"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, July 27, 2011

Holiday @ Cameron Ye 2011 ~ The Journey is Begin!

Assalamualaikum...

Sure kalian semua tak sabar nk tahu full story saya psl holiday kt entry nie kan : percutian singkat~rewards for us. Percutian ini tanpa di rancang actually. Hati saya time nie berdebar2 utk berdepan dgn operation 25hb tue..So utk rewards kan diri dan menghilangkan kegusaran di hati, saya memujuk rayu Mr Suami utk menghabiskan RM di sini. Nureen yg paling teruja bersama Ummienya. Ini kerana sejak dua menjak nie, Nureen always ajak pegi "bilik" a.k.a room kt hotel tue. Before this masing2 busy dgn tugasan harian. Me dgn assignment & kelas. Mr suami pula dgn tugasannya. Weekend, cuma sempat balik kg jer..Tht why asyik balik kmpung jer!hak3..

Saya rasa percutian ini paling best amongst trip pegi Cameron yng the rest tue..
  • 1st ~ Habiskan RM kt bilik suite..tp in reasonable cost ler pdhal room rate dia RM1,000+ pernight. Sorry, kalau nk byr cost nie mak pikir berkali2 nok!
  • 2nd ~ Treatment of Our Love. Dpt bersuka ria. Bergelak ketawa. Bergumbira dan sewaktu dengannya.
  • 3rd ~ special treatment dr GM of hotel yg we all stay tue smpai c/out pon pukul 3.00pm. hak3.
  • Overall , sgt2 best!
The Journey:

We all bergerak dari Penang dh pukul 3.00 ptg Sabtu tue nok! Haa..super crazy kan? ni pukul brp nak sampai nie? x per...dari Penang ke Ipoh cuma 1 jam jer..Then nk mendaki bukit bukau tue tooks about 1 hrs +..Tapi kalau kt Pasar Malam Brinchang tue jam, makanya lambat ler smpai! So, ini yg terjadi pada saya dan keluarga. sangkut pd kesesakan lalulintas tue almost 45 min. Masak mak dlm kereta di temani oleh hujan yg renyai2..Jam 7 ptg selamat smpai kt Tanah Rata, CH. Tiap2 tahun, kat Cameron nie dh jadi destinasi wajib yg we all terjah. Saya dh jatuh hati dgn tempat nie. Udara yg nyaman, panorama yg cantik dan tanam2an agro nya yg menarik hati. Paling suka, jagung + strawberinya..Perghh! heaven! Strawberi with coklat, strawberi float! owhhh i like!

Heading to Cameron, We all singgah kt R&R Juru utk makan first. Penuhkan tummy before bgerak. Ini yg paling penting tau. Kalau perut berbunyi nnt, Its will spoilt our mood. x gitu. meh layan sedikit sebanyak picture yer:

 Hye..saya teruja taw! tgh tunggu Daddy utk keluar!
 Tgh tunggu Lift di flat saya..cepat lah wahai lift...uits..byknya brg uols bw!hak3..sampah sarap nk buang actually!
 Kat R&R Juru, Nureen keboringan menunggu!
 1 hepi family..Us! pic gediks2 giteww..ada ku kisah? lalalala...
 Nk mendaki gunung ke terowong kt Jelapang tue..kt right side ada excident yg jam yg paling teruk..hujan nie sure jalan licin kan!
 Da Rose..I like!
Kasi tayang 1 pic dulu..candid pic me + Nureen..I likee..:)

^_^ Next story coming soon k.. Me dah discharged dh & now tgh bjimba2 kt rumah..mata sedikit ngilu, pedih & sakit. Doc say I still boleh buat benda yg selalu saya buat. Memasak, suft kt tenet. tp x boleh to much expose lah kan although doc ckp boleh..:)

21 comments:

adarnadzmie said...

bila la nk gi cameron pulak ni???... lama tol tak pegi... hehe...

mama tisya said...

bestnye p cameron..aku smp sudah tk jejak lg...dh byk kali request kt hubby tp blum tiba ms lg..huhuhu

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer bjimba2 d cameron, km pun sllu p cameron, sethn bkali2 terjah ke sana, anak2 sampai blh hafal lps tpt ni apa, lps ni apa plk...hehe

last pic Nice pic!

PinKy MoMMa said...

gambar candid itu sgtttt cantikkkk! :)

comelnye nureen..x sabar aunty nak bersua muka huhu

lieyalatif said...

ohoooooooooooooo gi cameron yeak....nanges mak tgk tau....tingin nak pegi ni....dah lame tak pegi...kene tgu bb besar sikit ar....

comel tgk pic anak dare terlentok kat bangku tu...penat mengalahkan org drive hehehheeh

*∽ IZAN ∽* said...

cameron mmg bestt.. especially jagung manis dia.. owhhhhhhhhhhh!!!!!!!!

get well soon dear..!

InaAchik said...

nok, ko gi bila? aku gi 23/7. same date x?

*sukala gambo ala2 artis minah saleh bawak anak yg diskodeng oleh paparazi tu...

Zue AnnaLeeya said...

wahhhh... bestnyer jalan2 ke CH...
dah lama tak pegi CH.. huhu..

Nana said...

cameron mmg bez
aku klw g byk kali pon xbosan

myaishahhafiz said...

rindunya nak ke Cameron,
suka suasana yg tenang & nyaman kat sana

Gieyana said...

Ina Acik

Lor..sama date lah..apsal x nmpak & jumpa ko yer..kecik jer CH tue..idak leh bposing2 kt sini kan..:)

Tenkiu2..:)

ak yuyunz said...

gie.. best giler!! aku baru plan nak pegi this year tp tak jadik uhuk uhuk! btw, cerita detail k!

MrS. F!zA said...

bapa kali dh plan nk gi kali ke 2 tp tk mnjadi..mls lak rsa travel jauh sgt..kalo otw balik kedah ok jgk..hikhik

::NureeN:: said...

adusss..... jelesnyerr... dh lama plan tp x sampei2 lagi last 4 thn sudah..

fazurybeuteq said...

WAHHHHHHHHHHH besh nye hang berjimba2 sakan ...awat x roger2, kut2 tetiba plak weols sangkut kt sanun nun kan wakakakakak

* take ure rest key, mata tu nk pakai lama tau

MamaRifqy said...

me tingin nak bawak Iqy g cameron..tapi tak terpergi...dah lame tak kesanaa

el said...

xsabo nak tgk coming pictures..tu yg very aiii suka hehehehe

CIK JATT said...

lamanya tak g cameron highland. suka makan dried strawberry kat situ.
sukala gambar candid tu:)

by the way, salam kenal. follow ur blog.
get well soon, tc!

Edy Zaidi said...

wah...dah lama teringin nak pegi cameron...xtersampai lagi hajat tu

aizamia3 said...

singgah sini dari blog pinky momma..
salam perkenalan.. moga cepat sembuh.. ;)

Cik Wanie Ghani said...

bestnya dpt g CH,
wanie dah lama x pi sana,
rindu rasanya nak pi sana,
hiiihihi:)