"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, September 14, 2011

Lama x bercerita tentang DiA...Kesayangan Saya lah!

Cepatnya masa berlalu...pejam celik, pejam celik dh 4 tahun lebih dah my princess...ada suara2 sumbang suka jer bertanya..awak x nak kasi Dia Adik ker? hurmss....X per..x per..biasa ler tue kan! Lumrah...so far, saya amat bersyukur dgn apa yg saya ada..LOVE!

Meh nk bercerita tentang dia..

Sekarang, Dia mmg petah berkata2..ABC tue, not bad..123..jadi lah!
Dan yg kelakar..dia know how to speak 'broken english" Credit kpd kartun SpongeBob Square Pant kegilaannya tue. Seriusly, from cartoon, my daughter dpt learning a lots of a simple English..tp setengah orang ckp kartun x brp bagus for kids psl moral dari kartun tue ada yg x brp elok mcm Tom & Jerry tue..For me, ok jer..at least dia dpt learn juga kan...Yg kelakarnya..bila dia x nmpak something yg dia cari or tunjukkan something but dia x nampak..Dia akan ckp " I Can't see mummy or Ummie!!'' nk tergelak pon ada...

Ritu ada snap2 pic dia kt tpt kegeraman kegemaran dia nieyh..tgh godek2 memory card nie terjumpa..:P






Dan, Dia dgn haluan dan dunianya...

And..She addicted to this Mall..TESCO!!

18 comments:

PinKy MoMMa said...

banyaknyerrrrr koleksi kete nureen nih..kalah abg long okeh..pengsannn~

nice dress..comelnyer budak gigam ni hehe :)

eynda said...

Cute little girl! ;-)

MataHati @ MH said...

happy betul dia kat pantai tu..
sweet girl

mummy_ayu said...

comel..mcm mana nie girl2 suka main lori???

lieyalatif said...

comel!!.....gegirl2 pun minat main lori n cars kan.....anak2 lieya plak suke JJ ha ha ha....

Gieyana said...

Pinky Momma

Hahaha..byk yg dh ilang nie..mau x byk Yang psl tiap2 kali g Mall cfm sekor dia bw balik..sek bek yg comel2 tue jer..kalau idak pengsan duit melayang!huhu

Gieyana said...

Eynda

thks..

Gieyana said...

MataHati

Nureen sgt addicted ngan pantai..:D

Gieyana said...

Mummy Ayu

hahaha..tu la psl..sgt2 addicted ngan car + lori..:D

Gieyana said...

Lieya

hahaha..tue la psl..nasib baik JJ jauh sket..kalau idak cfm hari2 ajak p..:D

Nana said...

cantiknye baju nureen berkenan sgt

el said...

ni beso nti jd CEO tesco hehehehe
nice pic...

mamalieyna said...

dah besar, bila nak school ni..hee~

budak2 mmg cepat blajar dr kartun kan...yelah diorang tengok dgn tekun..hee~

arif addict to Giant..huu~

rATu kEBaYA said...

comelnyer.. suka tgk dia tersenyum

~Siti Hajar~ said...

nureen nmpk matured, xpdn dgn umo..hehe

eh! tesco tu tpt favourite kita gak tau, tpt shpg tgh mlm...haha

::NureeN:: said...

stuju... dr cartoon jgk ellesya dh [andai ckp english..

heheh CEO tesco el.. ehehhe moga2.. ;)

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia said...

samala dgn anak dara ni.. pantang nmpk tesco mesti ajak singgah.. kalo tak kang muncunggggg...

Edy Zaidi said...

dah anak dara dah..hehe