"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, April 6, 2011

Woi! Cepat Lah!!!

Lokasi : Airport, Penang...


Ali tengah menunggu kawannya yg terkedek2 berjalan kat dalam lift...kat depan kawan dia tue ada seorang pemuda pon turut menuju ke lift..

Woi! Cepat lah! smbil melambai2 tangan kt kawan dia!

Apa yg berlaku kemudiannya??...

Pemuda di depan kawan dia tue dengan membawa luggage yg berat..berlari dengan gigihnya kerana di sangkanya Ali memanggilnya..

Berpeluh2 pemuda itu...Selepas kawan Ali masuk, Ali berckp dengan kawannya...

Awat hang lambat sangat..tak larat aku nak tunggu nih!


Apa kah reaksi pemuda tadi?? Diam tak terkata...

Apakah reaksi Alidan kawannya?? Gila dok kontrol gelak psl pemuda tadi salah sangka n tingkah-lakunya yg rushing menuju ke lift tue dgn keadaan yg kelam-kabut! Lepas jer keluar lift..both of them terbahak2 ketawa!



Moral of the story

~ Jangan cepat salah-sangka..kalau ada orang yg tidak dikenali memandang dan memanggil pada arah anda, itu belum tentu utk anda...maybe utk kawannya yg berada di belakang or tepi anda..

~ True story happened kt Mr Hubby masa dia station kt airport dulu cuma nama watak jer di tukarkan!kahh kahhh....

~ Pernah gak jadi kat daku..giler tgh dok belek2 baju kt shopping Mall, da customer panggil ku tnya price! bukan sekali dua..byk kali kt berlainan tpt lak tue! Aduyaiii....

11 comments:

ibuayahdamia said...

memangh pernah berlaku...kat sabah aritu..boleh pulak aku pi tanya customer, berapa harga mutiara tu...sekali budak tu jawab, eh...saya bukan penjual...hahaha...

ZanaNordin said...

ha ha ha ha..
mmg real arr
tp benda tu pun pernah gark jadi....cuma me tak ler gigih berlari..cam terpinga2 jer tengok orang tu...

Ummi Eisya&Amani said...

hihi..mmg lawak la..klu aku jadi lelaki tu,rasa mcm nak sorok muka dalam kasut je..hahhahaaa

Fara_Adura said...

Oh itu lumrah idup la laling.. egege. Kekunun kite bajet artis.. ehehe.

[-suziey-] said...

ekkekekke..lawak la..adeii tgh byg kan hubby ko ni..dia jadi kwn ali ke pemuda yg xdikenali tu..ekekekk:D

padle said...

erk..slalu terjadi taim shoping kat bundle..

pasni tobat xnk shoping kat bundle lagi...

Gieyana said...

suziey

hahaha..hubbyku adalah Ali..sore dier kuat lak tue..kahhh kahhh...sian mamat tue..

CuTeMiUt78 said...

tu ok lagi.. aku pernah tau.. g pasar malam... tetiba ada sorang minah montel dtg meluru kat aku... cam nak dipeluknya aku weeeeiiii... rupanya dia tersalah org...

eT said...

huhu..cian dia... :p

[-suziey-] said...

hahaahah adeiiii senak perut aku gelak jap..ekekekek:D

ALoNa CintamaniszLite said...

gie..akak pun penah gak ler pelanggan ingat akak adalah pekerja kedai tu...sbb kebetulan baju seakan2 sama...uwaaa...