"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, August 4, 2011

Mari Memetik Strawberi Segar Bersama Gieyana's Family..

Back to the story, Dah pergi dah but baru nk ajak kan! Tak pa lah, uols petik strawberi kat gambar nie sudah la! Gambar menceritakan seribu makna. Yang tersurat dan yg tersirat....Tetiba mood malas nk story panjang2 kt sini.

 Ini Buah strawberi yer kengkawan. Mana tau kot2 ada yg x kenal lagi ker!hak3..
 Puteri saya yg diberi 100% peluang utk memetik..Ummie + Abah just tunjuk saja mn satu yg nk dipetik..
 3 ketul strawberi dulu yer puan2..tp senyummmm! psl owg nk amik picture!
 Mendongak-dongak Nureen mcm memerah susu lembu gitew!hak3..
 Haa..pic ni baru Ummie ready! Tp berpeluh2 mak walaupun tmpat nie dingin..sure me x boleh jd petani nie...

Terhimpit2 kt lorong sempit nie semata2 nk rakamkan gambar keluarga..kelakar pon ada saya rasa!

 Cari bang..jgn x cari!
 nie penat ler gamaknya or tgh sembang2 gitew!

 Selesai memetik...tp kasut Nureen penuh melekat dgn kekotoran...
Lepas penat memetik..we all menikmati Strawberi Float. Cuma Rm6.90 jer..tp mmg sedaplahh..
 My Hero yg baik hati..hak3..
 BEST!!!SANGAT BESTTTT!

Overall, pengalaman memetik buah strawberi nie mmg best! Siyess..kalau half box tue cuma RM20 & kalau fullbox tue cuma RM40. [minimum memetik adalah half box yer, so harga mengikut berat strawberi tue. siap ada pak Nepal or Bangla yg ckp ok ker tidak before pergi timbang]. Location Strawberi nie kat Brinchang jer. Nnt me kasi location kt next story yer..

15 comments:

fazilzura said...

aduyaiii dap nye kalau dpt minum air strwbery time pose2 ni... nak yg fresh2...

lieyalatif said...

UIH....mmg dogaan sungguh tgk strawberi tergantong di bulanpuase ni ekekekeekek.......seronok picking buah kan...lieya pun dah lame tak kesane...nanti nak pergi gak laa bile bb dah besar sikit....

NM02 said...

bulan 11 insyaAllah kesana. ada kursus, lepas habis kursus ingat nak stay sehari soh cik abe dtg. hehehe

MataHati @ MH said...

mal stroberi jugak.... mmg peberet sejak zaman berzaman ni

mummy_ayu said...

tgk pic pun dah best, klau dpt pegi lagi la best.. :-)

mummy_ayu said...

tgk pun dah best..kalu dpt pegi lagi la best..

*∽ IZAN ∽* said...

giler cantek gambar strawberry tuh...! looks so freshhh...!!!

byk betul strawberry time korang gi plucking nih.. kadang kalo gi isnin dah habis di plucking sabtu ahad uhuhuhu

el said...

npk gomok2 stoberi kt sini..dulu aku g area mn ntah...ya Allah cam nyesal je msok...nti ko bg lokasi mn tau aku nak g lagi hehehehe

PinKy MoMMa said...

yang tak de adengan stoberi cicah coklat ke hukhukhuk..

suka la nureen dpt memetik dgn jayanya :)

Cik Wanie Ghani said...

dah lama tol x pegi sana,
rindu rasanya nak ke sana,
tapi bilalah dpt ke sana lagi kan,
hurm....

ieda said...

nak jugak !!!!!!!!!!!!!

Ummi Eisya&Amani said...

bestnye...nak g la..

~Siti Hajar~ said...

blh giler klu sy dpt petik stoberi ni, klu p sana mesti angkut 3 4 kotak bt mkn kat hotel saja, km 1 family tolak my hubby suka sgt stoberi, sampai merah gg tau...

ada 1 thn (xingat bila) harga stoberi murah sgt kat CH RM15 sekilo tau..

Edy Zaidi said...

fresh tu strawberry...tapi masam la..hehe

Nana said...

sedap klw celup coklat mcm tokti kan hehe