"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, January 26, 2011

Tak Sukanya Bila Tetamu2 nie datang..


 Asal jer balik ke weekend house we all tue, ader saja tetamu2 yg tidak di undang nie datang. Bukan setakat datang jer, habis di geledahnya kat keseluruhan rumah...sampai kebilik2 rahsia lagi taw!..Mencii2...nak menghalaunya tak smpai hati...Bukannya apa, cepat sangat tetamu tue berkeliaran lari kalau ku tempik! huu..sabar jer kan! kalau uols pon sudah tentunya geram tau! Asal jer diaorang datang sure kena bersihkan sisa2 kehadiran diaorang tue! Saboo jer kan!

 Suka sangat diaorang datang kt bilik2 comel ku nie taw!...
 Kat bilik nie pon sama gak..x malu betul lah smpai dalam bilik diaorang selongkar!
See..nie ler jejak kasih yg kaum kerabat nie tinggalkan! adeiii!..korang pon tahu apa bendanya kan! Eee..malas nk sebut!!!

^_^ Uols ada petua tak macam mana nk halau tetamu2 x di undang nie?? Takkan ku nak taruk Bom kan!hihihi

19 comments:

Sidratul Muntaha said...

mop ari2 kak
tu jer ubatnya
mop tu kena campur dgn clorox sikit
tak boleh pakai yg kat ekdai tu je melulu
huuhu
jgnkan bilik akak yg comel tu
lab aku ni
hak yg luas tu pun rilek jer depa buat tanji!

Ieda Al-Habsyi said...

ape tu kak? taik cicak ke?

mummy_ayu said...

apa tu?? tikus ker? cicak ker? lipas ker?
tak suka semua pun..

Gieyana said...

ayu

ok..akan try nnt..tp we all ujung2 minggu ja lepak sn..hurmms dh 2 minggu x balik tgk nie..nnt terjah lg..mmg teruk ar diaorg nie! Dtg tanpa diundangkan!huhuhu

Gieyana said...

ieda

itulah si itam putih najisnya! Adeiii...

MrS. F!zA said...

adeiii ni lah najis plg kita benci tau..kat umah tu kalo ada seketul pon kita bebel2..geram! tksuka sbb geli..baik semut lg dr najis ni.. eeeee

Gieyana said...

mummy ayu

cicak ar! Adeiii..x suka gak!

Gieyana said...

fiza

betui2 Yang...ai x suka gk...geli siut! Adeiii

mamalieyna said...

ohho..susah jugak tu...nak cuci hari2 apa, kalau namanya pun rumah weekend eh..huhu..

Gieyana said...

mamalieyna

tu la psl..nnt kalau balik sn nnt sure byk nie!adeii,..

zura@iwan said...

alahai..byk noh....

umah aku nasib baik tak de....hehe..

ada jual rasa ubat cicak ...

@e_da said...

ye kalau seketul pun dah memburukan keadaan kan.. mmg tak suka gak

fazilzura said...

aduyai , mmg tekanan kalau ado cicak ni..
cm umh mama aku ado kucing, masing2 dok melompat2 nak gigit kalau nmpak cicak

noor said...

kalau terpijak adeiiii...mmg xsuka.

SyaNa said...

ooo cicak ke???
ingat kot titussss
sori ai xde petua
kekee

atty's said...

cicak ye gie.

kty pun tak de petua pasal cicak nie

el said...

biasalah umah kena tggl gitulah

mummY2Y said...

x suker x suker.. da la tuan tahi tu weols geli..eeeeee x suker..

I-sya said...

my house pn byk G tapi xplak teruk mcm umah mu tu. maybe sbb kita ada kat umah kot.

ur house tukan umah tamu, so dia la jadi tetamu kehormatnyer. pasang la bebyk perangkap lipas.

kita selalu pasang, sangkut la gak sekor dua.