"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, June 22, 2011

Nureen Najwa | Sakit itu Anugerah.....

Telefon Mr Daddy berbunyi..Time tue, ku tgh sunlight Lunch dgn dier setelah berabad lamanya tidak berkesempatan menikmati detik ini during weekdays..Of coz ler masing2 busy dgn komitmen kerja kan! Hubby kat Georgetown, daku kat Bayan Lepas...

Assalamualaikum..Nie Ayah Nureen nie! 
Kenapa Pak Din?
Nureen dh muntah 2 kali dah since this morning!
Hurmss..x pa, jap lg saya smpai n bawa dier jmpa Doctor..

Owhh..Sgt prihatin ye kamu Mr Daddy! Tapi naluri seorang ibu...Tetiba jer selera makan menjadi pudar! hilang entah kemana..Thinking keadaan Nureen..ok ker dia? mcm mn keadaan dier skrg?

Abang nk G ikut sekali ka after this? Ai boleh ambil time off..boss leh kaww timm maa..Tetiba trademark Hazama keluar!
Hurmsss..x payah lah..biar abang jer bawa dia..G masuk jer opis!
Ok lah kalau camtu! nnt roger k! risau...

Ubat Nureen.. kena re-labeling nie..kalau idak confirm lupa! kita mn tau kan istilah medicine nie..x ler mahal kt sini..consult rsnya RM20 kot..then medicine RM30+..tp kadang2 ubatan nie x dpt nk recover gak demam n etc tue kan..so kena ler refer case lagi..

Mr Daddy terus jer bawa Nureen g jumpa Paed yg slalu we all pergi tue..Kat Hope Children Hospital. Katanya berat Nureen now dh 15.9kg! perghh..no wonder skrg mak surrender x mau dukung Nureen!  Semua serahkan pd Mr Daddy jer..Selamat mak!

Then luckily Dr yg baik hati tue ckp muntah tue akibat dari Kahak...not food poisoning or etc..Risau woo!..lagipon time we all gather2 tue dia mmg x brp nk sihat..Sabtu tu pon sm! Then sabtu tue, durian  di depan mata pon appetite dia nk jamah pon x der..kalau idak pantang tgk Durian! Sure merengek2 nak! nasib baik juga dia x makan..if not makin teruk rasanya!

Nureen..moga kamu cepat sembuh k! Then this weekend leh kita sama2 makan durian kt umah Achik Kecik..this pic taken kt umah mak aku..port nie ler mmg feveret tpt lepakking we all sekeluarga..cari kutu!hahaha..:P

Time buat entry nie dia dh zzzzz..mabuk ubat! tetiba juga aku rs syndrom Nureen tue nk menyerang daku!entry: Auto-published.
Note on Baby sitter: Diaorang mmg bahasakan diri diorang mak + ayah pd Nureen..so nmpak sgt close..

10 comments:

ak yuyunz said...

get well soon dear nureen!

fazilzura said...

huhuh mmg risau sgt2 kalau anak2 x sihat kan ..

aku tiap2 hari now sure akan sukat suhu akil.. syukur alhamdulillah sejak2 dok umh babysiter ni x demam dh .. legaaaaaaaaaaaaaaaaa

PinKy MoMMa said...

eh anak kamu sakit ke yang?
alahai serasi sejodoh ngan abg long hehehe ;)

get well soon ya princess~

Zie Fauzi said...

Nureen,cepat2 sihat tau.....


p/s: K.Gie.. Hospital Hope ni betul2 belakang rumah Zie.. hehehehe...

MrS. F!zA said...

get well soon nureen! ummi pon dah kena virus demam ke..alahai sian 2,2..take care!

SyaNa said...

hope nureen cepat sembuh ek
skrg ni musim la kan
berjangkit2 sakit nye

♥MAMASYAZA♥ said...

semoga nureen cepat sembuh ok

Ummi Eisya&Amani said...

nureen,rajin2 mkn ubat..nanti cepat sembuh..

InaAchik said...

nureen syg... cepat baik ya...
jgn liat2 mkn ubat...

ibuayahdamia said...

memang paling risau kalau anak2 tak sihat...pencegahan awal diambil kalau rasa anak2 nak demam...so far alhamdulillah...tak der lah melarat sgt....demam2 manja jer...

moga2 nureen cepat sembuh yer sayang..