"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, June 3, 2011

Hidup Ini....

Hidup ini...
Adakala kita Di Bawah..
Dan Ada kala kita Di Atas..

Ada Kala kita di sukai...
Ada kala kita Di Benci...

Ada kala kita suka menunding jari..
Ada kala kita suka mengakui....

Ada kalanya Takdir tidak menyebelahi...
Ada kalanya konflik menghantui diri....


Suka menjadi seusia dgn Nureen...menikmati zaman kanak2 yg amat menyeronokkan...


17 comments:

Ummi Salsabila said...

Sabarlah kak gie.Allah uji kerana sayangkan kita.kdg2 Allah berikan kita hujan,kerana mahu berikan kita pelangi yg indah.(pinjam skrip nora elena..Hihi)Smile.:-)

MataHati @ MH said...

hidup ini tiada ketentuan..

mamalieyna said...

huu~ moga semuanya dipermudahkan...Insyaallah..

Edy Zaidi said...

kalau la boleh jadi budak2 balik kan best..huhu

yunz_02 said...

so true gie..

zaman kanak2 yg tak perlu fikir apa2. 24/7 hanya parents, makan and main jek dlm hidup mereka..

also miss those childhood time.. *sob sob*

el said...

aku x reti nak madah2 tp aku nak gak jd budak2 balik hahahaha

atty's said...

hidup ini kita hanya mampu merancang tp tuhan yg menentukan

mummy_ayu said...

biasa la tu dear..adat..hidup umpama roda..kadang2 kat atas..kadang2 kat bawah.

pasal makan2 kami tu..aku, net & suziey..opis dekat2..tu yg selalu together2 tu.har nie pun..party lagi..ko kalu dekat, harus join jugak..happening....

SueZ said...

ya..gie..su pun rindu zaman macam nurin..no need to think more..just be there and be good for the whole day...waiting for next day w/out planning like us...damm tired be adults..

NM02 said...

tapi kat bawah lagi best dari kat atas. upppsss.... jgn mareeeeee

Gieyana said...

NM02

Kah kah..kamoo buatkan daku gelak besau!hahaha..:P

fazilzura said...

HIDUP penuh dgn dugaan

HIDUP penuh dgn ganjaran

HIDUP penuh dgn liku2

HIDUP penuh dgn kebahagiaan

cume kite sebagai manusia perlu itu sume untuk HIDUP

* aku pun nak jd cm akil, di sygi di tatang .. x yah pk psl nk crik duit huhuhu

padle said...

zaman kanak2 memang sangat best!!

-Nureen- said...

semua tue ada hukmah di sebaliknya..

td nureen call tp gie x angkat.. naik 2 no tau tp 1 tue naik provate number.. nureen nak jumpe gie nk bg card.. bleh kerr??? call nureen k 012-5664446 ;)

syanasaid said...

best kan jd budak2
dulu time budak2, xsabar nk jd dewasa

Ummi Eisya&Amani said...

huhu..kata2 sesuai ngan pic..suka..suka..

mama_umar_maryam said...

mmg budak2 hati suci,bersih,otak penuh dgn akal2 baru ..kite org tua cube sebaik mungkin utk settlekn ape yg patut ;)

jemput join GA zety ya
http://superzetymarlia.blogspot.com/