"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, February 10, 2011

Saya Mahu Mati!!

Nauzubillah..mengucap banyak2!!!....Jangan salah sangka! tapi dia memang nak mati! seyess!!! x tipu..tertinggal dalam kereta dan membuatkan dia tercungap2 kekurangan udara...Then tertinggal dua malam tanpa udara dan hanya bertemankan penyaman udara di siang hari di office!! owhhh..jangan panik kengkawan! Dia...hanyalah pokok!! But, makhluk Allah Taala juga kan! Nak juga hidup di bumi Allah nie utk mengeluarkan oksigennya pada kita...^_^

See..seee..dah tukar kaler kuning akibat kekurangan cahaya matahari kat office..dh kasi Power Root utk kasi "Power" pon x mahu!berdekah3x...

^_^ Gila apa kasi power root sama itu pokok! lu talak otak kaa? hihihi..itu power loot waa amik dalam keta waa maa..itu tin Mr hubby tinggalkan dalam keta lorr! so waa rembat kasi temporary rumah utk Dia ler!hihihi
^_^ Waa sudah bw balik ini pokok mau tanam dalam pasu..Pokok nie ihsan dari Madi's family..di rembat dari dusun duriannya..makasih yer kawan...^_^ dia ada baca blog aku..dia ada baca blog aku taw! hihihihi,....statement perasan! tp mmg benar!! kan..kan??

15 comments:

Hanim Najib said...

hahaha..takpa2.. itu pokok suda dapat power dengan itu power loot punya power..cuma dia talak boleh tunjuk itu dia punya power 'plingg' jadi itu daun telus ijau takut nanti lu pulak hilang power mau bedili..sbb tekejutt maaa..

[-suziey-] said...

erkkkk kasi power root? ekeekekek:p klu aku mmg piungg dh..tp org kasi hargai la kan..jaga la selagi ianya xmati berguguran..hehe

padle said...

cheit..tertipu suda...hehe

ieda said...

kekkekek pokok tuu sure kuat .. :)

ibu_umairah said...

keh..keh..kehhh....::))

E.d.Y said...

haha..kalau kasi power root esok terus beranak pinak pokok tu...terlebih power katakan

wantie said...

hahaha... mcm mna tak mati pokok tu. ko cuma galakkan dia punya akar jer ( root)

tukar la letak "power leaf" plak. mesti daun dia jadi ijo semula.

Tapi ada ker power leaf tu?

Gieyana said...

Hanim

hahaha..itu suda jd lawak lor..kelakar pon ada bila wat taruk itu power loot sm itu pokok!..nasib baik itu pokok sekalang suda mau idup..:)

Gieyana said...

Suziey

hahaha..sabar jer aku kan! aku suka menanam..so tgk still alive lg so still nk tanam..kekeke

Gieyana said...

Padle

hahaha..:)

Gieyana said...

ieda

mmg confirm taw!

Gieyana said...

Ibu Umairah

hahaha

Gieyana said...

Edy

betui2..lepas nnt cfm beranak pinak!kakakaka..

Gieyana said...

Wantie

hahaha..entah wei..x da kot wei!kui kui kui..:)

Farra Dhelina said...

hahahaha kena kasi kacip ftmh tu kak!! haaaaa