"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, July 5, 2011

Takutkan Kucing...

Ada pepatah mengatakan..lebih baik memberi makan pada kucing daripada Anjing..

Kucing kalau kita beri makan, dia lebih tahu menghargai yakni menggesel2kan badannya pd kita..
Tapi kalau Anjing, maybe kita yg di salaknya ataupon kemungkinan di gigitnya..

Okay..back to the story! Tak tahu kenapa my daughter sgt2 takutkan kucing! Pantang nampak! sure menangis or menjerit2 ketakutan padahal time pregnantkan dia dulu, daku sangaaaaatttt sukakan kucing!

So, kadang2 org tua ckp time pregnant tue kalau kita suka pd sesuatu..sure anak kita pon nnt akan suka!

Hurmmm...boleh pakai ker erk dgn kefahaman tue? rasanya tidak kan!

See...sgt2 ketakutan..kalau boleh atas meja pon dia nk duduk! kelakar jer ku rs bila ada kucing berpeleseran kt meja bila time we all makan kt luar..confirm Nureen akan berdiri atas kerusi or duduk atasku...

^_^ Nureen, Ummie tak takutkan kucing...Ummie sangat sukaaa..:)

16 comments:

@e_da said...

alahaii nureen takut kucing ya.. gelak lak tgk dia duduk camtu.. hehehe

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

heehhe...nureen meh sini geng dengan aunty meh..bukan takut la umie tp geli hehehe

PinKy MoMMa said...

kesiannyer nureen hehe..comel jer!
alamak aunty pun suka kucing la dear..camner ni? hehehe

noie said...

hehehhe kesian dier hehhe

ak yuyunz said...

kekekeke.. kesian giler kt nureen weh..

fazilzura said...

mak aii nureen .. awat smp panjat kusi tu .. takut tui dia dgn kucing ye.. ni leh wat ngigau ni..

cmner nak geng dgn akil ni, akil suke kucing, kdng2 siap dia cium kucing..

rATu kEBaYA said...

saya pun tak suke kucing.. huhuhu

Farra Dhelina said...

sama lah dgn adik sy kak..klu nampak, mau melompat dia.. hehe klaka je kdng2 tgok aksi dia

myaishahhafiz said...

Klau Puteri bkan dia yg takut kat kucing. Tp kucing plak yg takut kat dia, he he

~Siti Hajar~ said...

ketakutan sggh nureen tu yer sekbek xnek atas meja..ekekek

anak2 sy plk kucing yg takut kat dorg, dapat je kucing harus kn dera kucing2 tu...huhu..

Ieda Zakaria said...

Lorr..Nureen takut kucing ke??..heheheh..si ayin tu klu boleh nk gomol2 kucing coz mama dia pun suka kucing..bukan takat kucing semua binatang dia suka..comeyyy katanya..hahhaa..even cicak sekali pon..Adoiii!!!

♥MiZz-siHa♥ said...

alahai..tebalik la plk..hehehe

Mohd Ridhuan said...

takutkan kucing...
mak suka lak...
budak2 lagi kot...
tu yang takut ngn kucing...
hehehhe

"Mainan Piano oleh Hazman Halid"

Cik Wanie Ghani said...

jgn kata Nureen,
wnaie pun takut sgt2 dgn kucing okeh,
tersangat-sangatlah takut,
adoilah....
kalau nampak kucing dari jauh,
comfirm kaki akn dinaikkan dulu,
hihihihihi

el said...

nureen mmg takut kucing ke hehehe
kiut je dia naik atas chair tu
aikkk nureen still duk dlm chair tu eh
manja tul dia

adarnadzmie said...

ank akak x takut kucing... cuma takut lipas ja... klu ada lipas sekor jer riuh satu rumah berjerit... hehe