"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, June 8, 2011

♥ ♥ ♥ .....Permudahkanlah....

‎"Ya Allah sesungguhnya waktu dhuha itu dhuha-Mu
Kecantikannya kecantikan-Mu...Keindahannya keindahan-Mu
Kekuatannya kekuatan-Mu...Kekuasaannya kekuasaan-Mu
Perlindungannya perlindungan-Mu...

...Ya Allah jika rezeki masih di langit, turunkanlah
Jika di bumi keluarkanlah...Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah...Jika jauh dekatkanlah...

Berkat waktu dhuha
Kecantikan-Mu keindahan-Mu kekuatan-Mu kekuasaan-Mu
Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada
hamba-hamba-Mu yang soleh..... ♥ ♥ ♥ ...."

 Kadang2 sesuatu yg ditakdirkan bukan untuk kita miliki...walau sejauh manapon berusaha pasti ianya takkan dimiliki...Segalanya dengan Izin Allah Taala..Namun kalau menjadi kanak2 seperti Nureen, merengek2 mahukan Pistol belon mcm nie pasti akan dimiliki kan! mak x sampai hati nok!

20 comments:

alyyani said...

cute la skirt nureen tuh! :D

PinKy MoMMa said...

aduh sama lar ngan abg long..
skirt nureen cantik hehe ^_^

*∽ IZAN ∽* said...

ahaa.. suka entry ni.. sweettt....

mama tisya said...

cute nureen ngan skirt tu..pistol belon tu brp hengget ek..aku tk pernh jmpe..tp pernh tgk kt blog gk la ank diorang dk main

mummy_ayu said...

sweet...
and sweet jugak skirt nureen tu..
sama la ngan Ian...suka sgt mainan belon2 nie...

NM02 said...

anak2 kalu minta ape saje, tak sampai hati kan kalu tak turuti.

betul, kalu ianya bukan milik kita, berusahalah setinggi gunung pun, tetap bukan hak kita. sekarang ni, saya pegang kata2 tu. kalu orang lain cakap saya mcm2... itulah jawapan saya.

fazilzura said...

SOKONG.. cz kdng2 pe yg kite suke tu x bagus tuk kite.. huhuhuu

* besh kan jd diorg .. anak2 kecik ni merengek je sure dapat

mama tisya said...

mmg dtg penang naik MAS tp date aku ckp tu kena postponed...nanti tgu date br..dgrnye lps raya plak..apa2 aku inform ye

[-suziey-] said...

betul..sebab tu kita kena sentiasa akhiri usaha kita dgn tawakal kpd Allah Taala..dgn izinNya semua yg diusahakan berjaya dimiliki..dan dgn izinNya jgk segala yg diusahakan xmenjadi milik kita dan ianya pasti ade hikmah disebaliknya..yg mana hanya Allah mengetahuinya..setiap yg ditentukan itu la yg terbaik utk hambaNya..yakin pd ketentuan Allah..perancagnanNya adlh yg terbaik utk kita..

rATu kEBaYA said...

amin...

memang tak sampai hatilah.. budak kecik buka fikir apa pun.. yg dia tau ni nak dapatkan jugak

Gieyana said...

Suziey

Likeee...likeee...likeee..likee...likeeee...macam kt Facebook!hihihi

SueZ said...

gina..eryna pun camtu..kalau nak..meronta2..tak bagi nangis..tapi itulah..we will do everything for them right?

Farra Dhelina said...

tu yg rasa mcm nk jd mcm budak kecik tuh! hehe

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

amin...alhamdulillah bersyukur dengan apa yang ader...comella nureen ni...memang jadi kanak2 mintak ape pun mak ayah akan usahakan selagi mampu..

nureen said...

mmg best main pistol belon tue tp x suka bila air sabun tue kena tangan bergetah!!!

jemput dlm blog k.. tp g queensbay pon dh kol 2..
http://nureenasir.blogspot.com/2011/06/11-june-2011-majlis-gemilang.html

el said...

smlm anak2 gaduh nak main belon ni..ada pun 1 jek..haa jenuh..mak nak beli mn tgh mlm hahahaha

el said...

tgh komen pun leh dpt duit..ape kata meh join
http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=elly

Cik Wanie Ghani said...

suka tul entri ini,
terkesan dihati ini.....

skirt si Nureen pun cantik jugak nie

:)

Fara_Adura said...

Pistol menan neh sofea penah miliki.. malangnye hanya tuk seketika.. tiada yang kekal d dunia melainkan allah yang esa..
Nureen cute loh!

mimie1678 said...

insyaAllah fren.... aminnnn...