"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, January 12, 2011

Syukur Dengan rezeki Allah..

The word Bonus refers to extra pay due to good performance.
Bonus may also refer to:

People

Data ambil kat SINI

Alhamdullillah..kalau x der aral melintang...this month dapat ler lagi..but since this year planning utk saving more and more...so x der la xtvt pembaziran yg sia2 di lakukan...Insyaallah..Niat.tue perlu ada kan!! mybe ada juga vacation but x ler sekerap last year...ku nyer wishlist this year utk saving about 10k before end of this year utk sedikit pelaburan nnt...doakan moga ku berjaya yer...:D
picture kredit to Google

^_^ Sebanyak mana pon duit..sekiranya tidak diuruskan dengan berguna..pasti akan jadi sia2 kan....duit pon a part of happiness kan! tanpa duit leh hidup ker?

21 comments:

MaMa aYiN_IzZaRa said...

Yup!!!..betul3x...tanpa duit hidup jd kucar kacir weiii..tp kena la dijalan yg betulkan..

zura@iwan said...

alhamdulillah syukur dgn rezki Allah...cukup2 mkn stakat ni..hehe...

mudah2an dpt wat plaburan tu weyy...hehe...

atty's said...

syukur alhamdulillah ..

Mama Zharfan said...

me tumpang happy :)

AkMa said...

syukur alhamdulillah..

aku setuju dgn pendapat ko jer..
nak jdkan ko sumber inspirasi la gie.

mummy_ayu said...

alhamdulillah..semoga tercapai target ko untuk saving tu..amin!!

el said...

bilalah dpt merasa duit bonus makcik sorg ni hahahaha

alyyani said...

BONUS KORANG TIME CNY EH. SYUKUR MOGA REZEKI KORANG SEKELUARGA SENTIASA MURAH, AMIN :)

*∽ IZAN ∽* said...

syukrann..!! bagusla duit buat simpanan. Kalau aku pun duit lom dapat list dah panjang berjelaa..uhuk!

Gieyana said...

Mama Ayin

Tu ler kan..x der duit owg leh jd gila gk nih!hihihi

Gieyana said...

Zura@Iwan

Betui2..insyaallah..:D

Gieyana said...

Kak Ty,

Betul2..syukur..:D

Gieyana said...

Mz

Thanks yer dear..:D

Gieyana said...

AkMa

betul tue..syukur..

Ishh..ku biasa jer nie Akma..sm jer mcm owg len..:D

Gieyana said...

Mummy Ayu

Insyaallah dear..Aminn..:D

Gieyana said...

El

Hahaha..hang banjer aku dulu ar wei!hahhaa..just joking! nnt kita set date gather ramai2 ar..:D

Gieyana said...

Alya

Owhh..we all every Qtr mmg da bonus..cuma cpt or lambat jer diorang release..alhamdulillah..:D

Gieyana said...

Izan

Hurmmss..kena gak nih..utk ms depan gk..:D

Cik Wanie said...

alhamdullilah,
syukur kepada-NYA yg memberi rezeki kpd kita....

amin

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

setuju bangat, menabung kan amalan mulia...nanti dah penuh kasi sikit kat sini k

I-sya said...

sepanjang aku kerja la kan... aku belum pernah rasa bonus yg dipanggil bonus.

dan sepanajng dua thn keje kat sini pun aku lum pernah rs apa itu salary increment.

rezeki itu ALLAH yg tentukan... apa2 pun syukur alhamdulillah. :p