"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, August 2, 2011

Real Rewards ~ A gift for Suami Dan..

Assalamualaikum...

Hari kedua Ramadhan...Saya still menikmati hidup dengan penuh kegirangan sebagai pekerja yg x payah bekerja, tp bersenang-lenang kat rumah. Mata dh ok. Cuma kesan merah kt mata tue still ada. Macam Hantu raya nok! cuma skrg dh boleh fully utilize my eye using lappy. No need utk jadi prirate. Tapi kan, smlm start using another ubat titisan kt mata, me jadi ala2 biol. Pening kepala n x boleh guna lappy lansung!

Ok2. Back to the story, saya mmg suka buat perancangan yg terburu2 last minit. Saya suka menggembirakan orang2 kesayangan saya. Timbul satu kepuasan di hati dan di sanubari bila senyuman dan ucapan "Terima Kasih" yg di terima dari mereka2 KESAYANGAN SAYA!
Apa yg saya buat?? Mata saya time nie m..mmg x baik lg! tapi saya nk juga keluar psl boring stay kat rumah. Kalau saya bagitau hal nie pada family sure teruk saya kena marah! Sysshhhhh..:P

Tak dapat nk menikmati NIKMAT shopping tue dgn bersunglasess ala2 artis kat Mall. Ini A gift utk saya. Kasut raya! nk sgt kasut nie..cantik kan? but after dicampur, tolak,bahagi dan sewaktue dgnnya..Hubby, selaku fesyen advisor saya cakap x payah beli lah psl tinggi sangat. Mau sama tinggi dgn Mr Hubby! nnt sure hanya sekali jer pakai..:P..adeeiii! Cancel! So me dpt yg design lain..x per lah..kasut raya jugak!ngee..
Untuk Nureen. Jam original BEN10. Tiada dalam perancangan saya actually..BUT....
Ini yg saya nakkan utk Mr Hubby. Jam tangan dia yg sebelum nie calar dan Jam nie mmg dh one of the wishlist dier..so saya dgn last minitnya memenuhi permintaan kesayangan saya! Senyum sampai telinge noks!
see..cantikkan kasut tue..x der less pon..Nureen menjadi model disini!
Then hadiah utk diri sendiri juga. Proton waja! Opss..bknlah..ini kereta owg nok! mak dpt hadiah naik ferry jer. F.O.C jer! last minit jugak we all balik kampung...Sgt Best! Giler kan!Hadiah paling best me dapat tau!

Dan....Inilah...inilah hadiah pembakar semngat suami..bukan rasuah yer..saya rasa hadiah nie mampu menghilangkan lapar dan dahaganya berpuasa!hak3..

^_^ Semua dapat hadiah..Uols nk hadiah juga ker?..:P
^_^ Kegembiraan yg terhasil daripada pemberian yg diberi tue x dpt dibeli dengan wang ringgit. Namun, wang ringgit jugalah contribute pada kegembiraan tue..:P
^_^ Saya Sayang Family kecik saya.. Begitu juga dengan Anda kan?

Owh ya.kalau anda turut nak menghadiahkan jam buat kesayangan anda, ini adalah kedai tersebut. Semua kaum kerabat hubby mmg beli kat sini. Kalau kt kedai jam kt Mall mmg x leh dpt discount camni. Less about 40% . Tapi hubby mmg customer ttp yg rekomen kengkwn utk beli kt sini. so dia dpt special rate lagi.

FAH SHING
No. 469, Penang Road, 10000 Penang.

34 comments:

el said...

wei cantek la kasut tu..nanti nak rembat hahahahaha..pas2 tunjuk kat hang boleh :)

sape2 dlm dunia ni suka surprise and hadiah...ermmm syoknye x terkata eh

Gieyana said...

El

Tu la..aku mmg bkenan sgt..kalau rendah sket sure aku beli..tp x der sale..Rm100+. ko g lah tgk kt C&K. Beli ar..psl aku x beli pon design nie..beli yg lain..

Betui2..sure senyum smpai tinge..

PinKy MoMMa said...

yang..cantik kasut tu :)
kasut yg dipakai pun comel hahaha sempat spot kat situ kan ;p

hubby mu sama minat ngan encit papaku..suka g-shock..pandai wife dia pujuk hahaha..terbaik!

Zue AnnaLeeya said...

mmg besh dpt adiah...
nak2 lagik adiah seprais dari yg tersyg...
mestilah senyum smp telinga... he3...

fazilzura said...

fuyoh lawo nok kasut mu nak tu , tp betui ler tinggi sgt tu , kang lotih kaki ... haku pun nk beli hok gitu , tp nk yg rendah skit lew...

* jgn arr tukor keto lg, kang x segeng dh dgn aku & zura

mama tisya said...

cun kasut tu tp bak kata hubbymu tgi plak..lgpn ko dh tgi..ehhehe..suka la kesayangan dpt adiah kn

::NureeN:: said...

patut la mcm kenal jerr kedai jam tue td.. kedai tue la jgk adik nuren beli set jam utk hantaran.. mmg sgt2 murah less gegilerr...

asben pon ada request nk jam baru tp masih sygkan jam g-shock lamanya.. dh servay jam yg dia nk tue rm6++.. tgh berkira2 skrg nih.. hehehe terjah kedai tue kot2 dpt half kan ;p

lieyalatif said...

CUN la wedges tu.....comey...siyes! lieya pun suke...tapi sejak dah beranak pinak ni mmg dah buang tabiat pakai kasut tinggi2...tak larat dah nak jalan wakakakakaak....

suke si comel tu dpt jam ....apaknye lagi laa hepikan...tu kat belakang tu cempedak goreng ke...adoi..terliur!

d'nuraini said...

cantik kasut akak tue..yg sedang pkai tue

~Siti Hajar~ said...

Bday my hubby thn ni sy bg jam jgk, sengih sampai ke telinga jgk, melayang uwang sy...huhu...tp utk yg tercinta ku korban apa saja...

Gie, kedai jam tu klu km p dpt 40% gak ke..??? hehe

Naimah SiDiK said...

siyes cantik G!!.. terbekenan.. huhu nkasut raya x dak lg nie.. donno kasut apa plak ini taon..

padle said...

akak gie!!!

lamenye tak jenguk blog akak..

salam ramadan ye..^^

MamaRifqy said...

sangat comel kasut gie...sungguh chantek tau!!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya dapat hadiah, birthday kita bulan sept ni k gie, nak jam guess satu ahak2

CIK JATT said...

bertuahnya hubby kak gieyana, dapat hadiah surprise macam ni.

cantiknya kasut tu, tapi macam tinggi sangat, for me la:)

MrS. F!zA said...

aah lah kasut tu mmg cantik..kita pon sukaaa..tp tulah kalo beli mesti sekali je pakai pstu tk pakai dh kan..hikhik

++eden|essey++ said...

gie....ko tau G-Shock tuh tgh fofular skang...mcm² kaler ade....hubby ako amik masa sebulan dok survey jam tuh kt kedai...kt on9...mmg mende tuh die tatap.....akhirnya permintaan utk adiah hari bapa jam G-shock menjadi pilihannya.....huhuhu..hahaa....hubby ko wane merah...hubby ako nya wane itam, pepel....santek siot..ako pon tepikat...tp besar gabak sgt kn...tuk pepuan xder sgt pilihan kn....hihihi...

xpe la bg hubby hepi skali sekala...slalu die yg belikan tuk kite..sekali² adiah kn lah yg die nak....hihihi..kasi puas ati sket....

Edy Zaidi said...

nak jugak!!!....hehe

Gieyana said...

Eden@Jaja

Betui2. Mmg top skrg nie G-Shock nie. Hubby aku pon sama weh. tiap2 hari dok tgk kt Mudah tp mahal sket kan. Dia nk cari kaler biru actually tp kaler tue slalunya susah nk cari psl cepat sgt sold old. So luckily nasib dia baik psl yg nie ler satu2nya jam yg baru smpai although mahal sket dr yg the rest, yg lain2 tue mostly kaler itam jer..:)

Gieyana said...

Pinky Momma

Haha..cantikkan..tp mak x beli psl tinggi sangt nok. hahaha..pandai kamu teka yer..:P

betul2.skrg jam nie tgh top nie..mmg tiap2 ari dia dok survey kt Mudah.com tue..hihi..thks..:)

Gieyana said...

Zue

Hihihi..betul2 Yang..:)

Gieyana said...

Fazilzura

hahaha..tue la psl..jenuh gak tawaf nk cari design yg sm camtu but rendah sket. tapi hampa!kekeke...last2 terbeli yg lain yg rendah sket..

hihihi..x pa.. kita tgk sapa yg tukar dulu k..:P

Gieyana said...

Mama Tisya

Betui2..tinggi sangat. tp mmg comfortable psl tapak dia tebal. bila pakai x rasa sakit but rs mcm galah ler plak..:)

Gieyana said...

Nureen

hahaha..mmg sgt murah kt kedai tue..

betui tue. jam G-shock mmg mostly above Rm600+. so kalau g sini dpt murah la than kt mana2 shop kt Mall..:)

Gieyana said...

LieyaLatiff

tue la..mmg cantik kan..tp x beli pon. skadar try 2,3 kali jer..psl takut regret nnt..

hihi..A'aa..senyum smpai tinge..:)

Gieyana said...

Aini

Thks yer..:P

Gieyana said...

Siti Hajar

Hihi..x per, utk yg tsayangkan. tp semestinya kena ada RM br leh beli kan..:)

A'aa..g la terjah nnt k. Mana tau ada yg terbekenan lg..:)

Gieyana said...

Naimah

tue la..aku mmg terbekenan sesangat. tp tinggi sangat. brp inch ntah ler..g la terjah kt C&K..:)

Gieyana said...

Padle

Sama lah ngan akak..
Salam RAmadhan juga..:)

Gieyana said...

Mama Rifqy

Thank u yer dear..:)

Gieyana said...

Anje

thks..ahaks2..boleh2..meh kasi address..:)

Gieyana said...

Cik Jatt

Sekali-sekala Yang. kasi diorang rs di sayangi gitew dan sbgai tanda terima kasih dgn perhubungan ini..:)

tue ar..akak x beli pon psl tinggi sgt..

Gieyana said...

Mrs Fiza

tue la psl..mmg tinggi sgt lah..

Gieyana said...

Edy

Boleh2..nnt sy hadiahkan yer..:P