"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, March 21, 2011

Balik Kampung...Memang Menyeronokkan kan!

Sangat beruntung mempunyai kampung yang betul pure! Ada sungai kat belakang rumah..ada sawah padi berdekatan rumah..dusun buah-buahan, tp bukan musimnya sekarang!..ada bla..bla...bla...Tapi bukan semua ini yg nak di storykan!

 Rumah mak dan ayah..dapat mengimbas kembali kenangan masa kecil dulu di besarkan...opss! ada Stroller dan basikal Nureen di sini! Apa Kes??kekekeke
 Mr Hubby dapat mencuci kereta dengan jayanya sambil di bantu oleh assistant kecil yang busy body di sebelah!
 Owhh..mengimbas kembali zaman kanak2 dulu bermain lastic kan!
 Ramai2 pergi kenduri kawin kat Jitra Sabtu tue..Ini Mak Su..bakal buat kenduri kawin anaknya this coming weekend...owhh, balik kampung lagi!
 Ayah....semakin hari semakin bertambah umurnya..kulit yg dulunya tegang, kini dah makin kedut di sana sini..bila think about our parents, sure air mata bergenang kan!
 Ada rumah we all sendiri kt one of da Taman kt pekan di sana...nak tinggal masa hari tua nnt...^_^
 Ayah mmg sangat suka melayan Nureen...semalam dia menghabiskan masa bersama Nureen...photo mak pula x ada psl mak mmg x suka bergambar!
Dan..Ini semesti, Jejaka milikku! hihihihi...Hurmss..kena mengena ker nih! semestinya kan!lalalala...

^_^ Syukur, my cousin selamat  di ijabkabulkan Semalam...Selamat Pengantin Baru buat diorang... Mybe besok leh ku publish da intro buat cuci2 mata kan!hiihihi....^_^ Miss da moments Nureen menyakat Ayahku dgn bahasa bakunya gara2 minta izin dr ayah nk bw masuk strollernya yg kotor dlm umah but ku x kasi pula! siap mengadu ckp 'Ummie cakap, x boleh!'kkekekeke

7 comments:

atty's said...

seronok kan ada kg..mcm kty ..kat kg pun ada nenek tiri je..tp kdg ada gak balik sekali sekala

mak mertua dulu duk kg kat umbai melaka..lor ni 2 thn lepas duk bangi lak .jadik dah tade kg..

mamalieyna said...

Syukur alhamdulillah..masih ada kg halaman dan ada sanak saudara di sana kan.. ^_^

memang indah tambah2 bila kenang memori kanak2..hu~ main lastik guna peluru batu2 kecik..hee~

mummy_ayu said...

memang seronok kalu bab balik kg nie..Ayu tak de kg dah..balik bandar jugak..sbb bandar sban & bandar baru nilai...

J@J@ / Bini The Rock said...

yess!1 mmg seronok kat kg. Terimbas2 je time kita kekecik dedulu...


x*

MataHati @ MH said...

sesekali dapat balik kampung mmg seronok. byk aktiviti boleh dibuat.

tapi bagi sya yg dah setia stay kat kg, apa lagi yg best kat kg ni... terasa nak pi merantau jer..

fazilzura said...

harus le besh , kg haku kt ganu area2 bandar.. tp kg kt pahang , mmg kg sgt2, besh oooo.. nk g pantai pun jln kaki jek

[-suziey-] said...

nice shoot babe!

aku terbayang2 nureen ckp loghat utara..nk main pasiaq..ekekeke:D so sweet.