"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, September 30, 2011

Crying.....

Tetiba jer terasa mental menjadi block utk berbicara....Sedih, gembira, suka, duka dan yg sewaktu dengannya silih berganti..Terasa cepatnya masa berputar dgn tanpa segan silunya....sudah hampir 7 tahun saya berada di Pulau Mutiara nie..seusia dgn tempat saya bkerja sekarang...
 
Tempat yang paling lama saya menapak dan paling saya sayang! working environment yg penuh dgn sense of humors..tiada sekatan utk berbicara dgn pihak yg lebih atasan dengan penuh gurau dan senda..tiada istilah boss or kuli..semuanya sedarjat but harus ada perkataan RESPECT dlm setiap perbuatan kan bila berurusan..

Time must go on kan! So my friend has decided to left us..after 7yrs+ me sempat bekerja bersama2....cepat sgt masa berlalu..Entry nie tempohari, [semalam-adalah-ladies-nite.]we all celebrate her Farewell party.. without my boss psl dier outstation...so we all mmg enjoy giler! [ nanti saya upload gambar yer, byk sgt picture & kebusy'an yg melampau menghantui!lalalala]

 Nie yg mampu saya kasi kt dier..Kain yg paling saya sayang! Actually kain nie saya  beli kt Jakel for raya puasa ritu..but psl dh lambat...x sempat nk hantar kat tailor..Saya minta pendapat suami..dia ckp terpulang & bak kata org, kalau nk memberi..biarlah berikan sesuatu yg kita sayang dgn penuh keikhlasan..insyaallah pulangan yg kita dpt tiada tandinginya! seriusly ms saya nk beli gift box nie mmg rs touching sgt..rs bergenang jer air mata...saya mmg mudah menyayangi insan2 yg rapat dgn saya...sob..sob..sob!

 See...she older than me 1 year jer..tp lebih prefer pggil nama...senang n nmpak mesra kan! & ..dia suka hadiah nie..sebagai kenangan..:) like..like..like beribu lemon!

^_^ Hari ini her last day...:(


Nota kaki:
Ada dua niat tersirat yg mungkin ditafsirkan oleh pembaca..Pertama: Negative thinking>>sikap penulis utk menunjuk2..Kedua: Positive thinking>>Jadikan sebagai garis panduan or pedoman utk kita dlm setiap perhubungan dan persahabatan: yg penting tepuk dada, tanya selera..SMILE!

9 comments:

NM02 said...

insyaAllah... pjg umur jumpa lagi kan

semua ketentuan dariNya

el said...

so sweet :)

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik kain tu

~Siti Hajar~ said...

mmg sedih nk berpisah dgn org yg dah lama brada disisi...sob sob sob

Nice kain tu gie & sweet je kwnmu tu..

*∽ IZAN ∽* said...

tak pe Gie... friendship never end. still bleh contact thru alam cyber.. FB bagaiii..

p/s: waaa cantek nyer kainn.. kalo ada kain lebih lagileh la hantar ke Puchong ngeh ngeh ngehhh

::NureeN:: said...

betul.. benda yg paling kita syg yg kita patut hadiahkan pd org yg paling rapat & yg kita sng.. ;)

sweet relationship.. ;)

mamalieyna said...

Insyaallah ada pertemuan lg selepas ni..happy2 tau..

ct rahani said...

setiap pertemuan pasti ader perpisahankan kan.. InsyaAllah panjang umo boleh jpe lg.. yg penting persahabatan tu tidak terputus.. :p

SueZ said...

sedihkan bila best frend tinggalkan kita...

saya dulu cam tu lah bila tinggalkan office lama..sekarang hah lagi lah..sorang2 concer satu office...

http://suezdairy.blogspot.com/2011/09/derita-seorang-gadis.html