"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, June 28, 2011

Kitchen Kabinet..

"Setinggi manapon perempuan belajar..akhirnya ke dapur jua!"
Pernah dgr pepatah nie? Betui jugak kan!

Meh nk share sket ngan Kitchen Kabinet nie..Ada mcm2 design, citarasa, kaler dan bla..bla..bla...
So..semalam tgk kat blog MamaLieyna share psl KC dier..so hari nie ai nk story gak kt sini sebagai kenang-kenangan dapur cenonet ai nie...Dan berkurun dh KC ku nie siap..tapi kan! mak x berapa bkenan lah actually! Nak re-do balik lah gamaknya nie..

Size dapur yg hanya sekangkang kera! perumpamaannya : Dapur ai kecik jer lah!

Picture KC yg x siap lg..Actually lampu bertiga tue nk taruk kat atas bar kaunter..in the end bar kaunter x jd & ai memandai2 jer letak kt sini! da yg paling x suka psl x pasang hood! Cina tue ckp x per x psg psl material yg guna utk wt KC nie mmg lasting! tp seyess..bila memasak tue, minyak terpercik sana sini nok!aduyaiii!

See..ini ler dapur ai yg kuning ang2 nih! Dan oleh kerana KC nie jenis yg pasang siap..so we all decided nk besarkan dapur nie nnt & jadikan dry & wet kitchen...so wall kt basikal Nureen tue nnt akan di pecahkan! tunggu budget jer nieh! Ada sapa2 nk kasi duit kat aku ker! Haxx haxx...Cost buat KC nie less than 10k. Gunakan Granit sebagai working table.

^_^ Tgh cuci2 mata utk tgk design2 dapur yg cantik2!

22 comments:

PinKy MoMMa said...

nape tak suka yang..ku tgk cantik je ;)

bila la nak pindah ni..aihh xcited tgk dapur org dah ni... ;p

fazilzura said...

wah besh nye dh dok umh bwh ..
aku ni mmg tingin nak umh bawh , maleh dok aprt dh .. tp kalau ikutkan aprt tu pun lum duduk sgt pun lg

Gieyana said...

Pinky Momma

Aku x bkena kt top dier..nnt nk kena transform nie..ekeke...

alaa..nnt uols pindah lah..we all pon x dok sini nih..

ZanaNordin said...

dark brown..nice kaler ler..
i like..
zana pun tengah survey KC utk rumah nanti....curik2 idea mana yg leh curik tu...tp if ada table top..sure lagi cun kan dapur u nie

el said...

syok arrr korg ada dpur sndiri..umah sndiri

den ni apo pun xde..menumpang jek

Gieyana said...

Fazilzura

Weh..nie umah kt Kg sinun..aku pong dok umah atas angin gak nieh kt Penang nie..

Gieyana said...

ZanaNordin

Owhh tgh survey erk..survey lah..kalau guna tile utk working table tue sure murah lg..but kalau guna solid surface or Granit more expensive..My KC ada table top but normal jer..so nnt nk adjust balik..

Gieyana said...

El

Alaa..ada pon mcm x der jer psl x dok lg kan...insyaallah nnt hang pon ada umah sendiri..:)

~Siti Hajar~ said...

cantik la kc tu, bekenan sy tau, skrg ni kc jenis pasang siap so xde masalah klu nk tukar klu xbekenan kan..

cam kc kat rmh sy bkn jenis psg siap, suka xsuka kn hadap jgk la..huhu

MrS. F!zA said...

mak aih kalo redo balik tk syg ke..hihihi.. tgk mcm cantik dah ni..

Gieyana said...

Fiza

Hahaha..mak nk tukar kitchen top tue jer..nk buh hood nnt..so kitchen top yg sedia ada tue transform kt tpt lain..so budget myb dlm 2k kot..

Gieyana said...

Siti Hajar

betui2 kan..kalau yg pasang siap nie anytime leh ubah kan..cuma nk ubah kt kitchen top tue jer psl ritu x psg hood..so nnt nk psg hood jugak..

tue la kan..kalau yg jenih simen+tile tue mmg dh x leh ubah lah..:)

mummy_ayu said...

simple & nice je ayu tgk...
nie yg buat tak sabar nak pindah gak nie.

-Nureen- said...

ok la gie... simple jerr... ok jgk klau wat dry kitchen.. ehheheh.. nk tambah nih, klau dinding tue boh clr soft brown ala2 clr nescafe ice tue pon ok jgk.. fveret tue.. sama la ngan dapur nureen hehehe ;p

SueZ said...

entry khas untuk Mama cantik

http://suezdairy.blogspot.com/2011/06/siapa-mama-hot-vs-mama-cool.html

peminat misteri.. suez..

syanasaid said...

aku skrg ni tgh gile beli majalah deco2 umah
tp suke tgk part dapur
ngidam nk buat island kt tgh dapur

Zue AnnaLeeya said...

ok jer gie ku tgk...
tak berkenan tang mane tuh???
tp ok gak wat wet dan dry kitchen kan???
ku pon tgh angan2 mende sama...
tp ongkos blom cukup maaa.... huhu...

mamaacha said...

dapur sekangkang kera pun...duitnyer beriban2 gak kuar...my rumah pun pakai dark brown ni untuk wet kitchen.....

@e_da said...

simple n kemas.. suka la tgk org deco2 umah ni...

ZarinAziz said...

comel je KC ni + nampak sejuk jer

Mimy Hamid said...

kitchen kabinet cantik...sudah lengkap dapur

♥ Elin ♥ said...

mmg betul tuh....belajar lah setinggi mana pun..
nnti klu x kedapur sape pulak nak bg mkn anak dan suami kannn... ;)

meh tinjau dapur sy yg cinonet tuh..

so far dapur awk best luas!!! ok

http://www.vanillacheze.com/2011/06/renovation-part-3-kitchen.html