"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, March 25, 2011

Alamak....Aku Lupa!!

Gieyana sedang memandu menuju ke rumahnya di kala waktu tengahari semalam utk mem'packing'kan barang2 kesayangan nak balik kampung...Dengan tidak semena2 nya teringat utk membelek purse kesayangan jenama kulit cap kapak!..Then dengan secara tidak sengaja, memandang ke arah lesen memandu! Owhh tidak..mak lupa! Lesen sudah expired almost 2 minggu!! Dan still memandu tanpa rasa bersalah dalam masa itu...Nasib baik tidak di tahan dek pak polisi..kalau idak, mau RM300 ku melayang!..Sumpah...Dik Non going to be careful next time..sayang duit bebs!

Dengan sepantas kilat, terus menelefon utk mengadu!hihihi..nasib baik ada channel 999 di situ..Suruh jer Adik ipar renewkan...perghh selamat!!

Moral of the story..Jangan menggunakan telefon semasa memandu!lalalalala

16 comments:

MrS. F!zA said...

hahahaha..haitu msa kitorg eksiden lglah naman yg drive..sekal msa polis tgh key in report tgk lesen naman dh expired sebulan lebih..wakakaka blh tk sedar..nsib polis tu baik giler siap tukar nama ku sbg driver..kuang3x..

Zue AnnaLeeya said...

pnah gak skali tak sedar lesen dah mati... sib baik tak kena tahan polis ker hape... klu tak melayang jer RM... huhu..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

dear i kan 2 bulan baru igt nak renew huhu..
syiok je drive ke hulur ke hilir..
skali tgk ari tu..dh tamat tempoh daaa ahahaha

mummy_ayu said...

ayu dulu dah expired dekat nak 3 bulan...nasib tak kantoi..kes tak perasan jugak la tu..

zamdotcom said...

hahaha..tu baru 2 minggu..gua 5 bulan lepas tu baru sedar yg lesen gua dh kiok..mujur la xkena tahan ngan polis..hehe

p/s: suka renew lesen di Pejabat Pos Alor Setar..ada awek kaunter yg cun..hehe

Ummi Eisya said...

ooo banyaknya kesalahan telah dilakukan..tanpa lesen dan gunakan telefon ye..hihii

Nad @ MamaZakwan said...

naseb baek ada superhero yg berjaya menyelamatkan dunia kak gie, ehheheeh

☆ lieya latif ☆ said...

ohooooooooo bahaye tu...kalo kene ambush ngan pak polisi atau jpj kene sudah saman hahaahahah....

Farra Dhelina said...

haha sabo je lah kan..nsb tak kena tahan... selamatt...

fazilzura said...

wakakak tu ler...lepas ni sila set dlm hp key ..

bkn ko, aku pun penah lupe beb .. smp dekat 1month jgk ler ( psl nye dh berzaman x drive sdiri huhuhu)

++eden|essey++ said...

gie ako pon x renew lesen ni....dah seminggu dah..mujur g keje skang bonceng hubby je...hihihi..tp ade 1 ari tuh ako harung jugak la tanpa lesen...hihihi..tp ati riso beb..

Amyna said...

hehe.. akak oh akak..kita serupa.
Myna ari tu lebih 2 bulan. langsung tak ingat. sek baik tak da roadblock ka apa...

p/s: packing brang nak balik kenduri tikah ya... nanti jangan lupa na upload picca² di majlis tu..

wantie said...

hahah... lesen hang dah expired, pas tu tak ingat nak renew yer.

sebab tu ler aku renew time B'day aku.suapaya tak lupa. kui kui

Hanim Najib said...

hahahhaaaa..i likeeee...sebaik 2 minggu je..daku dah 2 bulan br sedar da expired..kekeke..

Mama Zharfan said...

me biasanya renew 3 thn terus, so lambat ler expired heheh

CuTeMiUt78 said...

2 minggu ok lagi.. aku lagi la... 2 bulan drive keta tanpa lesen... sungguh tak ingat lesen tu dah expired