"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, April 27, 2011

B.u.L.u!! Hahaahaaxxx....


Jalan cerita di dalam entry ini mengandungi sedikit 18sx. So sapa2 yg x cukup umur silalah baca utk tmbahkan pengetahuan! kui kui...


Perkataan hari ini yg my Princess belajar ialah..B.u.l.u..segan nk ckp lah! tp semua manusia ada bulu kan! so x yah segan2 nk citer di sini! kah kah..:P


Lokasi : Di kawasan parking setinggi 4 tingkat yg membuatkan 'Kekasih Gelapku' buat Lap maut secara 8 pusingan utk menjejak jalan yg berturap!


Perbualan di antara Si Anak yg petah bertutur besama Ummie nya!


Ummie, Tenok..tenok (read as tengok) Tangan Nureen ada bulu lah! banyak! Ummie ada bulu tak?


Aku : Diam...


Ummie ada bulu tak?


Aku: hurmss...tak der?


Abah ada bulu tak?


Aku: Hurmss..ada kot!

 
ooo...ooo....kawan Ummie ada bulu tak?


Aku: Ada!

Kahh..kahh.. aku dh nk tergelak dh psl tetiba jer dier tnya psl bulu! tanya ler psl benda lain kan!..nie psl dia dok blkg n tangannya memegang seat depan, so tetiba dia terpandang bulu kat lengan dier! Sabar jer kan!


Kamu mmg kreatif lah Nureen..Dalam berkata2..

Moral of the story: Kanak2 yg membesar dn petah berkata2..ada2 saja benda yg terlintas kt kepala dia..." wording yg slalu dia gunakan lately...Hijau, Jalannn..Merah, berhenti....Kuning, hati2!" Traffic light!kah kah..:P

17 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ummi x de bulu? ahahahaha tipuuuu!
eh jgn pikir bukan2..x baik nak mo nak mo..

nureen kamu cumel la..aunty rasa nak geget2 je..
sama ngan abg long sllu ada nape? nape?

kdg2 blur nak bg jawapan apa ahahaha

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ummi x de bulu? ahahahaha tipuuuu!
eh jgn pikir bukan2..x baik nak mo nak mo..

nureen kamu cumel la..aunty rasa nak geget2 je..
sama ngan abg long sllu ada nape? nape?

kdg2 blur nak bg jawapan apa ahahaha

Gieyana said...

Pinky Momma

hahaha...sudah tentu Ummie pon ada bulu gak! Kah ka..:P

kanak2 mmg cute kan..kdg2 penat nk layan..tp sabar jer kn..hahaha

ibuayahdamia said...

suka melayan karenah anak2..
aleesya pun suka kalau tgk traffic light..mesti dia cakap

merah: stoppppppppppppp
hijua: goooooooooo
kuning: wait wait wait...

haha.lucu jer dengar..

Cik Wanie Ghani said...

hahahahahahahaha,
bulu yer?
dia tanya kwn ummi tue,
kwn blogger ker kwn fb ka,kwn sekerja atau kwn apa yer?
jeng jeng jeng

salwaabubakar said...

comelnya nureen.
budak2 kn mmg mcm tu.mcm2 soalan yg dia tny.
btw, dh lama tak jengok blog kak gie.

nora said...

haha...cute!!Amirah pun selalu gak tanya soklan yg bukan2x..but as a mum..pepandai le kan...kui2x

[-suziey-] said...

erkkkk..aku baca pn segan..xkan ko xde bulu? hahhahahahahaha..mula la lucah tu..ekekekek:D adeiii nureen nureen..haihhhh mcm2.

♥MAMASYAZA♥ said...

sebijik cam sikecik akak, pantang tengok traffic light, camtu le jugak dia ckp

Ummi Eisya&Amani said...

hihi..kebetula tul..baru je tadi,eisya tanya,nape tangan eisya tak de bulu mcm tgn daddy..hahaa..

mamaqari said...

salah satu cabaran parent skang..nk menjawab soklan anak yg pelik2 dan kreatif..hehehe

fazilzura said...

WAKAKAAKAKKAKAAKKAK

gelak guling2 haku bile baco kisah ni

Nana said...

hehehhee
btol kdg2 anak tanya soalan yg kita tak jangka dia bakal tanya soklan tu..
budak2 zaman skang..kan ehhee

Zue AnnaLeeya said...

hahaha.... dlm byk soklan, b.u.l.u jgk nureen berkenan... lawak tol...

bdk2 umo baya nih mmg gitu kan??? kdg2 mmg tak terjangka soklannya... huhu...

padle said...

oh bulu....haha!

mama rifQy said...

oh so suweet !!! tak sabauu nak tunggu Rifqy leh bijak berkata-kataaa!!!

ALoNa CintamaniszLite said...

owh..hang ni jenis takde bulu laa ye, hehe..
Nanti hang soh nureen kira brp byk bulu dia ada..ngee