"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, February 2, 2011

Kisah terbaru tentang Nureen Najwa..

Lama x story psl Nureen kan!!..asyik tempek photo but malas nk bercerita. Seperti semua sudah maklum..but ada sesetengah yg belum maklum tahu lagi kan!..my princess dah turn 4.. Cepat benar masa berlalu..Sekarang Nureen dah makin chubby...For me nmpak mcm biasa jer but lately mmg ku ada perasan, selera makannya bertambah...Kata mau besar maa!hihhi..
 Gambar nie baru jer snap smlm...lepakking kt KFC

We all yg sehari2 duduk bersama nie mmg nmpak sama jer size dier but lain ler  lama x jumpa ngan sedara mara tue..sure diaorang tegur! owhh..anak dara ko dah makin bam bam ler..nmpak makin putih lah..nmpak mcm semakin malu lah..dan bla..bla..bla..biasa ler..masyarakat  Malaysia yg prihatin dan ambil berat satu sama yg lain...^_^
Nampak makin chubby ker saya??

Sekarang dier mmg becok berkata2 x larat nk melayannya...dan selalu jer bergaduh denganku..ada jer benda yg  nak di gaduhkan...dan lastly Hubby ler tempat dier melepaskan perasaan..tue yg sampai calar2 kat dahi ku tue..gara2 bergaduh2 manja dengan dier lah!hihihi
 Aksi spontan saya!..

Dia mmg bercakap dalam bahasa baku.." Biarkanlah"...."Abah Berbohong!" or "Ummie Berbohong!"..ada saja perkataan baku yg dia tuturkan dengan sebutan yg betul..but kadang2 menghiburkan dan kelakar jadinya bila terdapat sedikit pelat di situ!hihihi...


Nureen dah makin sporting dengan lensa..but kdg2 susah giler nk captured photo dier!

^_^ Lampu kunang2 tue dah jadi ahli keluarga yg harus di bawa kemana2 bersama2 skrg!..tapi kadang2 depend pada mood gak!hihi
^_^ wahh..x sabar nk bercuti kan!..blog ku cuti tak? hurmss x sure lg..depend pada mood juga..
^_^ Dalam perjalanan balik dari KFC nie, Nureen nyanyikan lagu Birtday..Cute jer bunyinya..Then ku nyanyikan Lagu Birthday utk diriku dan Nureen nyanyikan utk Abah dier..riuh rendah kereta we all! saboo jer kan!
^_^ Arghh dier pakai krim muka Olay daku! huwaaa...Nureen cakap "nk pinjam sekejap saje".. Bahasa baku lagi!huhu

14 comments:

Yati Lee said...

nureen dh sporting la skrg..posing sakan!!rindu nk dgo dia membebel..mcm org bso ja bunyiny..hehe

mummy_ayu said...

comelnya...kelakar kan bila dgr kids ckp bahasa baku or me panggil bahasa buku..skima je bunyi...
leh la cari kawan sorang untuk nureen...

Gieyana said...

yatilee

hihihi..smlm dia sporting ler plak berposing..kalau idak mmg susah nk amik photo dier...

Adeii..mmg x larat nk layan bebelam dier tau!huhuhu

Gieyana said...

mummy ayu

betui2..mmg comey jer kerenah diaorang kan..x larat nk layan..tp ku suka betui tgk Ian mu.sure nnt hensem!hihihi

[-suziey-] said...

kejap je dh 4 thn dh princess ko ni kan..aku tgk maintain jek..tp mmg kopipes muka ko..ekekeke;D

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehehe..seronok layan anak2 sedang membesar ni..

wahhh nureen bagusnya cakap bahasa baku...adakan mumy dia yang ajar???

maintain jer tgk tak chubby sangat lah..

♥MAMASYAZA♥ said...

ami dulu pun bercakap bahasa baku jugak, mmg kelakar bila dengar

padle said...

nureen da pandai pakai pncuci muke?dasat2..

Gieyana said...

Ayu

betui2..mmg x larat nk melayannya kan..hihihi

tu ar..dia ckp baku n more pelat ke selatan..cuma ayaq, pi..guna bahasa utara la..saboo jer kan! Bb sitterku owg Indon..so blajar dr situ kot..hihiih

Gieyana said...

mamasyaza

must be cute kan anak ko...hihih..sabar jer kan!

Gieyana said...

suziey

betui2..cepat sungguh ms berlalu kan..nnt Aqeel po turn 4 kan...

Ya ker? Kiranya photostat dr muka ku la kan!hihihi

Gieyana said...

padle

dia dh pandai pakai krim muka akak..then make up juga..huhuhu

Farra Dhelina said...

suka tgok pic2 nuren, fotogenik lh kk

Gieyana said...

Farra

Thanks yer..alaa..Nureen biasa jer dik..:)