"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, September 26, 2011

Logos Hope Valletta ~ Mari Membaca Adik2!

Dulu masa kecil2 saya mmg berangan nk tinggal di tempat yg boleh nampak air laut. Masa kecil kalau datang Penang mmg saya teruja tengok lautan! Seriusly! Now, impian saya jadi kenyataan! So moral of the story..saya mmg suka tinggal disini! Pasal macam2 ada..walaupon jam sana sini!...

Dan salah satu keistimewaan berada di sini..Library atas kapal! Kiranya Logos nie lebih more to Charity..tht why buku2 dia sangat2 murah..kalau x silap, diaorg selalu singgah kat Pelabuhan Penang nie, merantau di seluruh dunia disamping buat charity.. [entry mengandungi banyak gambar]

 Me & Nureen..bjalan nk naik The Ship..Opss Logos Hope
 The ticket..RM1 per adult..kid, FOC..Opss terbalik daa...:P..And now "Everything exists Waiting to be Discovered"!
 Meh kita naik!!
 Nie mcm ala2 wishing well gite..machine sebelah tue mak x tau yer..:P
 Diaorang berdua nie tgh bercinta tgk movie..Opss..bkn daa..tgh naik mini ship smbil dgr da "story"!ekekekeke
 Owhh..My hero! Dikaulah pojaann hatiku!lalalalala
 Part time nie mak suka! Nureen ckp "Ummie, org nie hitamlah smbil menunjuk!see..seee...Kuat lak tue!kui kui kui...
Abai my face yg dipenuhi bintang2 yg comel tue yer! darah muda dlm tempoh2 tertentu mmg byk bintang nie!opsss..ekekeke
Superb!!
 I tell u..this novel mmg sgt2 murah..100 unit equivalent to RM8..seriusly buku2 kt dlm nie mmg murah..kalau idak mau daku borong satu library nie..ekekeke
 Kusyuk kesayangan saya nie..!!
 I tell u..we all mmg buat library nie macam rumah..kalau pergi mana2 library or kedai buku mcm Border n bla2 tue mmg akan duduk mcm nie..siap bersila woo!lalalalala..ada ku kisah!!

 This yg saya beli..suka bc buku tp kadang2 buku baca saya!

Nie section yg last...HIV & Aids charity donation.. menderma by buying this book ..ingat nk joint slot experience pengidap HIV nie..but x dpt psl we all nk kerumah member hubby & meet couple Parents to be nie juga...:)



So apa yg we all dapat dgn trip nie..

^_^ Most enjoyable moments we ever had...ketawa, gurau-senda dan yg paling best,merakamkan kenangan indah nie..
^_^  Learning process for Nureen...learn the new thing..new environment & The Ship....
^_^ Expose for Nureen , amalan suka membaca!

Nota Kaki

^_^ Membaca amalan mulia..

16 comments:

MrS. F!zA said...

fuhh..kita gi kursus smpt jln2 kt pdg kota lama je time mgrib hari khamis..tu je msa leh kuar jln..kalo tk leh jmpa..tk arif sgt area penang..number pon lupa nk mtk..tp serius lah tkut giler naik bas time tu ada mamat indon yg jahat nk mam..dh mcm gaya nk meraba org..haihh

CIK JATT said...

bestnya kak gieyana! saya kat penang gak, awat tak tau pun ada kapal macam ni. kat mana nak naik ni eh. excited dah ni

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer Gie!

klu anak2 sy p sure xmo turun dr kapal ni dah...hehe

Eh! bila blh naik kpal ni lg? nk terjah gak..

Gieyana said...

Mrs Fiza

oic..da pasan kt blog Fiza...syg x der no phone kan..kalau idak leh ngedate psl Penang kecik jer..just calling2..:)

Owhh..me langsung x pernah naik bus..ekekeke

Gieyana said...

Cik Jatt

Owhh ya ka? dkt Pelabuhan yg owg nek feri nk ke Langkawi/International cruise & ada Star cruise yg besar tue gak..kiranya bdekatan dgn Pdg Kota lama lah..kalau dr Pdg Kota nk menuju ke Feri keseberang, Port nie kt sebelah kiri..after roundabout kecik pdg kota menuju Feri tue...Hope jumpa k..:)

Gieyana said...

Siti Hajar

A'aa..mmg best..nk p lagi psl x sempat nk usha2 lagi psl hr tue rushing juga..nk beli buku lagi..:)
P la..rsnya ship nie smpai 29hb nie jer..

♥MAMASYAZA♥ said...

sungguh ketinggalan zaman akak ni, tak tau la pasal benda ni. tinggal beberapa hari ja lagi..rugikan tak sempat nak p

NM02 said...

menarik tempat ni

::NureeN:: said...

ari tu ada lalu, tp ada hal so x singgah la.. hope sempat.. ;)

lieyalatif said...

mmg fun...lieya pun teruja tgk pic2 yang ado....

ish aku mkn ati tgk pic korang tau...dgn nureen dah cam adik ngan kakak okeyyyy....

ALoNa CintamaniszLite said...

Sonot lah!! kalo naik kapal gerak gi phuket lg best, kan..hehe..
Dulu penah ler naik the empress tp kecik je..tingin nk naik star cruise lak...hahaha..

e.l.i.z.@ said...

wah bestnya library niiii

p/s: mmg hitam legam pun org dlm gambar tu :P

fazilzura said...

wah besh nye, nnt aku mai sanun lg, hang tunjukkan ye..

Norsyakiela said...

alhamdulillah kak,kila shat...sory komen kat sni,xjmpe chatbox akk lerr...btw,kila slalu bkak blog akk,tp segan pulaknak komen ^_^

ak yuyunz said...

best giler gie..

rindunya lama tak outing..

Gieyana said...

Fazilzura

owhh..kapal nie berlabuh sekejap jer kt Penang smbil buat Charity..rsnya minggu nie kot last..so ko kena tunggu next year la kalau dia dtg lagi..