"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, February 9, 2011

Teluk Batik, Lumut ~ Da Intro of Holidays!


Dari sayup2 kita mendengar suara lagu yg lunak2! x der maknanya nk dgr lagu lunak merdu time kat tepi pantai cenggini! Suara sumbang2..riuh-rendah dari oghang ghamai ada ler dik non!

Pantainya hanya berkangkang2 kera yg di ceriakan oleh orang2 yg sangat jakun dengan air laut dan akulah salah seorang si jakun tersebut! psl aku turut menempatkan diri di sini!berdekah3!
(sila jgn terasa dgn statement ai nie yer! ianya adalah gurau jenaka Gieyana semata2!) Seyess..mmg ramai betul manusia smpai nk menjejakkan pinggul kat tpt2 yg kosong pon non adooo!

Aku yg memandang jauhhhhh!..sama x ngan budak kecik tue?lalalalala..bkn time maghrib yer ku berada di sini..nie adalah editing gambar semata2...^_^

Jauh ku merenung kt tgh2 lautan tue..apa yg ku cari?? Hanya ketenangan setelah memenatkan diri sendiri selama 7 jam perjalanan ke sini! perghh mau berasap bebs! 'Jam' punya psl ler! tu pon bertolak seawal 8.00pg jam Melayu yakni pukul 11.00 lebey dari Alor Setar!Aduyaii...mak x mau lagi buat camni! next time jam Melayu kita kena awalkan lagi yakni pukul 3.00pg dan menjadikan kita keluar rumah jam 7.00pg...X gitu!

Meh nk kasi intro2 sket...aduyaiii! ku rasa Batu Feringgi lebey cantik berbanding dgn sini..perghh 1st statement negative keluar dr jiwa! tp x per...semangat membara utk keluarkan peluh dan berjimba2an di sini bersama kengkwn terpaksa menghadkan perasaan2 negative yg nk keluar dlm diri! padahal, dressing bak nk ker Shopping Complex mengalahkan org nk attend dinner...x der maknanya nk mengeluarkan peluh! Dan yg paling penting..perutku dan Nureen harus di penuhkan dulu padahal duit dah kasi utk makanan kt sini! x per laa..extra keluarkan duit lagi dan x mo nnt anak buat hal dengan nyanyian2 sumbangnya yg akan keluar akibat perut yg kosong kan! hahahaha..ayat2 berbunga yg menjadikan si suami terpikat dgn jayanya!....meh cuci2 picca dulu!
 
Bukan nk focuskan muka we all yer...tue haa..oghang ghamai tue!
owhh Nureen..ku sayang pada kamooo!
Malamnya edisi menghalau nyamuk di lakukan..perghh..berasap bebss! Zura+Iwan turut berada di sini..sahabat maa!
Anak2 yg gigih bermain pasiaq!
We all sahabat...berposing2 after check out..Ku pakai tudung yg sama bebs..tp mmg dh cuci yer semalam!lalalala...Zura n Iwan, Madi sekeluarga n sahabat hubby..nie kiraya reunion sahabat2 hubby + Iwan..we all 7 family semuanya...yg lain2 sure nnt ada kt Zura..

^_^ Mood bergambar time nie mmg down sgt2..Malas giler! Nnt rajin kasi tayang lagi cerita nie yer..

19 comments:

ciKmOt said...

lum pernah lagi sampai sini...sian kan

[-suziey-] said...

waaa best....suka edisi menghalau nyamuk itu..ekekek:D

Gieyana said...

cikMot

biasa ja pantai nie..to crowded sgt ar!adeeiii

Gieyana said...

suziey

A'aa..best tul edisi menghalau nyamuk tue..tp paas bebs mengipas!hahaha

Nana said...

wah zura pon ada
hehehe gmbr2 aku oliday kt sabah pon
pkai tdg sama hahah malas bawa banyak2 tudung

wantie said...

AKu pun heran, napa la aku jarang sekali pergi pantai.

Org ramai kat sana sebab dorang teruja ngan pantai kot. Yang hang tu,hari hari tengok pantai tak jemu lagi ka? heheheh..

saja kaco ja.

atty's said...

bila lah nak sampai kat sini ..

Gieyana said...

wantie

hahaha..hg malas nk p psl tkut Mirul nk mandi laut kot!hahha

tue la psl..aku jakun ngan pantai weh!hahah..thn nie adalah thn holiday kt tpt yg da pntai!kakakak

mummy_ayu said...

AYU PUN SUKA LEPAK KAT BEACH..TENANG JE RASA KAN..

Gieyana said...

Nana

Alaa..Zura pon ada..geng2 hb reunion so si isteri wajib hadir!hahaha

tue ar psl kan..ku psl tudung ttinggal kt keta..so mls nk g amik!hahaha

Gieyana said...

Kak Ty

nnt bila2 leh smpai..tp pantai dia biasa jer..

Gieyana said...

Mummy Ayu

betui2..tenang ja rs nya kan..insyaallah next mnth nk g tpt yg da beach lg..hihihi

Ummi Eisya said...

suka pic yang no 1..ngan suka gak pergi pantai..tenang mendamaikan lihat kebesaran Allah..

el said...

teluk batik/lumut mmg x best
tp kalo compare pangkor beach ngan penang cantek pangkor lagi..sbb air laut dia jernih :)

ALoNa CintamaniszLite said...

teluk batik?? dh lama tak gi situ, ngee..
tak best ek?? erm..

Gieyana said...

Ummie Eisya

thks yer..betui2..mmg mendamaikan kan..suka gak..:D

Gieyana said...

El

betui2..first impression aku p sini mmg -ve..tp nie psl reunion kkwn hb..kalau sendiri2 nk pegi rsnya NO kot..hahaha..tp tingin nk p pangkor..:)

Gieyana said...

Kak Lona

A'aa..hihihi..pantai dier limited but ramai sgt manusia..so jd x best..sy suka pantai yg tenang jer..less people n peaceful gitu..leh cr ilham..:)

zura@iwan said...

picca ku yg last tembam kan..sbb pakai bj belang2 mlintang kan....effect gk tu..haha..