"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, April 21, 2011

Hatiku Meronta-ronta..Mood entah kemana...

Mood ntah terbang melayang kemana lately....dan sangat malas utk blogwalking..but, mostly jadi silent reader jer! Secara randomlah! Tepu utk keluarkan komen kt entry! Tu indahnya jadi manusia kan! emosi yg berubah2...Masih terkejut dengan kehilangan Kak Ida..AlFatihah! Arwah hanya dikelilingi insan2 yg tersayang hanya selama 36thn saja...Then, tak tipu...Fb dier mcm dah satu kemestian utk aku tuju tiap2 kali online!membaca activiti2 selama hayatnya dikandung badan... Paling sebak, 3 hari sebelum arwah pergi..arwah ada tulis.....
"..terasa seperti mau demam..x larat..jgn demam..jgn demam..jgn demam..jgn demam..jgn demam..amiiinnn"...
Moga rohmu ditempatkan dikalangan hamba2Mu yg beriman...Aminnn! 
So skrg, kt Fb pon ku dh jadi malas nk amik port & update pon kt wall aku jer....hahaha..kejam!Minda sekarang sesak berfikir.... 
 Addicted skrg dengan magazine nie..."Laman" dari Impiana...nk hasilkan laman mcm nie gak lah!
Amat terasa sgt...diri ini sangat kerdil! perlu lagi perubahan utk diri!!..memperbaiki mana yg kurang dan  membuang mana yg tidak sepatutnya menemani......Syukur, Allah bukakan hati ini....Tak tipu...mmg byk sgt yg perlu diperbetulkan! bak kata pepatah, betulkan diri sendiri dulu..br boleh betulkan orang! tapi zaman skrg," mind your own business k!" sure ini yg akan keluar bila menegur kan! ! Tak pon, "apa yg ko sibuk! Kubur masing2 lah!"...
Sabar jer kan!
Terlintas nk membaca Al-Quran dan menghayati maksudnya! Skrg rs mcm dh addicted.....Alhamdulillah..but translation in Indonesian Version..x kisah ler kan asalkan boleh faham! kalau setakat baca dlm tulisan arab but x tau meaning pon rs mcm no point juga!huhu
Tapi, sure assistant kecil turut " membantu", maksudnya turut serta memeriahkan keadaan..Dia baca surah AlFatihah..cute!!
 Nie keadaan Laman aku kat side rumah..masih menunggu rumput utk tumbuh! Masih banyak lagi yg perlu dilakukan disini!  Sayangnya kt pokok Plumeria aku! Thanks to my neighbour yg sgt baik hati tolong siramkan pokok2 aku...
Lagi satu..sekarang addicted sangat dengan magazine! suka cuci2 mata smbil membaca..sekarang dh selonggok magazine home deco kt sebelah katil! Nasib baik Mr Hubby x cerewet! Kalau menimbun menenggelami bilik tue pon dia x kisah rasanya, janji ada tempat utk dia merehatkan badannya..hahahaha..:P
^-^ Al-Fatihah utk Arwah Kak Ida...Hadiah yg  mampu aku berikan utk seorang sahabat yg dah aku anggapkan sebagai kakakku...moga rohmu tenang di sana..
^_^ Auditor in da house for a week...owhh busy! Next week exam! hopefully otak dapat berfikir dengan waras!hahahaha...sabar jer!

13 comments:

MataHati @ MH said...

semoga rohnya dicucuri rahmat...

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

alfatihah buat kak ida...
terasa sayu baca posting gieyana kali ni

mummy_ayu said...

al fatihah untuk arwah...moga rohnya dicucuri rahmat..amin
to u dear...selamat berkebun!!

bobhandburry said...

Salam kunjungan... nice blog
singgah la ke blog saya ;)

-Zu

http://www.zuwairiaiman.com

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

dear..kalau magazine i.d pun best juga..cari yg bahasa english-malay sbb dia ada 2 version..sgt best!

SyaNa said...

al-fatihah

mmg dr gaya tulisan ko lain sgt mcm dulu
xpe gie, tenang kan hati ko ye
take care

NM02 said...

al fatihah utk arwah kak ida.

♥MAMASYAZA♥ said...

insan yang dekat dihati kita, memang susah utk dilupakan, mesti asik teringat2. sabar ok, semoga roh kak ida tenang disana, amin

*∽ IZAN ∽* said...

Alfatihah utk arwahh..
tabahkan hati ya gie..

wah .. ni dah start begger2 tanah depan rumah tuhh.bestnyaa..

izan ni selalu nak wat apa kena wat time baru beli.. kalau dah lama... sindrom malass cepat je jangkit eehehehhe

Gieyana said...

Izan

Aminn..thks yer dear!

Hahaha..x leh menanam sgt psl x stay sini kan..kdg2 jer balik jenguk..so kalau nk menanam kena tanam pokok yg strong2..yg x susah2 nk kena siramkan air tiap2 hr la kan..nasib baik da jiran yg baik ati tlg siramkan..:D

ALoNa CintamaniszLite said...

minat yg dulu tak penah minat mmg perkara biasa laa, gee..faktor usia pun boleh, faktor sbb feel umah baru pun leh..hehe...

Fara_Adura said...

Sabar ek..moga arwah d kalangan orang2 beriman.. aminn.
Psst rajin ko menanam ek hee~

wantie said...

ko letak rumpur carpet kat laman umah ko tu. memang cantik. kena beli sekilo bapa ntah..

Tapi umah aku tak der la kot. sebab aku plan nak tambah bilik kat side tepi tu. Nanti lah bila dah malaih nak reja aku nak jadi fully housewife.

Bila tak larat cenggini, tingin la nak jadi housewife. bila kuat besok. nak kerja jer haku ni..