"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, August 9, 2011

K.E.R.J.A ~ Rutin biasa kembali bermula!

Assalamualaikum...

Me start busy seperti rutin2 harian biasa..Before this boleh berjimba2 a.k.a berfoya2 dengan internet. Surfing sana-sini! perghh heaven! Tapi me kerja this week saja yer! Then next wk cuti balik psl perjuangan me yg belum selesai..exam nok! x best2..

Saya akan rindukan masa berdua2an dengan puteri saya. Saya akan rindukan xtvt memasak hidangan for berbuka puasa [time kerja x dapatlah nk lakukan psl masa yg mencemburui. Kesuntukan masa ditambah dengan kesesakan jalanraya]. Saya akan rindukan siaran TV, cartoon Spongebob, cartoon yg Fairy tue, dh lupa lak tajuknya smpai saya terikut2 dgn cara Nureen. hak3..mmg best kan jd hsewife cam PinkyMomma.

Mata x sepenuhnya sembuh yer. Ambil masa yg lama juga nk sembuh nie..

^_^ Tahniah utk Semua kakitangan kerajaan yer psl dapat bonus. Sure happy kan although sedikit jer! Me every Quarter pon dpt bonus jugak..hihihi..Alhamdullilah dgn rezeki Allah..:)
^_^ Nureen..I'm gonna Miss U! Sure kesayangan saya nie menangis x nak pergi umah Mak..:(

29 comments:

MrS. F!zA said...

hikhik..tulah..yg untungnya lagi
besar gaji pokok org tu lg byk lah bonus dia...ape pon syukur jgk dpt ni dr tk dpt..

Qaseh said...

bestkan diaorg yg keje gomen dpt bonu$$$

PinKy MoMMa said...

nureen gud girl :)
ummie kuar pi work skejap je hehe..

cepat sembuh ye nok..rindu mata sexy kamu ekeke

ak yuyunz said...

being a hse-wife is great!

how i wish too.. hrmmm..

fazilzura said...

aipp , nak kenerotan ni .. mato hang tu kene rest tau .. leh plak dia berjimba2 depan pc & tv lelama ye..

huhuu mmg besh dok umah cm PM (windu nye nak jimba2 kt blog PM , tp xlehhhhh kene blok huhuhuhu )..

syanasaid said...

mmg syiok dpt jd hsewife
aku ari tu demam 4 hari pn gagah buat keje umah sbb seronok

Gieyana said...

Mrs Fiza

betui2..tp x pa kan..dpt juga dr x der..rezeki tue..:D

Gieyana said...

qaseh

hihi..tumpang hepi for them..

Gieyana said...

Pinky Momma

huhu...betui2..Ummie nk g keja jap jer kan..(ayat penyejuk hati gk nie).

Macih2 Yang...insyaallah sembuh nnt kan..

Gieyana said...

ak yuyunz

betui2..mmg best sgt..I wish too..

Gieyana said...

Fazilzura

uits..gimik yer nie. Aku kejap2 jer layan tenet tue psl mata kan..neway thks ya..:D

sian kt ko psl x dpt masuk..huhuhu

MataHati @ MH said...

ish..best ler sesiapa yg dpt bonus. boleh shopping persiapan raya..

~Siti Hajar~ said...

Slmt kembali berkerja!!!

Farra Dhelina said...

best betul la yg dpt bonus tuuu....

♥MAMASYAZA♥ said...

syukur alhamdullilah, dapat gak bonus, rezeki anak2 utk raya kali ni

Ummi Eisya&Amani said...

mmg bestkan dpt duk umah jaga anak2..daku pun terigin gak..tapi keadaan tak mengizinkan la..yang penting,habiskan wekend dengan penuh bermakna..

el said...

alhamdulilah rezeki raya
aku lak ritu b4 raya dah dpt ...xtaulah raya ni dpt lg.kalo dpt masyukknye ..doa2kanlah eh hehehehe

juelee said...

gie... penat la gie jadi FHW.. huhu me ni dah bese keje bila cuti seminggu dok umah.. umak aiiiiii lamanye masa.. nak lagi anak ngah melasak, nak putus urat kentut rasanye..

Gieyana said...

SyanaSaid

Betui2 weh..tp kalau 100% jd housewife rsny aku x mampu kot..sekali sekala leh la..nnt tkut jemu psl x leh keluar..

Gieyana said...

MataHati

Betui2 kan..tumpang hepi for them..:)

Gieyana said...

SitiHajar

Macih Yang..

Gieyana said...

Farra

Betui2..insyaallah hujung thn geng2 swasta lak..

Gieyana said...

MamaSyaza

Tahniah yer kak..tumpang hepi for u..

Gieyana said...

Ummie Eisya

tue ar kan..I wish one day nnt..mmg best giler jd hsewife..tp kalau permanent rsnya x mampu..huhu

Gieyana said...

El

Insyaallah kalau ditakdirkan rezeki itu utk kita. pasti kita dpt..:)

Gieyana said...

Juelee

hak2..ko nie lawaklah..tp mmg betui kan..mau terputus urat saraf dbuatnya. Nasib baik Nureen dh behave dh skrg nie..tht why rs heaven jer dok umah..

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

slmt exam n slmt berpuasa yer kak Gie ;)

Nana said...

sama la...aku wlpon bukan gomen tp bonus ttp ada tiap2 thn

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

yup syukur dgn rezeki yang diberikan...kita kalo dibri pilihan nak dok rumah je jaga balqis, tpai tunggu gaji hubby RM8k boley...ha ha ha lawok giler