"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Sunday, April 3, 2011

Kreatif ker?

 Seronok kan bila weekend menjelma! Macam2 boleh kita lakukan!..But, I have mission to be completed! Busy jer lately! Hari2 mmg busy lah...Hari nie is the best dan besok pon paling best!..Tiap2 hari mmg best lah!...

Tadi saja rajin jalan2 kat blog kengkawan..terperasan kt blog Nadratul Naimah...pasal header..dia cakap tertarik ngan headerku!..


Then ku reply this kat Nad..

"ku blajar photoshop nie from zero tau..mula2 hb suh kwn dier download software nie, then ku buka2..mmg zero! x tau nk godek apa kebenda..mmg susah sgt2..then, ku gigih gak nk blajar! pepatahku "kita buat dia dan bkn dia buat kita" so akhirnya ku dpt gak godek2 photoshop nie...tue pon sendri yg blajar thru tenet n tnya kengkwn yg terror..syukur dpt ler taw serba sket but x ler expert sgt..kalau ko nk blajar no hal..tp rsnya kalau nk buat tutorial mcm susah sket psl complicated sgt!huhu"

^_^ So uols..dalam apa sekalipon bidang or benda yg uols nk buat, sekiranya ada kemahuan, di situ ada jalan..Yg pentingnya nekad dalam melakukan sesuatu!
^_^ Ku rasa nk buat tutorial header tue mcm complicated sangat! ku learn photoshop pon dari ZamdotCom juga nie masa mula2 dulu..kalau conduct class/face to face baru senang nk ajar psl setiap gambar, design, wording yg kita nk buat tue kat lain2 layer..so nk kena cut n paste, edit kt setiap2 layer tue! unless uols tahu basic photoshop nie then leh ajukan soalan kat daku mcm mana nk buat insyaallah dapat ku bantu..

11 comments:

MamaRifqy said...

NA MMG ZERO LA BAB NI!

na banyak kali try buat..tapi selalu je giveup!! Hubby na lagi la..malas nak ajar sbb di tau me akan blaja separuh jalannn..camnooooo!!

♥MAMASYAZA♥ said...

memang header yg gie buat cantik sgt

MrS. F!zA said...

aah mmg susah skit sbb mcm complicated giler software dia..kita pon hubby yg ajar..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

kreatif sugguh k, simple tapi cun habis, kita nak tempah satu kat Gie aci tak?

Gieyana said...

MamRifqy

Hihih...ms ku mula2 blajar ritu pon sm gak..give up! tanya kt owg mcm nk tak nak jer..so rs lg bengang! so ku think positive..sure leh blajar nie!kekeke

owh..sure hb Na give up nk ajar kan..hihi

Gieyana said...

MamaSyaza

Thks yer..:)

Gieyana said...

Mrs Fiza

Betui2..mmg sgt2 complicated..

Gieyana said...

Anje

Hahaha..biasa jer nie..check FB msg k..:)

Ummi Eisya&Amani said...

mmg cantik..kreatif hasil sentuhan tgk tu..daku ni tak kreatif la..dulu masa blaja slalu gak guna ptshp ni tapi skrg ni byk dah lupa..kena godek2 blk la..

Farra Dhelina said...

yelah nk tuto photoshop mmg payah lah..kena bljar live kann..

ieda said...

akak tahu pasal photoshop sikit2 dari kawan2 jugak .. tapi x dpt nak explore lama sbb photoshop x der di opis .. soo x hinggat dah nak gune ekekek

anyway gie punya header tu memang cantik dan simple jer :)