"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, June 22, 2011

Bersaksikan Poh Kong | Makanya Pertemuan Blogger Meriah...

Assalamualaikum...

Sangat best kan kalau ketemu kengkawan..Especially kalau yg 1st time nk jumpa..Berdebar2..takut x dapat nk cam muka..timing lari dan bla..bla..bla...

Tak sangka juga nk jumpa nie...selalunya x berani nk commit awal2 psl kdg2 yg dirancang x menjadi kenyataan lak kan! So nie kiranya last minit decision lah..tambah lak we all ada kt Seberang time tgh set timing nie..so meh layan picture k!

 Sure uols kenal kan sapa yg daku jumpa nie..dh kat fb pon dh hint kan! but now, mmg malas giler nk online fb..igt nk delete jer! but hb ckp biarkanlah..so now mmg jarang berupdate kt facebook tue...:)

Anak2 mmg ada chemistry psl masing2 seronok bermain although mula2 tue masing2 malu meow2..tambahan lak Balqis baru bangun tido...:)

So...
 Jeng..jeng...Anje aka Mamabalqis! Blogger glamour nie..rajin buat contest tau! Before nie mmg nk ketemu tp keadaan tak mengizinkan psl usually kalau weekend mmg we all x der kt Penang Island nie...Travel over the sea katakan...or kadang2 aku attending for class..:)

 Then, ingatkan daku jumpa Anje jer..but jumpa gak ngan Siti Hajar..so, bertambah kenalan baru lagi..dari Kulim rupanya..dekat jer la kita kan! Although first time jumpa..sgt2 meriahkan...

Oleh kerana anak2 Siti Hajar dh borink dh..so terpaksa ler dia undurkan diri..karang nnt x larat nk kepung kan! Ada anak2 kecil mmg macam tue..dh faham dh...Nureen pon sama2 gak! depend pd mood dier..:)
Then x sangka lak second time jumpa lagi malam tue masa we all singgah kat Hammer utk minum..Ada chemistry nie! next time kita ngedate lagi k!

Pastu, masa tgk bercium mesra bersalaman ngan Siti Hajar, tetiba Zie Fauzi datang..Pernah dgr nie tp x brp nk get in touch ngan Zie..pasni leh bercium bergaul mesra lagi! Ada chemistry gak rupanya kan! sembang2 x hengat dunia! Kerenah Alya mmg menghiburkan! suka sangat dier nk masuk Braun Buffel nyer butik tue! nk suruh mama dier beli kot!hihihi..

 Jadi blogger, beraksi depan kamera mmg  x dapat di lepaskan kan! tapi aku nie ikut mood gak! lately mmg sgt2 malas nk berposing..angkut jer gabak tue but x snap2 pon!hihihi..see..posing sempoi jer we all smpai x tau nk tgk kamera mana! cam biasa Balqis mmg pandai posing! 

So, oleh kerana Mall pon almost nk tutup dan besok lak we all keja..then terpaksa ler mengundurkan diri walaupon x puas nk sembang2 kan!..so insyaallah next time leh jumpa lagi k...
But..before berpisah tue..
Geng2 suami2 lak posing2..

consider picture kenangan  Fathers Day la nie..hihihi:)

See..see...mmg kaum2 suami pon masing2 ada chemistry..gigih bersembang2..sama rancak dgn mummy2.. I likeee...:)

So, sgt2 happening okies!

Kalau kengkwn2 lain turun Penang..roger2 lah..insyaallah kalau ada jodoh boleh ketemu utk mengeratkan sillaturrahim..:)

48 comments:

alyyani said...

1 day kita mesti jumpa gak eh! :D

PinKy MoMMa said...

hehehe sweetnya gbr bawah.. tergelak tgk..

bagus bagus ni yg kita mau..support kan uols ;)

ak yuyunz said...

huhu kalau aku turun penang for sure roger ko gie..

^^nu[dd]yra^^ said...

setuju ngan pinky momma...gmbar akhir teramat lah sweet....dd pon ader jumper kawan blogger gak br2 nih...kawan dr sarawak datang KL..;)

Zie Fauzi said...

Tu dia...dah upload dah.. gambar yg di tunggu2...A'ah la..gambar yg bawah sekali sweet la.. suka tgk,almaklum jumpa pun masa hari Bapa.. Tu yg sweet kot.. Heheehe..

Btw,K.Gie..mmg seronok hari tu.. Rasa mcm x mau balik pun ada.. Tp memandangkan mall pun dah nak tutup..Alya pun asyik nak keluar masuk kedai, kena la balik..Penat ibunyer berkejaran sampai kering anak tekak..

InsyaAllah,ada rezeki kita jumpa lagi...


p/s: k.gie..mohon izin copy gambar yer untuk simpanan peribadi (erkk..tgh salahkan diri sendiri ni sebab tak bawa kamera..huhuhu.. )

MrS. F!zA said...

walah org jauh dh jmpa k.gie..ai yg duk balik kedah pon tk jmpa2..balik kejap2 je tk smpt nk turun penang..

*tk guna lampu spotlite ka..hikhik

d'nuraini said...

uhuhuhu...sweetnya akak..nnt kita plak jumpa k (~_^) errmm..asnie pun rsa nx delete FB...b0san

mamalieyna said...

waaah kemain mereka ye..next ada jodoh kita plak jumpa ek..hee~ tp jrg turun penang ni..huu~ balik kedah pun tak berjln sgt, camno tuh..pepun meriah bergather2 gini eh..^_^

mummy_ayu said...

best tu jumpa geng blogger..
ye la balqis sgt sporting bab posing2 nie...

NM02 said...

memang happening la yu ollsssss

Sidratul Muntaha said...

dah agak dah emstijumpa anje.
kih kih kih..
eh,bukan ke laki2 kita klu jumpa2 laki pada kwn kita menyembang sume kalah kita?!
*tingat time2 gathering dulu2.
huhuh

Cik Wanie Ghani said...

best kan bila dpt bertemu,
kita je yg blum berkesempatan utk bertemu,
sori ari tue x dan nak jumpa,
huk huk huk....

insya-ALLAH kita akn bertemu juga kelak:)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

setuju2 dengan semua ayat2 tu...kita punyer entry kol 10 pagi nanti, ter delay plak sebab nak siapkan keje punyer pasal, ape pun best dapat jumpa Gie+ khajar+zie, u all sangat sporting pot pet pot pet, next time kita turun penang leh jumpa, last minit punyer planningkan

~Siti Hajar~ said...

sy blk awai xde la pic anak2 tu, rasanya klu tgu jap lg meriah per tp apa nk buat Danies xbehave lgsg lor..huhu

InsyaAllah ada rezeki kita jumpa lg, dinner sama2 ker..??? hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

memang best kalo dpt jumpa kengkwn yang lain, berbual mesra...insyaallah satu hari nanti kita pun akan bertemu jugak

mama tisya said...

patutnya aku pn dpt jumpa ko kn gie..tp apakan daya postponed plak event kt penang...tkpe next time ada rezeki kita jmpe

sronok ank2 ada geng sama

Mama Zharfan said...

beshnya dpt jumpa ramai2 gini :) :)

Nana said...

wah meriah tu
baru je tak sat komen kt blog anje
nampak anak2 lagi eskited hehee

Cute MuM said...

bestkan dapat berjumpa nie..
walaupon kejap dah rasa best..

fazilzura said...

wah besh nye berjimba2...

tp x besh bile dok borak2 rancak sekali mall nk close..

* tingat maso kite jimba2.. aduyai , bile nak g penang ni, windu nasi kandaq jgkkk

Zue AnnaLeeya said...

wahhhh... sgt jeles tgk korang bergeder2...
bilalah nak pi penang gak nih... hehee...

♥MiZz-siHa♥ said...

berjmp sakan noo...happening la..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam kenal..td g blog anje..tgk2 kawn2 blogger yg dia jumpe.then singgah sini..:-)

ibuayahdamia said...

nak jumpa gie jugak..hehe..bila nak ke penang tu???

Gieyana said...

Alyani

Insyaallah..ada jodoh sure jmpa kan..:)

Gieyana said...

Pinky Momma

hahaha..tue la psl..Mr Daddy suka posi secara skema..:)

Gieyana said...

ak Yuyunz

oraitss babeh..insyaallah kan..:)

Gieyana said...

Nuddyra

hahaha..me too..I likee gak..:)

Gieyana said...

Zie Fauzi

tue ls psl kan..sweet pic tue..insyaallah nnt kita ngedate lg kan..kalau jmpa day time sure lg lama kan..kekeke

okiess..no hal..sila lah proceed k..:)

Gieyana said...

Mrs Fiza

haha..da jodoh nie..b4 this tingin nk jumpa but keadaan x mengizinkan..

spotlight x guna pon psl bateri non adoo..:)

Gieyana said...

Aini

Insyaallah Yang..nnt kita ngedate k..:)

Gieyana said...

Mamalieyna

insyaallah k..hopefully jodoh kuat utk ketemukan..

sm lah ngan daku..kalau balik kg mmg susah sket nk jumpa kengkwn nie psl btapa kt umah jer..kekeke

Gieyana said...

Mummy Ayu

betui2 kan..mmg best jmpa kengkwn nie..

A'aa..Balqis mmg ratu posing nie..:)

Gieyana said...

NM02

A'aa..semua mmg peramah..so x kekok nk sembang2 n gossip2..:)

Gieyana said...

Sidratul Muntaha

hahaha..tue la..kan dh hint kt fb..hehehe

betui2 kan..geng laki nie x kekok menyembang kan..:)

Gieyana said...

Cik Wanie

A'aa..mmg best kan n byk benda leh sembang2..

x per..ada jodoh sure jumpa k..

Gieyana said...

Anje

betui2 kan..mmg best sgt dpt jumpa although masing2 x puas..insyaallah next time kalau ada jodoh leh jmpa lagi..:)

Gieyana said...

Siti Hajar

x pa2..memahami nie..anak2 mmg mcm tue..lgpon nie x drancang kan..secara kebetulan gak kita dpt sm2 jumpa...jodoh nie..:)

boleh2..no hal kay..:)

Gieyana said...

MamaSyaza

betui2 kan..mmg best sgt..
insyaallah nnt kita jumpa k..:)

Gieyana said...

Mama Tisya

tue la psl..sepatutnya this wk la kan..x per2..nnt ko dtg kita jumpa..kalau event ko kt Georgetown lg la best kan..:)

Gieyana said...

Mama Zharfan

betui2 kan..sgt2 best..tmbah lak sumanya sporting..:)

Gieyana said...

Nana

A'aa..mmg meriah..tue la psl..anak2 pon excited..:)

Gieyana said...

Cute Mum

tue la kan..sgt2 best..:)

Gieyana said...

Fazilzura

tue la kan..mmg best sgt!
ok..cepat2 turun Penang..geng2 Snap Sakan dh x sabar2 nk beraksi nih!kakaka..:)

Gieyana said...

Zue

Tu la..mmg best sgt..insyaallah turun sini kita leh ngedate k..:)

Gieyana said...

miZz Siha

hahaha..tue ar..mmg happening..:)

Gieyana said...

Rose

Salam kenal gak..tue la..mmg sgt2 best kalau jmpa camni kan..:)

Gieyana said...

Ayu

hahaha..harus2..dtg sini jgn lupa roger2 tau..or kot2 we all tsesat ke JB ker..leh gak ngedate tue..:)