"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, January 27, 2011

Teristimewa buat Anakanda yg Tercinta, Nureen Najwa: Selamat Hari Lahir!!

Salam sejahtera wahai anakandaku Nureen Najwa..Harini, 27th January, pada jam 3.16 ptg, genaplah umurmu 4 tahun. Ketahuilah Ummie sangat sayang padamu. Ummie bertuah kerana memiliki kamu. Kamu memang pengubat duka dan lara Ummie serta Abah.

 Indah detik ini kan! kita sama2 celebrate advance birthday untukmu..pada weekend yg lalu..

Teringat masa mula2 Ummie mengetahui Ummie mengandungkanmu, perasaan Ummie waktu tue x dapat nk gambarkan macam mana. Abahmu apatah lagi! Merah padam mukanya bila mengetahui Ummie +ve. Syukur sangat2 pada Allah Taala dengan limpah kurnianya....

Perjalanan hidupmu dalam rahim Ummie sesungguhnya, tersangat2 Indah. Abah membaca ayat2 suci Al-Quran khas untukmu tiap2 malam sebelum tidur dan Surah Yassin setiap malam Jumaat untuk Ummie dan kamu...Indah sangat perasaan Ummie waktu tue!
Perasaan sayang Abah padamu tidak ternilai banyaknya..See from this picture. Abah really LOVE you!

Teringat pada Dr yg menyambut Kelahiranmu, Dr Siw .... Ingat lagi Ummie pada Dr yg baik tue. Lemah-lembut orangnya. Ummie tersangat2 syukur kerana kelahiranmu tersangatlah senang tanpa Ummie lalui sebarang kesakitan. Syukur tak terhingga pada limpah kurnia dari Allah Taala tatkala melahirkanmu. Terima kasih tak terhingga jua buat Dr Siw yg sanggup bergegas ke KMC walaupon hari itu adalah hari cutinya. Syukur sesangat! Cepat sungguh masa berlalu walaupon rasa segar lagi pengalaman melahirkanmu 4 tahun yg lalu...
 See...Ummie mmg sayang sangat padamu..CINTA yg begitu mendalam dalam hati Ummie..sedalam Cinta Ummie pada Abah jua...

Wahai Anakandaku yg tercinta..percayalah, selagi umur Ummie masih di kandung badan... perasaan kasih, sayang serta Cinta yg mendalam akan senantiasa memekar buatmu....Ummie sayang padamu..

Selamat Hari Lahir sayang...Moga menjadi insan yg berguna, penyayang dan sematkan perasaan yg penuh CINTA pada Allah Taala jua.... ...Lots of Love...Ummie.^_^

34 comments:

Yati Lee said...

epi besday nureen..bertuah kamu da umie n abah yg sgt penyayang..jgn lpa segala jasa mereka..mdh2n ALLAH sntsa memberkati kamu sekeluarga.amin..

Gieyana said...

yati lee

tenkiu2..touching lak entry cmni..x sgka dh besar dh anak ai!hihhi..neway thks again k T! Sayang kamoo juga!

I-sya said...

happy birthday nureen najwa.

acik plak rs sayu baca dedication umie mu ini.

be a good girl ok!

atty's said...

Selamat hari jadi Nureen Najwa
semoga Nureen senantiasa bahagia,sihat dan berjaya dunia akhirat .amin

InaAchik said...

happy birthday buat nureen najwa...

#aunty emo baca coretan umi mu...

mummy_ayu said...

happy buzzday nureen!!!
touching la entry mcm nie..nak tiru untuk buzzday Ian gak nanti leh tak?

el said...

hepi besday nureen...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

happy birthday sweet nureen, cantik gambo tu...nampak manja la nureen ni

J@J@ / Bini The Rock said...

hai nureen cayangg..

hepi besday ye! semoga nureen menjadi anak yg solehah dan mendengar kata ummi dan abah.

xD

Zue AnnaLeeya said...

hepy beday nureen... jgn nakal2 dan jadi anak yg baik buat ummie dan abah ok...

MrS. F!zA said...

happy birthday nureen..bertuah nureen mempunyai abah n ummie yg sgt sygkan nureen..moga jd anak yg membanggakan kedua ibu bapa

NurLailatul said...

hapi besday nuren!

Touching gila baca...

Perasaan ibu pada anaknya..

ibuayahdamia said...

selamat ulang tahun yg ke 4 nureen..
semoga menjadi anak yg menjai kebanggan papa n mama yer..
aminn

MamaBatrice said...

happy birthday nureen najwa
jadi anak yang terbaik k dear

tak sangka..besday nureen sama ngan my hubby

LYAfrina said...

happy birthday nureen najwa!!!

semoga diberikan kesihatan y berkekalan serta diberikan kemudahan utk menempuhi kehidupan d dunia & akhirat. amin...

**pic2 kat atas tu sgt2 sweet!!

mummY2Y said...

happy bday nureen!

Gieyana said...

I-sha

thks ya! Aku bc balik pon rs touching gk ni..mengalir airmata bebs!

Gieyana said...

kak ty

macih yer...insyaallah..:D

Gieyana said...

inaAchik

macih yer fren..

Ku pon emo gak bc ntry nie..rs sayu jer!

Gieyana said...

mummy ayu

macih yer...touching gk diriku..
Ok jer..no hal!hihihi

Gieyana said...

el

thks ya dear!

Gieyana said...

anje

thks yer..

Gieyana said...

jaja

macih2 yer...

Gieyana said...

zue

tenkiu yer dear..insyaalah hendaknya..

Gieyana said...

fiza

thks ya dear! Insyaalah hendaknya..

Gieyana said...

nurlailatul

thks ya..sy pon touching gk bila bc balik! Flashbak memory tue mmg tsgt indh..hihihi

Gieyana said...

ayu

macih yer Yang! Insyaallah...aminn..

Gieyana said...

mama batrice

macih yer dear..insyaallah..

Owhh ya ka? Sm hr lak kan!hihihi...

Gieyana said...

lyafina

thks ya dear..insyaallah dgn izinnya..

Thks ya..pic yg bertiga tu, tripod yg tolong snapkan..hihihi

Gieyana said...

mummy2y

thks ya...

zura@iwan said...

aku nk nanges taw bc n3 hg ni...huwaaaaaaaaaaa.....

syukur kpd Dia...kerna mberi Anugerah yg sgt bnilai ni utk hg & Munir...

kalu aku x taw le apa perasaanya nnti kalu dh ada bb..sure aku nanges weyyy....tggu lama sgt....huhu..

fazilzura said...

HAPPY EBSDAY NUREEN cuteeeee... semoga jd anak yg solehah .

nureen ingt untie lg dak ? ke ingt akil ke heheheh..

akil pun dh nak masuk 4thn bln 3 nnt..

* zuraiwan .. adoyaii , jgn le ko sedey2 ye.. sabo ye.. insyallah ada rezeki ko nnt

wantie said...

Happy B'day nureen. hmmm dah 4th dah yer.

Semoga kau sentiasa jadi puteri yang always happykan parentmu.

e.l.i.z.@ said...

happy 4th beday nureen!