"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, July 21, 2011

Edisi Memetik rambutan : Sangat Best!

Assalamualaikum...

Masa mencemburui saya....
Rushing to settle down semua benda2 urgent kt office nie before start long leave next week...
Nasib baik relieving team sanggup take over...kalau x sanggup pon, ttp gak diaorg kena! hihihi...gelak jahat!

Sangat suka..smbil tepuk tngan clap3...makan rambutan sampai lebam!
Although kt bandar pon boleh dpt dgn senang saja, just keluarkan RM...
Tapi petik directly dari pokoknya sangatlah menyeronokkan...:)


 Entry ini lah yg menunjukkan keterujaan Nureen utk memetik rambutan..
 Mmg rendah ajer pokok kt rumah my mum in law..



 Kaki Nureen..
 Kaki Ummie..hak3..x der kerja!
 See..see..meh cuci2 mata yer kengkwn dgn rambutan saya nie..sekilo RM2 dh ler..hihi

^_^  Bertuah kerana dpt merasai betapa seronoknya memetik rambutan..both my parent & parent in law ada pokok rambutan..uols ada? kalau x der sila jeles!hak3..:P

8 comments:

el said...

aku mmg hantu rambutan
smpi sakit tekak aku mkn
kt umah tu x larat nak mkn
berlongok2..tiap2 hari org bg

ada satu pokok kt kpg aku tu kan
pokok rambutan tu renek tul..leh mkn smbil baring hahahahaha

eima said...

sedap nye ....huhu tak dak dusun yg boleh dipetik....

fazilzura said...

wahh syok nye main petik2 je ye..

aduyai , lambat nye nak balik ganu... nk terjah kebun jgk

Ummi Eisya&Amani said...

bestnye..dah lama tak blk kg nenek amik rambutan kat pokok..rindunya saat mcm ni..

rATu kEBaYA said...

huhuhu.. takder jugak pokok rambutan.. kene membeli jelah.

mummy_ayu said...

teringat pokok rambutan kat rumah arwah nenek ku dulu..mcm nie la..nak makan..pakai petik je..fresh..best...

~Siti Hajar~ said...

waaaweee...rambutan memanggil-memanggil..

km 1 family xsihat gara2 rambutan...huhu...

esok n3 rambuatan edisi sy plk...hehe

Nana said...

beznye
aku dah lama tak merasa
petik buah rambutan mcm ni
msa kecik2 umah lama
bsepah pokok rambutan