"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Sunday, May 8, 2011

Saturday ~ Full day with da Activities

Assalamualaikum..

Syukur atas nikmat dariNya. Diberi juga kesempatan utk Bergelar Seorang Ibu. Yakni, memikul amanah Allah utk menjadi lebih bertanggungjawab...Selamat Hari Ibu buat semua ibu dan bakal2 bergelar ibu..Pada yg belum,  berusaha tanpa jemu, insyaalllah Allah Taala akan makbulkan. Setiap ketentuan Allah tu pasti ada hikmahnya k..Tazkirah di hari yg mulia nie..


 Peluang menjadi Ibu kepada Nureen sangat Indah..Now she called me "Mama" instead of Ummie..Huks!

Semalam merupakan hari yg paling penat dalam sejarah..owhh bagi diriku lah!..Acara merentas desa jalan2 cari pasal dari seawal pagi sehinggalah petang..Seriusly tersangatlah penat! namun sgt2 berbaloi sebelum keputusan yg paling berat yg terpaksa aku lakukan d'teruskan!

Lunch date with hubby & Nureen dekat da best Nasi Kandar in the town-Restoren Nasi Kandar Tajuddin dkt Queen's Street. Mmg Sedap psl nasi kandarnya ala2 hidang! Nureen pon suka but only makan plain nasi kandar. Nasi yg lebih kurang mcm nasi minyak gitu! I likee..

Picnic Lunch date bersama di tepi pantai kedai Nasi Kandar..gambar hanyalah selingan semata2 yer..:P

After hntarMr Daddy kat opis dier, perjalanan di teruskan..ke Seberang bersama Nureen..First time drive naik Ferry, selalunya Mr Daddy yg drive but this time saja memberanikan diri utk drive. Macam2 yg bermain di fikiran noks! fikir yg bukan2! Sabar jer kan! Nureen mmg suka! Naik kapal katanya! seingat aku, selama umur Nureen 4 thn nie, masuk kali nie, hanya 2 kali jer dia naik ferry! Lawak kan! Stay kt Penang dh almost 7 years but mmg jarang sekali naik ferry. Tambah lak, rumah tempat we all tinggal lebih dkt dgn bridge..so naik bridge jer lah! Lgipon toll utk naik bridge lebih murah berbanding toll utk naik Ferry.

 Kapal yg dinaiki oleh we all..Opss bukan daa..kapal ini boleh di lihat semasa anda menaiki ferry ya! tp kapal mungkin berbeza dari segi colour, size dan sewaktu dengannya..ini adalah contoh semata2..hihihi

Nureen awal2 lagi dh ajak pegi jalan2..Jalan2 bermakna ke shopping complex! Lepas jer selesai register sem, terus menapak ke shopping complex kt seberang tue! Alahaii suka anak dara aku tue!..Asalnya aku nk beli kasut kt Vincci tue psl dpt coupon..tp malangnya x der yg berkenan! At last Nureen yg pau daku utk belikan dier keta kecik tue bersama swimming suit! Aduyaii..kopak mak!

Letih berjalan, ku ajak Nureen balik..heading ke destinasi seterusnya sebelum final decision aku putuskan! Berat actually nk amik keputusan nie! Sangat2 dalam dilema! Byk pendapat telah ku minta, akak aku..Mr Daddy..my BFF, my Friend dan listkan pro and cons..Dan one thing aku take as consideration! Take its as a part of life challenge! Seriusly sangat2 berat utk buat decision tue! Tak der kena mengena dgn orang lain! but diri sendiri jer! Insyaallah, kalau aku benar2 bersedia, I will shared its here k! Don't worry!

Smpai jer kat umah dh around 6.30pm. Nureen lak over excited nk mandi kolam! Aduyaii..dah ler ai penat! But turutkan saja psl Swimming suit dier baru maa..so excited la tue! Turun swimming pool pon dh almost 7.00pm. So sekejao jer lah berendam..puas pujuk actually nk ajak Nureen naik! Sabar jer kan!

^_^ So petang karang berendam lg! Sapa nk berendam meh lepak sini k!

Went we reliaze tht we hv not being a good person, this is one of the 'Hidayah' tht Allah S.W.T gave to us. Me too..but tyring to be better than before. One thing to be taken as consideration is trying to positioning ourself in the positive thinking..insyaallah there is a Light waiting for us..quote citing from my comment from one of my fb friend but certain words has been amended..quote-Gieyana.

8 comments:

puan nina said...

selamat hari ibu ^_^

tolong vote danial boleh..?klik like je kat cni danial

terima kasih =)

Mama Zharfan said...

nice pics!!

JOM vote MZ kalau sudi!

mamalieyna said...

bertuah kita yg diberi kesempatan bergelar seorang Ibu...nikmatnya tak terkata ^_^..

herm..apapun keputusan yg telah dibuat, hrp yg terbaik utk kamu n family...all the best ya~ ^_^

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ku jeles tgk satu pham pakai pinkkkkk!
ahahahaha kalau la lakiku nak pakai pink kt syiok hukhukhuk..

ummi gorjes..eppy ummi's day to u ya dear..eppy pham ;)

Gieyana said...

Puan Nina

Selamat Hari Ibu..:)

Gieyana said...

MZ

Thks..:)

Gieyana said...

MamaLieyna

Selamat Hari Ibu gak..

macih yer Yang..:)

Gieyana said...

Pinky Momma

ko pujuk rayu hb ko ler Yang..sure dier nak..:)

thks yer..:)