"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, January 19, 2011

Special Entry For Si Encem ~ Update psl kemalangan ritu…

Syukur sesangat...x terhingga rasanya...Mr Hubby dah beransur pulih...Gieyana’s quote: ”Gelaran Si Encemm adalah di berikan oleh Nureen bila ada owg tanya Abah dier..sure dia cakap Abah Encem!hihihi”

Hari pertama ~ kesan dari kemalangan tue, tengok dia ok jer.Macam x der apa2 yg berlaku walaupon kat sana sini luka2. Paling teruk kt kedua2 belah lututnya. Kat berdekatan telapak tangan tue berlubang. Ngeri tul aku nk tengoknya..But terpaksa ler psl nak sapukan ubat kan. Hospital x der kasi apa2 ubat pon sekadar ubat penahan sakit. So ku gunakan minyak gamat yg mak bagi ritu utk sapu. Alhamdulillah, berkat guna minyak gamat tue, hari kedua kesan2 luka tue kering. Tapi sure perit kan bila kena air…

DSC_0699

Seriusly..ku rasa x leh hidup tanpa dier…Since peristiwa accident tue..CINTA makin memekar jer..berbunga2 gitu! wink3x…adeiii! sila jangan muntah hijoo yer!hihihi..Embarrassed smile

Hari kedua ~ setelah selesai buat urusan Police report dan melawat kesan kemalangan pada motornyer tue. Seriusly, motor tue pon serius injured. Kalau tgk pada keadaan motor tue, sure owg akan cakap tuan empunya motor tue pon teruk. Allah Taala melindunginya.. Syukur sangat. Selesai urusan segalanya tue, Mr Hubby dah terasa akibat daripada kemalangan tue. Sengal dan lenguh di sana-sini. Mau x terasa, jauh tue dier tercampak kan! 10 meter tue!! boleh buat baju utk aku dan Nureen nie!ngeee...

DSC_0700

Si Encem mmg penyayang..See..Nureen mmg rapat giler dgn dier…Open-mouthed smile

Hari ketiga ~ Tetiba jer dier di serang demam panas. Suhu naik secara mendadak. Aduss! kerisauan melanda di situ. Malam tue terus jer dier berselimut tebal. Kejap2 ku check suhu badannya. Then gunakan air suam utk meredakan kepanasan tue. Pukul 12.00mlm pon suhu still panas. After dh lapkan badannya dengan air secara berulang2, syukur..suhu badan dier menurun...

Hari Keempat ~ Syukur...secara keseluruhannya..Mr Hubby makin pulih....Terima kasih again pada semua yg mendoakan My Hubby yer..:D

Munir

Ku rasa lawak jer bila si Encem post nie kt wall fb dier!hihihi…tersengih2 aku although dlm hati risau!hihihi

DSC_0702

Our small Happy Family…Mereka lah part of Gieyana’s Life……Mr Encem, Ms Ummie dan Ms Nureen….Open-mouthed smile

18 comments:

el said...

smua gambar2 yg encem2
xde pulak gambar dia yg x encem (ms cedera n luka2 ritu) nk gak tgk kesan luka teruk tu

papepun alhamdulilah sihat dah eh

pasni kembali wat aksi kangkang lak cm n3 bwh tu hahahahaha

btw..x cite lak cm mn leh kemalangan tu

Gieyana said...

el~hahah..aku x snap pon wei..klau kt lutut tue sure dier x kasi snap2 tue..aurat katanya!kakaka..tunjuk gmbar2 yg encem dh ler..kang jatuh saham dier lak! Ishhh kang ss nih!hihihih

mummy_ayu said...

ye la..ayu pun scroll down gak sambil baca, ingat ada pic si encem accident tu..tak de..semua pic encem2 jer..
apa pun sgt lega dgr semua dah ok...
of coz risau sgt kalu apa2 jadi kat hubby...
hubby ayu dulu time baru kawin..dia demam panas..4 hari...ayu siap EL lagi.call kakak kat opis nangis2...tanya nak buat apa.call ibu lagi nangis2..risau sgt..

wantie said...

syukurlah dah sembuh. ku nak gi melawat pun tak sempat. hubby suspect denggi lak. asyik ulang alik spital jer, ambik darah..

Iena said...

wah, vangga abah nureen bila anak dia panggil dia abah encem...

hope abah encem cpt sembuh...
kesian kat ummie gojes dia...
pasti sedih bila belahan jiwa dlm kondisi yg x brape baik kan...

zura@iwan said...

si encem iwan aku la menemani si encem mu gi buat report segala tu..hahaha...tlg menolong kan....hari ni hari munir..mn tau sok lusa...

mmg weyyy..kalu time2 sakit la..rasa cinta tu makin mekar taw..haha..

::Mamalyna:: said...

syukur alhamdulillah... semoga terus kekal bahagia..

ieda said...

semua pasangan x leh hidup tanpa salah seorang kerana itu sudah lumrah dlm kehidupan .. :) nak2 suami isteri .. ikatan itu kuat .. manis dan pahit sama2 lalui .. bak kata pepatah
sapa x sayang lakii wooo :))

Mama Zharfan said...

memang encem pun ur hubby ni :)
bertuah u heheh

E.d.Y said...

alhamdulillah encik ensem dah sembuh...:)

saya ensem jugak..:P

Gieyana said...

Mummy Ayu

Hihihi..x snap lak pic dier yg luka2 tue...nnt kalau rajin snap..tp mostly suma luka dh ok dh..

Betui kan..mmg risau sgt2 bila owg yg kita syg x sihat kan!..syukur hb Ayu x kembali pulih kan!..:D

Gieyana said...

Wantie

Tu ar..syukur sgt2..x per..hg pon sibuk kan..:D

Gieyana said...

Iena

hahaha..vangga nok...Nureen pakai Abah encemmm!hihihi

hahhaa...betui2..sian kt ai tau!hihihi..lawak ler plak..:D

Gieyana said...

Zura@Iwan

A'aa...Munir da citer..hihi

betui2..sure makin mekar gitu..:D

Gieyana said...

Mamalyna

Thanks yer..:D

Gieyana said...

Ieda

Betui2 kak..mmg x leh idup woo..tapi Allah Taala dh tentukan hidup dan mati kita kan! yg tue x leh nk elak..moga2 panjang umur..:D

Gieyana said...

MamaZharfan

Jgn puji lebih2 taw..nnt dier SS lak!hihihi

Gieyana said...

Edy

Syukur2..

A'aa..Edy semestinya encem gak..hihi