"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, May 31, 2011

Kenduri Di Sana Sini..

Assalamualaikum..

Minggu ini adalaha minggu marathon kenduri kawin! perghh..kenyang perut giler! Actually Ku lebih suka pergi kenduri kat area kedah compare ngan kt Penang nie. Sure ada Laksa or bubur kacang/pulut dan sewaktu dengannya kt mostly kenduri kawin kat Kedah....

Hari Sabtu dan Ahad, fully booked dgn wedding nok! Sgt best! Sorry, pic pengantin x der psl hubby ckp kalau berbayar baru boleh ler snap! kah kah..:P mood malas ler tue!

Bermula dgn majlis kat Penang,  Yg nie we all Pergi bersama2 ngan Zura n Hubby dier, tp x sempat nk bgambar bagai.....Then daku n hubby proceed  ke Alor Setar psl MIL dah menunggu kat sn. But jam 2.45pm still kt bridge..seyess..speed giler, tp x dpt ler smpai spt dlm masa yg di hajati tue psl kereta byk giler kt highway...

Kenduri kawin kt area gunung nie..cousin hubby..

Pasangan aku yg gigih bergambar!..Nureen tlg snapkan nie..:P
Uols tahu tak buah apa nie? perghh... owg snap pic pengantin..we all mengexplore men'snap pic yg bkn2..1st time tgk nie bebs!

See..seee..kan dh kata! aku mmg gigih bebs!kah kah..Pembelajaran kita hari ini,Ini Buah Nipah yer anak-anak!

Kan dah kata! Lagi gigih bebs! Minah rempit tgh memakai glove utk naik atas motor nie!hahaha..mmg unik giler! susah nk dpt nie..1 dlm Alor Setar!

Hahaha..mamat nie pon sama!!..Ini lah pokok Nipah yer anak2..tetiba hubby nmpak mcm chubby!kekeke..

 Then, rombongan Mak Minah menuju ke Star Parade utk mencari Spec Mata Hitam..Hadiah fathers day utk Baba kot! Baba mengalami silau yg teruk..so anak2 pakat2 nk membeli..so dia ikut jer la!..namun kt sini x der sale..so rasa mahal lah! At Last beli kt Penang jer. Dapat 40%...Ada gak dia ckp ngan MIL psl mahal! biasa la, org tua mmg sayang kalau beli brg2 yg mahalkan..for them, better simpan jer kan RM tue...tp dek kerana anak2 yg nk membeli, so terima jer lah kan..:)

6 comments:

PinKy MoMMa said...

hehehe tima kasih cikgu!
ku pun baru tau ni buah nipah ahahaha
jakun sudah..nasib baik x de sama2 kt sana..kalau tak, jakun scara berjemaah huhu ;p

fazilzura said...

hamboi2 uols sakan bersnap2 ye, smp pokok nipah tu pun di snap nye..

♥MiZz-siHa♥ said...

xpenah nmpk buah tu...

Farra Dhelina said...

yer la kak, fra since pakai lens kan, mata silau lak..kena cari spek itam gak ni..hahaha..

nice pic..unik nya buah tu kak!

*btk mulut akk dgn nuren sama lah! ;p

ieda said...

cantiknya permandangan gunung pendek tuu dik ekkee akak panggil gunung pendek ! ..
ermmm bila tiba cuti sek .. mcm biasa memang banyak kenduri kendara .. haa gie sampai masuk ladang sawit layie :))

Mama Gee said...

baru nk jawap buah salak td..hahaha...

cantiknyaa pemandangan nk ke situ..