"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, September 20, 2011

Baba & Mak ~ Jalan2, Shopping2, Lepak2., Santai2...

Entry mengandungi 10 9 keping gambar. Macam2 ada...Mcm x pernah jer letak gambar ahli keluarga kt sini..Bukan x nak letak, tp mmg x da gambar pon.keinginan utk snap2 merundum bila keluar jenjalan sama2 a.k.a malas nk angkut kamera.:P

 Nureen tgh merajuk, PIL tgh santai2...
 Pekan Melayu, Alor Setar. Macam2 ada..Nureen tukang promote yer!ekekeke..
 Posing2 d'tepi jalan...:P
 Uits..tetiba minah kecik tue larikss psl...cuba teka??
 Sengih2..:P
 Bila posing camni, teringat zaman sekolah dedulu..camni lah saya posing..:P
 Saya Sayang anak saya!!
 harus juga ada both "Si Dia" di sini juga..:) : Mood Nureen sudah back to normal..:)
Nie lah tpt we all lepak...berdekatan dgn Pekan Cina, Alor Setar. PIL kalau nk beli brg mmg selalu ke sini..we all jer jrg sekali...mcm2 ada kt sini but mostly kedai pemborong lah!

^_^ Ibu bapa tiada galang gantinya dan tidak dpt dibeli dgn wang ringgit...Selagi mereka masih ada di muka bumi ini, cubalah utk berbakti & luangkan masa bersama mereka selagi kita mampu..

16 comments:

PinKy MoMMa said...

aduh sweet entry ni :)
keluarga bahagia..spend time bersama keluarga memang terbaik!

nureen comel bergigam hehehe...ni masa kat kampung ke dear?

NM02 said...

saya sayang mak ayah saya

Gieyana said...

Pinky Momma

betui2..spend time sesama mmg da best!

Nie weekend br2 nie..plan aslnya mmg x mo balik, but mertua nk beli brg. So me rayu hb balik juga psl me nk tumpang jenjln gak!ekekeke..kejam x? Hakk2..:P

~Siti Hajar~ said...

Sweet memory nih...

Ni hasil jln2 hr sabtu lps ke..hehe

Gieyana said...

NMO2

betui2..saya juga..:D

el said...

cantek tempat dia...
suka lah tgk hang pya gambar...tgk smpi lebam dah nie

Nana said...

aku harap pasni aku xmalas angkut kamera hahaha
amrul dah sound pasni jgn nk bawa kamera kecik heheh...katanya dah bli kamera tu kena pakai angku juga wlpon berat

mama_umar_maryam said...

cantek2 gambar..kdgkan bile kitejln2 bwk parent mcm lg puas kan =)

myaishahhafiz said...

cantik gambar...
dulu masa arwah mak & ayah saya masih ada dia org pun suka beli brg di pekan cina jugak.

hu hu hu semua tu kenangan yg tak akan pernah berulang lg.

::NureeN:: said...

nureen x pernah g shopping kat cini walaupon umah PIL kat jitra jerr.. best tgk..

Gieyana said...

Siti Hajar

betui2..hasil jln2 weekend br2 nie..:D

Gieyana said...

El

haha..biasa jer pic nie weh..sila2..:D

Gieyana said...

Nana

hahaha..selamat mengangkut..aku ikut mood gak..kalau betui2 outing br bw..:D

Gieyana said...

Mama-Umar-Maryam

betui2 kan..jalan2 sm parent mmg sgt best..:D

Gieyana said...

MyaishahHafiz

owhh ic..salam takziah n Alfatihah utk arwah..sini murah2 kan aksesori dapur nie..mcm2 ada..:D

Gieyana said...

Nureen

P la..cantik tpt nie..cuma sungai dia keruh sket..nie sbb p ngan mertua..so gmbar gediks tue so so ja..:D