"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, January 20, 2011

Selamat Hari Lahir utk Ayah ~ Its your day today!!

Selamat Hari Lahir yer Ayah...Kakak kat sini siihat saja bersama cucu kesayangan ayah dan menantu ayah nie pon sihat juga! Moga Ayah pon sihat2 hendaknya yer...

Maaf..Kakak mungkin x balik di hari istimewa ayah psl waktu tidak mengizinkan...Nanti another 1 week lagi kakak balik yer..So kita celebrate belated birthday untuk Ayah ler ya!
Nie lah rasanya satu2 nyer gambar terbaru aku ngan Ayah..taken in year 2009. Hihihi

Teringat lak dedulu, kita mmg susah..sangat2 susah pasal Ayah buat kerja kampung jer.Ibarat kais pagi makan pagi..kais petang makan petang...Kesian kita kan! rumah kita pon buruk jer dulu..beratapkan nipah dan berdindingkan buluh  jer. x der merasa utk berlindung dari rumah yg berkonkrit. Masa tue kakak kecik lagi...kalau hujan semestinya rumah basah. Besen2 kecil di merata2 tempat utk menadah air hujan yg turun dan mengelakkan lantai dari basah! Mmg sayu kan! Ingat lagi, kakak pergi sekolah hanya berbekalkan wang dua puluh sen jer...Kita susah kan dulu!

Ayah kerja siang dan malam...macam2 kerja ayah buat..Ayah menoreh kat kebun owg..dah hasilnya di bahagi dua. Kemudian ayah kerja memukul padi, dapat lah sedikit padi utk kita seisi keluarga kan! Lepas tue, berkat dari kesusahan Ayah dulu.. hidup kita semakin senang kan!!

Teringat bila Ayah cerita kisah ayah masa kecik2 dulu..Ayah mmg miskin. Miskin tegar cakap Ayah! Ayah pergi sekolah tanpa wang saku dan tanpa berkasut! kesian ayah! kemudiannya lepas sekolah..Ayah merantau ke tempat yg kita duduk sekarang...Sedih kan bila jadi owg yg miskin tegar kan! susah sangat2..namun Ayah bersyukur pasal di panjangkan umur utk mencari sesuap nasi bg mengharungi liku2 kehidupan...

Yang pastinya..sekarang kita mmg di limpahkan rezeki dariNYA kan! Rumah kita x der lagi buruk...Ayah pon dah dapat menoreh kat kebun sendiri dan pendapatan skrg yg sgt lumayan..Syukur sangat2 kan!

Aperpon..Kakak mmg bertuah memiliki Ayah meskipon Ayah garang dan tidak menunjuk perasaan kasih sayangnya pada anak2, namun Kakak tahu..Ayah mmg sayang pada anak2 Ayah kan!

Ayah..Selamat Hari Ulangtahun kelahiran yer..Kakak doakan moga Ayah di panjangkan umur dan di murahkan rezeki...Hari nie hari bertuah Ayah..Your lucky no is 20th.

Your D.O.B : 20th January 1952... Its your day Today! Happy Birthday AYAH!!

^_^ Perghhh...giler seyess x pernah buat entry tangkap emosi cenggini..hihii

11 comments:

zura@iwan said...

slmt ulangthn kelahiran pakcik.....semoga pjg umor & murah rezki...

pstt; aku kalu story bab parent ni mmg tgkp syahdu..huhu

Gieyana said...

Zura@Iwan

Tenkiu2..betui2..mmg tangkap shahdu..:D

dilaOHdila said...

selamat ulangtaun pakcik. moga kehidupan pakcik sekeluarga di berkati....amin

** Giena
aku rasa sayu bila hang flashback balik kisah dulu. aku pun jugak begitu. Hang beruntung masih ada ayah disisi. aku lak aruah mak aku tak dapat apa yang aku rasa sekarang, x sempat. Tumpang syahdu aku giena....

munna said...

selamat ulang tahun buat ayah Gieyana.. semoga panjang umur dah bahagia disamping famili

*∽ IZAN ∽* said...

SALAMM.. happy bufay utk ayah giena jugakk. Semoga ayah giena sentiasa di berikan kekuatan dan sihat tubuh badan dan bahagia bersama anak cucu tersayangg

Syahdu bila flash back kisah mak ayah kita dulu kan. Mudah mudahan kita sebagai anak tak akan lupakan jasa & pengorbanan diaorang selama ini...

Farra Dhelina said...

hpy bday ayah!!

urmm...rindu nk sebut nama 'ayah'.. ;(

Mama Zharfan said...

happy besday to ur dad
me miss my arwah ayah- :( :( miss him so much--Tuhan ajer yg tau :(

E.d.Y said...

happy birthday pakcik...moga panjang umur dan dimurahkan rezeki...aminnn..:)

ieda said...

sob2 .. dikk eppy bday buat ayah G ..'semoga dia sentiasa sihat dan dilindungi allah ..
sapa x sayang ayah dikk .. cuma ayah skrg banyak yg x sayang darah daging sendiri huhuhu

Amyna said...

PakLang... selamat hari lahir paklang. Myna ingat masa myna kecik2 dulu. paklang selalu mai kat felcra.. kalau masuk felcra dalam nu.. mesti ada paklang..paklang suka usik2 kami..hehehe!!

Moga paklang dikurniakan kesihatan yang baik dan sentiasa dalam rahmat ilahi.. InsyaAllah ^_^

Zye Honey said...

Happy birthday pakcik..Phone no Rozie yg pakcik bg hari tu dah hilang...kalau Rozie x marah suruh dia bagi lagi sekali boleh x? he..he