"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, May 5, 2011

Alamak..Najis!!

Assalamualaikum...

Oh...tak der kena mengena utk bercerita psl nie. Tak mengata pon yer! Tak baik taw!

Pagi tadi..gigih bersiap2! macam biasa ler..daku pagi2 baru kelam-kelibut nak cari baju...matchkan secara try & error!

Pernah juga terjadinya lambat utk keluar dari rumah gara2 baju tue rasa macam tak best jer nak pakai! So berkali2 tukar! kui kui...

Kadang2 Ku wear in formal dan kadang2 belasah jer! Tapi mmg jarang berbaju kurung pls ku rasa rimas jer nk buat kerja! So hari Jumaat jer pakai..Teruk kan daku!



Owhh..back to the topic...Pagi tadi..tgh gigih nk masuk dalam lift! Tetiba sorang mamat tue tunjuk kt lantai lift tue! Eeee..geli!

Beberapa ketul pulak tue! najis nok! Najis orang!..So terpaksa ler we all menutup hidung! Nasib baik lah daku berdua jer dengan mamat tue!Kalau ramai, sure karang ada yg terpijak!..

So, dari pemerhatian aku, kenapa najis tue berada di situ?

a) Pasal kanak2 yg sakit perut dan x sempat nk cari toilet; tp najisnyer keras2..kah kah..:P

b) Najis yg berada dlm bungkusan sampah telah secara tak sengaja terjatuh;

c) Ada orang mmg sengaja letakkan kt dlm lift tue

dan

d) Ntah..tak tahu dan rasa pelik pula bila najis tue berada dlm lift tue...



So aku pilih D psl rumah yg aku diami tue mmg mgmt dier bagus, dari segi kebersihannya dan majoriti mmg Chinese yg stay kt situ..



Nasib baik tak terpijak nok! kalau idah cfm bau satu kereta! kah kah..:P

8 comments:

NM02 said...

yeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Zue AnnaLeeya said...

hishhhh... pengotor sgguh sape yg wat lagu tu...

yunz_02 said...

oiiii mintak simpang.. :S. adeihhh..

mummy_ayu said...

eeii..kotornya..tak leh nak bayangkan..kalu terpijak taik kucing pun busuk...nie apatah lagi..

fazilzura said...

eyuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh gelis nye, tp kalau budk2 x pe ler ..myb x leh nk tahan ..tp kalau org tua punye..aduyaiiii haru

mamalieyna said...

yeeeeaak!! terbayang2 plak...hu~

pilih D jugak..huu~

[-suziey-] said...

bluekkkk loya plak tekak aku..hahhahahhha:p alhamdulillah so far aku xpnh alami camtu..cuma bau smpah je la..ye la org turun lif nk buang smpah kan..trpksa tahan je la napas..ekkek":D

♥MiZz-siHa♥ said...

fuhh!!sape la punye keje tu kan..terok btl ler!