"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, May 25, 2011

Landskap ~ Secara Tak Langsung Dpt juga Pahala Kerana Memelihara CiptaanNya..

Assalamualaikum..

Membekalkan oksigen pada bumi kita! Uols Suka tak tanam2 pokok nie?Disamping secara tak langsung dapat juga pahala kerana memelihara ciptaanNya.

Seriusly, daku mmg suka ngan landskaping nie instead of only mengangkut ahli keluarga yg berat tue..a.k.a kamera yg menjadi ilham seni tue lah!

Bila tgk landskap yg cantik2, kat umah orang or kt Nursery, perghhh rasa sgt segar mata memandang! Sejuk jer kan! Tapi bila bergardening nie, kena lah rajin....membaja, menyiram. Dek kerana kekangan masa, aku cuma menanam bbrp jenis pokok yg stail daun2 jer..Kurang suka yg ada bunga tue! kecuali Plumeria!ngeee...

Recently, Gieyana sekeluarga menerjah kedai Landskap..Tak beli pon..just cuci2 mata psl kebetulan melalui kawasan tersebut. Meh cuci mata dgn koleksi gambar yg x seberapa nie!


Daku teruja actually dgn pokok Lotus nie..Lotus kan?? Nanti confirm daku beli!hahaha
See..Nureen pon sama! Besar gabak kelopak daunnya..

Opss..Model tak berbayar utk pokok Bourgainvillea
See..ini lah jenis2 pokok yg sgt2 daku suka!

Yang nie juga...daun2 besau kt right side tue dh daku rembat utk umah weekend hse sinun..^_^

So..sesiapa yg datang Penang..boleh terjah kedai Nursery nie.. ESH Landskaping Sdn Bhd. Open from: tak nmpak lak kt gmbar nie dan Close: 6.00pm. Lokasi: After traffic light menuju ke Botanical Garden.

Since haritue kedai nie almost nk tutup, tak sempat nk survey harga pon dan yg pling best tgk, ada pasu2 yg cantik2! sure nnt daku terjah lg..

14 comments:

fazilzura said...

waalaikumsalam ..

mmg sejuk bumi kalau ada kehijauan

NM02 said...

tengah cari umh atas tanah sebab mmg minat jugak bercucuk tanam. harga rumah skang ni diluar kawalan la rasanya. huh!

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh memang hijau

yunz_02 said...

isshh tingin nak tanam pokok jugak.. blh cuci² mata kasik segar tgh hijau²..

MyKhalish said...

heheh laman kami lm xterjg. rumput makin tgg. pokok dah xsegar.. hishh apo nak jd nih..

Ummi Eisya&Amani said...

tgh survey ekh..mesti cun laman ko nanti..

*∽ IZAN ∽* said...

ku pun suka landskapping.. tapi lagi banyak berangan dari implement hehehe.

kat rumah tu nak tanam pokok pinang.. hubby ku kata nanti wat pagar tebang juga pokok.. last2 sampai sudah.. pagar tak buat, pokok tak tanamm.. haru biru sungguh! ekekekek

Edy Zaidi said...

teringin nak tanam pokok2 kat rumah...tp duk apartment...xde tanah..huhu

lieyalatif said...

amboi ...model disebalik daun pokok tu comey ekekekeek....cantikkan kalo dpt landskap hijau2 camni kat umah...tenang ajek....

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

sanagt jeles hubby gie sporting bergambo ek, kalo hubby kita tak mau punyer

Gieyana said...

Fazilzura

betui2 kan..kalau x der pokok2 nie sure panas jerk bumi kan..:)

Gieyana said...

NM02

betui2 kan..rega umah mmg mahal giler especially kt area bandar..rs mcm x mampu jer kan..

Gieyana said...

MamaSyaza

Betui2 kan..

Gieyana said...

YUnz

betui2 kan...dpt cuci2 mata ngan kehijauan..