"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, January 25, 2011

Me + Photography

Sebenarnya ku start learn photography from Zero. X tau langsung bab2 kamera nie...BUT, mula tertarik utk dapatkan gadget nie gara2 we all ke Kota Kinabalu in Year 2008. Masa tue verangan tersangatlah tinggi kalau2 ada Dslr. Dapat captured gambar dengan lebih cantik! Tambah lak kalau tangan yg halus-mulus tue kreatif dengan editing kat mana2 software. Maka jadilah bertambah2 cantik.

Then, akhirnya..in early Year 2009. Kitaorang punyai gadget nie. Teringat first time pegang  gabak nie, sangat teruja ok.
 Photo Nureen nie time 1st time snap2. X brapa nk pandai lagi..ISO, Apperture pon x tau lansung but nasib baik Mr Hubby yg ajarkan..hihii...Mybe owg lelaki lebey pandai bab2 gadget nie la kot kan!hihihi
 Nie gambar we all lepas br jer beli gabak tue..hihihi..slim giler daku!kahhh!
Then nie gambar yg ku snap kt Butterfly farm..try n error but rasa ok ler kan! time nie editing satu benda pon x tau!hihihi...

^_^ For those yg ada DSLR tue..senang jer nk guna walaupon from Zero.rajin2 lah snap2 and baca2 information kat internet nie pasal kamera. You all leh dapatkan information kat forum nie juga psl kat sini semua in Bahasa Melayu for those yg x brapa faham English kan..Semuanya ada kt sana..nk cari kawan ber'outing pon boleh!hihihi

14 comments:

zura@iwan said...

bila ku nk pegang dslr sdiri plak ni..

leh outing sm2 kn..hehe

eT said...

ok la tu kan..
pandai amik gambar...
me kalo pegang camera jek tangan menggeletar...huhu

MataHati @ MH said...

comel ah..sya pun minat gak bab fotografi ni tapi sekarang malas nak pegang kamera.. bila lah mood rajin nak dtg kembali

ieda said...

haaaa akak tgh belajar2 jugak nie .. banyak nyer adik akak yg xplore .. senang dia jadi photographer ekekek

Mama Zharfan said...

me sgt minat bab2 amik pic (selain bab2 posing heheh)

wish list thn ni pun rasa mcm nak rembat DSLR sebijik--cuma dok risau takut tak tau guna--nanti jd membazir la plak...

ed shahir said...

sama lah kita kak. dulu ed guna kamera compact je. ayah belikan. itupun dah suka gila. hehe. maklumlah, 1st kenal kamera. kamera filem je. Alhamdulillah, skrg ada jugak dslr walaupun tak berapa canggih. :)

liana said...

me pun suka tgk hasil gmbr dr dslr ni..tp me ni jenis hangat2 taik ayam je..huhuhu...bwk kamera kecik pun mls...

Iena said...

aku smp skrg amik pict men hentam jer...
pasni leh study dr ko jerla... heheee

yunz_02 said...

yeah.. slr is superb! :D

TiKa LEh said...

bestnya ad dslr..tgh berangan untk memilikinya..hehe

E.d.Y said...

sama la..dulu masa beli dslr pun zero knowledge...banyak explore sendiri je

Cik Wanie said...

oklah tue kak,
belajar dari bawah...

so nanti bolelah amik gambar wanie kan:)

MrS. F!zA said...

k.gie, fiza ni lg la hubby ajar jap je igt pstu lupa balik..hahaha rsa mcm susah giler nk phm setting dia..ni pon hajat hati mau rembat lens..tp ongkos tk cukup..

mummY2Y said...

minat tp malas..mcmana tu? lgpun x larat nk hurung ke sana kemari yg bagak2..guna hp jer..hahahha