"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, May 16, 2011

Botanical Garden,Penang ~ Picnic yg sangat best!

Assalamualaikum

Syukur kerana kebahagiaan nie..We all mmg sangat suka berpicnic! Sangat2 menyeronokkan taw! x percaya? cuba try k!hihi..Last picnic masa pergi sini.--->>Berpicnic di Venice! Tak caya ker? sila terjah yer..:)

Actually dah plan awal2 lagi..awal2 pagi, pergi wet market sama2..shopping for stock seminggu! Then sekali utk menu picnic gak! Breakfast beli kt market jer! x payah susah2 masak..nasi lemak & mee+bihun goreng dah memadai utk mengenyangkan perut!hihi..

Pastu,dalam gigih2 memasak, tetiba hujan nok! owhhh..hancuss!..tp syukur, hujan stop akhirnya! tu pon lewat gak keluar! nasib baik tummy dh full gara2 heavy breakfast!..^_^ So, meh layan foto yer!

 Berposing2 manja dengan Nureen..suka2..:)
 Menu of the day..ritu masak spagetti jer! so kali nie, mcm2 ada..sambal feveret for hubby, telur dadar n kerang kesukaan Nureen, sayur bersos tiram kesukaan daku, dan kari ikan kesukaan semua..hihihi
 Sampai jer ke Botanical Garden nie, cuaca mmg best!..
 Plan nak naik Safari Car nie psl teringin nak round satu Botanical nie..kalau nk jalan! perghh mmg tak larat! RM2 for adult but hajat x kesampaian psl last trip pukul 6.00pm. So we all terlepas...Next time lah!
 Monkey! so kena beware bila dtg sini psl monyet2 nie mmg tak takut org! so jgn sesekali kasi makan kt diaorang..kalau idak mmg dia angkut geng! Then, sambar brg2 uols! ngeri! air tin pon dier boleh buka!
 So we all pilih port nie..more privacy dr owg n nyaman sket psl tepi air yg mengalir!
 Before makan..sempat g posing2..sekali-sekala kan! before this mcm mls jer nk perposing! mood hilang..hihi
 Ini adalah lakonan semata2 yer..:P
 Gambar zaman dedulu nie! leh percaya ker?hahaha
Posing2 gediks gak kt sini psl lama x asah skill nih!hihihi

So apa yg we all dpt dari trip nie: 
^_^ Hubungan kekeluargaan yg makin erat tersemai. Ada persefahaman dlm setiap decision yg dibuat kalau nk kemana2. The most important things is ...For our Treatment of Love. Aww awww..:P
^_^ Peluang utk Nureen utk explore n belajar psl hidupan2 luar. i.e: animal yg dier jumpa such as Monkey, ulat Gonggok, pelbagai jenis semut. Dan part of Nureen's learning process.
^_^ More pic's coming soon k..

Botanical Garden, Penang nie di buka dari pukul 5.00pg smpai pukul 9.00mlm yer..

20 comments:

MrS. F!zA said...

walah!! mmg byk giler lauk pauk! sedap makan kn kalo berkelah gitu

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

setuju2, suka2 kita menag suka aktiviti lagu ni, riadah bersama kuarga...sama taste la kita ni...cantik2 gambo2 tu nak2nya gambo yang lakonan tu..

InaAchik said...

aku hanya nak tulis satu word utk gambarkan situasi ko n family ni:
SEMPURNA!
happy for u... :)

Cik Wanie Ghani said...

amboi bestnya berpiknik kan,
jeles okeh,
hihihihi...

yes,
dpt mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan sesama kalian:)

psssstttt,
bila time kita nak berdating nie?

fazilzura said...

ADAKAHHHHHHHHHHHHHH???

TEMPAT INI ??????

I REALLY MISS THIS PLACE SO MUCH huhuhuhuhuhuhuhu

Gieyana said...

Mrs Fiza

hahaha..mood rajin nie weh..hihiih

Gieyana said...

Anje

betui2 kan..mmg best xtvt camni...:D

thks ya..

Gieyana said...

InaAchik

thks dear..speechless..I'm hepi for u too..

Hidayah said...

ala bestnye...bila la nak main piknik2 ni...esok cuti cantik gak ni hehe

Gieyana said...

cik wanie

sgt2 best dear...

Tue la psl..x da jodoh lg nie..kalau mau bpicnic cmni br best..:D

Gieyana said...

Fazilzura

A'aaa..its is! Sure ko rindu..sm ar cm daku..still dok nmpak g uols posing2 kt tmn tue..:D

nnt dtg lg k..kita picnic2..:D

Sidratul Muntaha said...

huhu..
betul kak,betul.
family treatment is the most unforgettable experience
mmg sgt bahagia bila spend masa yg betul2 kualiti dgn family..
even simple evnet gini pun..
mmg rasa sgt2 berharga..

MataHati @ MH said...

best kalau makan bawah pokok buluh..
nak nak lagi ada kerang...siyesss melelehkan air liur

alyyani said...

mmg rajin gieyana's famiyl ni ber picnin dan yg plg penting, kt sana banyak port for picnic :)

Nana said...

wah syoknye hangpa picnic
tingin nk g sini
asal g penang
xpenah singah sni hehe

eT said...

lama xpicnic...
picnic kt taman pon layan kan...

ibuayahdamia said...

i like picnic..

selalu pinic kat car park rumah...masak best2 then hampar tikar, makan kami anak beranak kat situ...sambil2 tgk pokok2 menhijau....hehe...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ummiiiiii rajin nyer kamu..tgk gbr ni rasa nak picnic jugakkkkk huhu

bestnyer dear..all piccas cntik!

afdni said...

nyum nyum.. aku teruja nengok food ko beb!!!

puterinuraqiliah said...

kari ikaaaaaaaaaan!!!!!! my fav!