"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, June 15, 2011

Sunyi Sepi...♥ Day 1

Pusing kiri tak dpt lelapkan mata..ke kanan apatah lagi!

Sorry nok..mak elok2 baringkan badan atas tilam terus 'zzzz'...
Tapi Nureen asyik ckp..takuttt! Abah tak der...Anak ai nie origin from Kedah..stay kt Penang but speaking KL! Adeeiii!

"Ummie...Abah pegi mane?..Ummie..Abah pegi mane? Soalan nie since dari pukul 6.00pm smpai pukul 12.00tgh malam di ulang2! non-stop!
Ibarat Berita Terkini yg di ulang pada Berita Utama dan Berita Tengah Malam...
Kanak2 membesar bagai juara kan! Sure soklan yg sama ditanya2 non stop although jawapan yg diberi dh berkali2..
Pastu bila x larat nk jawab..dan jawapan daku kasi tue ala2 sound sistem naik sket! Sure Dia tnya.."Ummie Marah ka?"
At last ku cakap..."Mana Ummie Marah!"..aduyaiiii! Bangga sekejap mak psl ada anak yg petah berkata2!kah kah...

Pastu daku sogokkan Dia dgn pergi ke Tesco! Ate dok dkt Tesco kan! dan Nureen tiap2 hari lak ajak g Tesco..penat mak!
So bila p sini, ilanglah kerinduannya pd abahnya!

Padahal Ummie yg terlebih rindu! Ahaxx...Ahaaxxx!

Smpai umah lak...."Ummie, Nureen suka Abah! Knp abah x balik? kenapa abah tidur umah Pak Ndak? Nureen suka Abah dan Ummie!.."

Perghh..camna nk jawab! Kesian..kesian..kesian! (ala Upin ipin lagi!)
 
un-edited pic! nnt ku taruk watermark lah!..Although Dikau cuma outstation kt Pantai Timur jer..tp kali nie rs mood angin2 CINTA tue menebal di jiwa! kah kah...
Wahh..wahh..love this moments! x sabau mak nk g cuti2..tp apakan daya..mak busy nok!

15 comments:

PinKy MoMMa said...

aduhh ku suka tgk gbr tu yang..alahai so sweeeeettt~

kesian nureen rindu abah dia ;)
yg pasti ummie lg rindu wuwuuu~

sabar ye nureen..abah pi cari rezeki..sat g abah balik lah naa..

ummie..ku ngerti bila berjauhan lalala~

Gieyana said...

pinky momma..

Last year pics nie ms we all g Genting..my fren yg amikkan..:D

tue la psl kan..both of us mmg winduu..tp rsnya windu Ummie lebih bykkkkkk dr Nureen!kah kah..:P

rATu kEBaYA said...

suwetnyerrrrrrrr...

sukerlah dengan gambar ni.. romantik gitu walaupun nurien ada di ribaan...

mummy_ayu said...

tang nie yg buat extra sayu tu...bila anak2 tanya..alahai..lagi la mama dia windu.. :-)

Farra Dhelina said...

rindu rinduan eh! ;p

MrS. F!zA said...

sweetttt gmbr tu!

sian nureen rindu abah..tp dlm hati ummie lg menebal rindunya kt abah tu.. cuma ummie tk tnjuk je..tkkan nk ngis plk dpn nureen kan..ekekeke

ak yuyunz said...

olololo..

anak abah yerrr..

Ummi Eisya&Amani said...

kesiannya nureen..tapi kat ummi pun kesian gak..bila en.abah tu nak blk..suka la pic tu..romantik ooo

fazilzura said...

anak abah le ni yek , tp biasak le kalau gugurl mmg rapat dgn abah nye, nnt dpt anak lelaki hang tau le, dia dok melekat kt hang jek..

sian nye nureen , xpenah ye jauh dgn abah lama2 ...pe lagi 3G ler...

masviona said...

auwwww...lomantikkkkk....:)

itulah kita nih mak2 kan kdg2 dilema kan bila anak asyiklah tnya mcm2 bila ayah depan xdok....huhuhu

*budak2 skrang bijak kan

Cik Wanie Ghani said...

akak,
wanie suka tgk pic tue,
romantika sgt2,
hihihihihi

"Happy family"

++eden|essey++ said...

sian ko kn sunyi sepi...dah mcm edition inaachik plak ako tgk...huhuuhu...tompang kesunyian skali...hihihi..

penat kn weh nk jawab persoalan anak² ni...

♥MAMASYAZA♥ said...

sikecik akak pun camtu la bila en. abah outstation, kesian sgt

*∽ IZAN ∽* said...

alalallaala..anak manja papa nihh!
rindu tak hingat dahh.. sian diaa..

Hubby izan pun gi family day ke medan hujung minggu ni tapi company sponsor staff jekk..? kijam uhuk uhuk!

safiyyah osman said...

cantik gambar......superb.