cantik..

zura@iwan said...

hahaha...dh up picca kasi intro yer....ku nk teka gk bleh? hahaha...

mmg best giler smlm daaa.....gelak x abis2...mr2 hb kita yg buat lawak selamba...

posing sempoi weiiii...ku tunjuk apa kt atas tue....kekeke..nureen dasat posing.....garang tgk..kakaka..peluk tubuh je..

wantie said...

korang pergi lagi ek kat situ. hehehe kutahu .

CuTeMiUt78 said...

ko memang berbakat bab2 ni... so nice

Ciklinn said...

bilalah ciklinn nak ada kat tgh anatara kamu dan zura tu... heheh

tapi ken atunggu ciklinn kurus dululah... ahhah karnag boolat jer ciklinn kat tgh2 tu..

'NuReeN' said...

mmg susah nak ambik gmbq cam tue.. nureen pernah try x jd jgk.. kena ada teknik yg betoi & camera yg mahai kot.. ehhee

MrS. F!zA said...

alamak kt mna ni??kenapakah aku tidak tahu??hehehe.. dh mcm tanduk kerbau cahaya tu..

julietdeyellow said...

Huhuuu...kat mana lokasi tu aku x tau..heheh..but bokeh tu aku suka yg bentuk huruf L tu..

Tu la..teringat plak genting moment...aduhhh...

Opss..bukan light trail yer..tp bokeh...light trail adalah cahaya spt cahye lampu kete,moto yg bergerak yg dicapture dlm keadaan slow shutter yg menghasilkan jaluran cahaya yg berkesinambungan....hihii..mak aihh..berterabur ayat aku..hehehhe...