"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Sunday, January 23, 2011

Kemana Menghilangnya Header!

Owhh..Gieyana tersangatlah dukacita di sini. Header yg ku buat dengan cantik2 tue dah jd x cantik..Sebabnya, bila di upload kembali, resolution dier dah out or order. Rasanya kalau upload gambar2 kt sidebar tepi tue cuma 300+ je resolution dier. BUT, bila nak upload picture kat header, dh bertukar sebnyak 980pixels wide bebs!!. Tu yg jadi header tue tersangatlah blur. Then kalau tempek header yg asalnya tue mmg  tersangat2 ler blur + buruk!! Ada sapa2 yg terror tak bab2 nie? Although ku dah adjust kat photoshop, sama jer resultnya. So ku biarkan Header pic Nureen nie bertapa kt sini dulu!! biarkanlah..(bak kata Nureen)..nnt2 godek lagi!


See..blogku dgn header yg sedikit blur..rasa mcm cacat jer!hihihi

26 comments:

ieda said...

try tanyer sifu2 blog dikk :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

HB disini, hati panas ni awat la jadik blurr nyesal tukar header semlam, baru ingat nak gantika untuk tahun 2011, adei...geramnya, sama2 la kita carik solutionnya k...kita dah text resize pun tak mau gak...

Gieyana said...

Kak Ieda

Hihihi..yg nie kena send kt blogspot nyer helpdesk nie apsal diaorang tukar resolution tue jd 980 lak! adeeiii

Gieyana said...

Anje

Betui2...ai psl nk upload gmbar kt tepi tue..tersilap tukar header..bila up balik jd blur..aduyaiii!

Mama Zharfan said...

me pun kena--semlm me tukar header blog contest me--jd blur mcm yg u & anje kena gak lah adess

Gieyana said...

Mama Zharfan

Betui2 tue..adeeii..Ai dh send kat blogspot helfdesk. Hopefully diaorang membantu..huhu

*∽ IZAN ∽* said...

owhh..! seb baik korang hapdet dulu.. kalau tak eden pun terkena nihh.. isk isk isk.

Gieyana said...

Izan

A'aa..jgn tukar ur header tau..kalau idak confirm blur camni gak! aduyaiii!..:(

'NuReeN' said...

dah 2 3 org wat n3 pasai header blur ni.. ntah la nureen pon x pandai sgt.. hhhmmm...

Gieyana said...

Nureen

betui2..mmg mostly yg tukar header akan jd camni..blur jer! aduyaii!

Cik Wanie said...

tapi rasanya pic nie pun ok jugak akk,
sbb ada pic puteri akk yg sorang tue:)
hihihi:)

m!sZ zAL!nA said...

rina da tukar header tp temporary jek yg 2.. nanti nak tukar lg

Gieyana said...

Cik Wanie

Thks yer..tp jd blur lah Yang..huhuhu..

Gieyana said...

Rina

hrp2 nnt Rina nyer blog x jd blur cam header akak yer...huhu

atie said...

a ah la gie...cam blur jer kan, sama macam akak punya

E.d.Y said...

xpasti la..xreti sngt benda2 ni

padle said...

alamak,bab2 header ni xreti ar..kalo head banging,pandai la..hehe

mummY2Y said...

sy tak tahu..hahah tak tahu lagi mau komen kan..duliks,.lalalalal

MrS. F!zA said...

eh blh plk jd cmtu ek.. kita pon tkthula..sbb tk pnh jd kalo jd sure gelabah suruh hubby tgkkan..hahaha

try2 godek la lagi nti kak gie

Gieyana said...

atie~ a'aa kan kak..blur sket kan. Bkn sy srg yg kena.byk tau..hihihi

Gieyana said...

edy~ xpa2..ai dh send kt helpdesk.mostly byk yg jd cmni..hihihi

Gieyana said...

padle~hihihi..sabor ja kn! X pa2. Thks for ur concern..^_^

Gieyana said...

mummy2y~hihihi..xpa2. Nnt sy godeks2 lg..

Gieyana said...

fiza~ a'aa yang..byk yg jd cmni..bkn akak ajer!huhuhu..resulotion dia out dh!

zura@iwan said...

nnti godek2 len...ku pnya pon kalu up header len..sure blur...sbb reso dia dh tukar...huhu

Gieyana said...

zura@iwan~betui2..kalau hg tukar cfm blur..nnt aku nk godek photoshop tu lain n buat header nie 2 x lebeyy besar! Huhuhu