"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, March 22, 2011

Ku Merenung Jauh...

 "G....Abang actually 50/50 lah nk belajar! Itu bukan yang Abang cari!! Kemahuan Abang adalah utk lebih mendalami bekalan utk bertemu Kekasih nanti! Tgk sana-sini bencana yg Alllah Taala turunkan! Tanda2 dunia akhir zaman!"

Terpulanglah pada Abang..kalau Abang rasa yg mana baik utk Abang..Baik lah utk G...

Dan aku merenung...merenung betapa Kerdilnya diri!!!

^_^ Kadang2 bila kita terlalu mengejar hal duniawi, kita jadi makin lupa padaNya...peringatan utk diri sendiri!
^_^ Dialog x da kena mengena pon dgn tuan empunya blog...kik kik kik!
^_^ Testing2 wt teknik 'selulit' utk port pengantin berposing daa..:P

16 comments:

ieda said...

setuju sgt dik .. zaman dah nak berkahir .. entah kita berjumpa dgn namanya kiamat atau tidak uhuh

MrS. F!zA said...

takut bila mengenangkan hari kiamat yg makin hampir..

[-suziey-] said...

TRUE..dunia ni kita jgn kejar..sbb lagi kita kejar dia lari..so klu kita leka kitala org yg paling rugi sbb tnpa sedar dh nk akhir zmn dan bila lihat balik BEKALAN kita..rupanya masih xckp..yg kita kejar tu xguna pn kt SANA....

tapi..aku just nk bg pendpt pasal perception hubby ko pasal study tu..xslh utk dia further study..sbb menuntut ilmu mmg dituntut hingga ke liang lahad..sbb bila kita berilmu kita akn beramal dgnnya..it part of our bekalan jgk..cuma btlkan niat je la..further study bkn utk sbb nk naik pangkat n dpt gaji yg byk then bole kumpul kekayaan dunia..itu yg jadi sia2 tu..niatkan dgn ikhlas sambung blaja sebab nk menuntut ilmu..so that kita bole manfaat kan ilmu yg kita dpt tu..samada di tpt kerja atau dgn memberi pengajaran kpd org yg memerlukan ilmu..still ibadah jgk kan :)

it just my 2 cents anyway..

♥MAMASYAZA♥ said...

dunia dah makin akhir zaman, macam2 bencana yg berlaku, sungguh menakutkan

wantie said...

Bencana berlaku untuk manusia sedar dan pulang ke pangkal jalan.

Jgn sampai Allah membalikkan bumi ini seperti zaman nabi lud. Seperti terjadinya kepada bandar sodom.

Ingatlah Di malaysia pun banyak, pondan, gay & lesbian. Kejadian Tsunami baru baru ni pun dah mcm bumi ini nak di terbalikkan.

mama maman said...

ada teknik 'selulit'...??? unbelievable.....:)

atty's said...

teknik selulit..?..1st time dgr nie.

J@J@ / Bini The Rock said...

itu yg ngeri nya tuh..dunia dah sampai kepenghujungnya.

Gieyana said...

Maman Maman

kekeke..sabar jer kan..nie pandai2 jer taruk! Silhouette lah!kekeke

Gieyana said...

Kak Ieda

betui2 tue kan...doa agar dpanjangkan umur melihat anak2 membesar kan..:D

Gieyana said...

fiza

betui2..bila kita mengingati nya..menjadikan kita utk makin dekat padaNya..:D

Gieyana said...

suziey dearie...

Owhhh..i felt so touching wz ur comment! Really apprecited its! Thks dear for ur wondeful comment..:D

Gieyana said...

mamasyaza

betui2 kan..

Gieyana said...

wantie

a'aaa kan..mcm2 berlaku skrg nie..

Gieyana said...

Kak Ty

hahaha..kak ty nie mudah percaya ker? X da lah kak ty..teknik silhouette nie...sj jer suka suki taruk!kekekeke

Gieyana said...

Jaja

betui kan! Huhuhu