"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, August 18, 2011

Wohooo..Balik Kampung....

Sila read title tue ala2 Lagu nyanyian Arwah Sudirman tue yer..Sure skrg anak2 perantauan x sabar2 nak balik kampungkan! Sgt2 best kan balik kampung....We all mmg kerap balik kampung, day trip..weekend dan sewaktu dengannya. Tapi tetap teruja juga kalau balik kampung...

Saya cuti seminggu, tapi harus juga luangkan masa utk balik kampung. Motif>Tgk Baba yg sakit [raya tahun lepas pon Baba sakit juga] moga Baba cepat sembuh.Then, balik umah mak saya. Berbuka puasa ramai2. tp cuma we all ngan mak jer..consider ramai juga la kan. Then, bawa balik barang2 yg x digunakan kt Penang nie utk di hapuskan dan disimpan..so mcm2 leh buat kan! Anak saya yg paling best kalau balik kampung nie. kalau balik both side rumah parent & Parent in law, sure Nureen cakap nk balik lagi..Ya la, balik kejap2 jer kan!..^_^

 Comel tak saya? Lepas menangis nie psl Ummie suka sakat dier..
 out of focus..Nureen suka sgt berguling2 kt sini..
 Rumput rumah saya yg sudah panjang..adeeiii!
Kelakar ku tgk Nureen nie..tetiba jer dier ckp dia 'Cikgu" psl pakai spec mata daku yg dh lama..& bersongkok..kah3...

Balik mengemas kat Rumahku Syurgaku juga actually..nk beraya kat sini lah nnt..:) Berangan jer lebih!kui3...

10 comments:

mummy_ayu said...

memang seronok kalu dpt balik kg...ayu balik minggu dpn..start cuti..
emm..umah baru, ayu baru pasang grill...

Edy Zaidi said...

macam2 aksi...hehe

tak sabar rasanya nak balik kampung tuk raya...ahun ni ramai yang balik kampung...best2

fazilzura said...

dear, daku pung cuti 1 week , tp + 1 hari psl malas , entah2 aku ni cuti terus WAKAKAKAKAK (gelak jaat ).. malas nak keje aka x dak motivasi dh kejo kt opis ku ni .. huhuhu

♥MAMASYAZA♥ said...

memang meriah kalo dpt balik kpg, jumpa sedara mara, main bunga api, main mercun, fuhh best

lieyalatif said...

cute nureen....pandai jek posing mcm2 ekekekeek....tang 'cekgu' tu yg kelako tu ekekekeek

PinKy MoMMa said...

tak sabar nak balikkkk gak ni yang ;p
ke KL dulu pastu kami akan ke melaka..aih memang penat..

dari timur ke selatan...phewww~

nureen suka sebab nnt balik kg leh collect..ummi pulak kena keluar huhu..zaman kite dah berakhir ;p

~Siti Hajar~ said...

sonot yer blk kg, siap nyanyi2 lagik..hehe

Wah! cantik & luasnyer rumahku syurgaku...untung rumah ada tanah blh bercucuk tanam berbudi pada tanah...hehe

Rmh sy dah xde tanah, hbs hubby dah simenkan sbb malas potong rumput..huhu

juelee said...

hehe lawa rumah gie... hehehe tantekkk sejuk mata memandang..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

rindu auntie kat nureen taau...lawa la rumah, sejuk mata menadang gitu

CatlinaFly said...

tak sabafr nye nak balik kampung gok ni..huhuhu

anyway gie, jom join contest sini, dateline 25 aug..

http://kedaigambarkami.blogspot.com/2011/08/jom-photobook-giveaway-by.html