"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, April 5, 2011

Outing ~ Part 2...

Meh cuci2 mata lagi....harap x jemu yer!














Apa yang we all dapat dari xtvt nie....

^_^ Time nie pukul 5.00 ptg lebih but still nampak mcm panas kan!
^_^ Kegembiraan yg tidak dapat di beli dengan wang ringgit...
^_^ Ku biarkan air laut masin itu membasahkan diri setelah beberapa tahun tidak menikmatinya...
^_^ Semestinya Nureen adalah kanak2 yg paling happy time nie..
^_^ dan semestinya Hubby adalah orang yg paling boring menunggu we all yg gigih main pasir n  mandi-manda nie..Berkat kesabaran dier dpt juga dia cuci2 mata dgn ikan dugong keadaan sekeliling...hihihi..
^_^ Semestinya, inilah treatment yg paling best kan!...
^_^ Tips photography of the day: Nak dapatkan hasil shoot langit yg membiru?? Senang saja, just increase Aperture level dan decrease shutter..sure dpt snap jd awan kebiruan...Apa itu aperture? Just click here
^_^ Most of the picture, Shoot cuma using 50mm tue jer..but ada gak pic guna 18-200mm...

16 comments:

NM02 said...

cantek gambar2 dalam blog awak. eh, kita pun follow skali blog ini.

*__*

Cik Wanie Ghani said...

uish,
cantiknya gambar2 dlm entri nie,
bilalah wanie akn memilikki kamera besaq tue,
hurm...

Farra Dhelina said...

ctk2 gambar akk!

atty's said...

tengok gambar mcm sama2 ada kat tepi pantai.

Hanim Najib said...

wowwww!!!..jelesss ai u..da lama x outing cengginih..hehe..apepn gambaq n model2nya tetap paling malatopsss..

Ummi Eisya&Amani said...

syes cantik gmbr..bestnye duk kat ngan pantai..daku ni jauhnye nak g pantai..suka gak lepak2 tepi pantai..menikmati keindahan alam..hihi..

nak tanya ko ni,lens 18-200 tu ok tak..aku hari tu dah nak beli,tapi org tak suggest la beli yg tu..

zamdotcom said...

bestnya mandi pantai ^^ dh lama xmandi pantai..

p/s: biasanya untuk dptkn hasil langit biru yg cantik kita boleh guna (circular polarizer filter) bagi yg mampu belilah..kalau tak guna je setting yg mcm Gie bgtau tu..

mama_umar_maryam said...

can see the faces of happiness ;)

yunz_02 said...

pic mmg superb gie!

mamalieyna said...

cantik ! dan dpt kepuasan yang tiada ternilai bila dpt meluangkan masa di tmpt2 macam ni..lalalala...

zura@iwan said...

pantai kt mn ni bebs? kt png gk kan?

mamaqari said...

wow..nic pic..kt mana ni?

nora said...

cantiknya gambar!!pakai DSLR pe ekk??

Syakiela said...

cantikkkklah hasil gambar tueeeee kak...comey nureen,dh besar dh

[-suziey-] said...

aah btl btl..klu decrease shutter increase apperture awan nmpk biru sket kan..haih terasa dh lama xmenembak..weekend ni mau pegi holiday la shooting2..hiks...

wei tu laki ko ke main belon tu?

ALoNa CintamaniszLite said...

erm..betui gie..riadah ngan family adalah satu cara utk menambahkan lagi kemesraan pertalian yg sudah sedia ada tu. Ia jg akan menjadi kenangan peribadi yg tak boleh dijual beli.
Semoga anak2 kita pun tak lupa kenangan itu wlpn mereka sudah pandai berdikari suatu masa nanti..