"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, February 17, 2011

Ian's 5th Birthday Giveaway

Giveaway yg kedua yang Mummy Ayu buat....u..mmg dah kenal lama ngan dier dan nie consider support kengkawan..Seriusly aku mmg jarang joint GA or Contest. Selalunya kalau joint Contest mmg sukar utk menang especially kalau pertaruhkan gambar Nureen..But just for Fun dan tambahkan kenalan kan!hihihi
 

Dan last minit rasa rajin lak nk menjointkan diri..mana tau rezeki kan! 

 
 Buat Ian...
Auntie nak ucapkan Selamat Ulangtahun kelahiran. Bulan kelahiran kamu sama macam Auntie. So baby yang lahir bulan February mmg seorang yg baik hati, penyayang dan romantik taw! Auntie harap, Ian kelak menjadi anak yang berguna, patuh pada kedua ibubapa. Taat dan dengar cakap Mama kerana Syurga di bawah kaki ibu. Sesungguhnya, harapan Auntie agar Ian abadikan lah lirik lagu nie..mmg membawa maksud yg sangat mendalam..

Satu... kasih yg abadi
Tiada tandingi dia yang satu
Dua... sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu

Tiga... lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah
Empat... mudah kau ketemu
Berhati selalu beza antara
Kasih dan kekasih

Ibu kuingat dahulu
Menyisir rambut ku kemas selalu
Ayah menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu bila dewasa

Sayang dengar lagu ini
Untuk kau sandarkan buat pedoman
Jangan manis terus ditelan
Pahit terus dibuang... itu bidalan
Harus kau renungkan
  
Petikan lagu : 1234 dari Aris Ariwatan dan lagu nie mmg Nureen suka sangat2 psl Auntie mmg nak Nureen menghayati lirik2 dari lagu nie..

^_^ Sesungguhnya..Jangan lupa padaNya..Patuh pada suruhan Ibu serta Ayah yer..dan menjadi anak yg berguna kelak..Aminn..
So Pada yg nak joint mmg dateline midnight harini..tak sure sempat tak lagi nie!..Meh terjah sini yer!..

9 comments:

Naimah SiDiK said...

wahh .. old scol song.. aku sukeee

Gieyana said...

Naimah

Hahaha...seyess..Nureen mmg suka giler lagu nih! siap hafal lirik lg weh!hihihi

ironmax said...

Assalamualaikum..nureen suke ye lagu nie..emm cm bf sy la..mse 1st dye nyanyi kt fon, sy plak yg sayu..sy tahu ape perasaan dye..namun bak kate org berat mate memandang berat lg bahu yg memikul..dye xde ayah sejak umo 6 bulan..:( setiap kali dengar lagu nie msti sy yg nangis..sebab sy pon da xde ayah...:(

Gieyana said...

Ironmax

Waalaikummusalam..A'aa..Nureen mmg suka lagu nie..akak pon suka n we all nyanyi sama2 kt mn2 jua..:D

Salam tahziah dari akak buat adik n Bf yer..Allah Taala lebey sayangkan arwah..Sabar n tawakkal byk2 k..sedekahkan arwah dgn ayat2 suci..insyaallah kerinduan tue hilang dan arwah tenang di sana...:)

Ummi Eisya said...

lama tak dgr lagu tu..good luck..

eT said...

blom sempat join lg..nnti sempat leh join...gudluck..

eT said...

eh...baru perasan..
lagu ni kan et selalu nyanyi kan utk dania...
tiap kali nyanyi mesti nk nangis...huhu

SueZ said...

best kan lagu ni..saya pun ptt ajar anak saya lagu ni..selama ni duk ajar dgr barney and nasyid2 baca doa ajer...lagu ni ptt jugak ni..good idea..good luck yer

mummy_ayu said...

suka lagi nie..tq dear sbb join & good luck!!