"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, March 3, 2011

Bila Saya Rajin Memasak..

Sesungguhnya..jikalau di beri pilihan antara dua nie...Memasak or mengemas rumah! Aku akan pilih mengemas rumah! Mmg dari dulu aku kurang suka berada di dapur! Since remaja lagi! but jgn cakap ku x tahu memasak k! mmg dari kecil we all dah di asuh utk memasak!..ku pandai masak nasi menggunakan dapur kayu lagi taw!hihii..

 Sambal kerang..lama giler x masak sambal nie...
 Kari Ikan...sure ku taruk bendi and tomato taw!
Sayur campur..ku mmg suka sayur but Mr Hubby x brp suka..tambah lak kalau tauge sure kena well cook!hihi

^_^ Menu masa lepak kt weekend house recently....kalau malas mmg we all tapau jer time lepak sana..but this time ku rajin taw!lalalalala...

16 comments:

Yati Lee said...

waaaaaa..lapor la cmni..huhu

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

sedap plak tgk smbal kerang tu..dh lama kot x masak smbal kerang sbb malas nak kopek kerang hukhukhuk..
meleleh~

mama tisya said...

aduhai lpr weiiiiiii

mummy_ayu said...

wah..semua nampak sedap..meh pos kat sini sikit..

Farra Dhelina said...

sayurrr..... skang ni stim tgok sayur je..boleh gitu? hehehe...

dapur kayu kak?? wawwww..kt tak pernah lgsg..

atty's said...

semua lauk2 tu nampak sedap..sayur campur tu kty suka.

cikmOt said...

nak sikit sambal kerang tuuuuuuu

el said...

wah rajin2..tp gulai tu cam best je kaler dia kuning2 eh hehehehe

I-sya said...

ku tgk hang..mmg hang lg sker ngemas dr masak sbb org pandai deco nih dia lg rajin msk. cam kakak2 ku yg len.

hihihihi... aku bab masak kari mmg failed! even hubby kata sedap tp aku x sker air tgn sdiri, x sama cam mak aku masak. ngada x? kikikiki....

fazilzura said...

amboi hang, kalau time rajin ...menu dia cm nk penuh meja ye...
beguih2... nnt haku terjah sanun , nk gak merasa masakan mu

Mama Zharfan said...

terus jd lapar bila me tgk entry ni adess

mamalieyna said...

uuuih itu menu org rajin tu...siap bergulai bagai...pastu kopek2 kerang lak..sesekali merajinkan diri ye..best tu menu..!

p/s alaa takpa gie pasal jeruk tu, kalau peknen n mengidam, harus jugak suh kamo ngepos, sebab sesaja teringin ni, takpalah..hehe..pepun thanks ye..mengofferkan diri..hehe..

padle said...

lapar!!!!

Ummi Eisya said...

alamak sambal kerang...dah lama tak mkn since prgntkan amani..rindu..hihii

ALoNa CintamaniszLite said...

nampak sedap semuanya..dan semestinya sedap kalo masuk tekak, ye..hhe
kerang..akak lebih suka wat rendang..tp kalo jd sambal..orait gak..mgkn bertambah gak nasik, hehe..

InaAchik said...

wahhhhh... hebat kammo!
aku plak, kalo wiken...
aku masak, cik somi kemas umah. ;)