"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, September 13, 2011

Open House, Rumah Terbuka ~ Meriahnyaaa ...

Assalamualaikum...


"Sebelum ini, konsep rumah terbuka dijalankan secara kecil-kecilan di mana tuan rumah menjemput rakan taulan datang ke rumah bagi menikmati juadah yang disediakan. Rakan dari kaum Melayu, Cina, India dan lain-lain turut dijemput.

Amalan rumah terbuka memberi kefahaman kepada rakyat bukan Islam tentang nilai hidup ajaran Islam yang menganjurkan sifat berbaik-baik sesama manusia.

Amalan rumah terbuka ini sesuatu yang unik bagi Malaysia, telah mendorong menyumbang kepada keamanan dan kebaikan keadaan dalam negara kita." Sumber : http://ms.wikipedia.org/wiki/Rumah_terbuka

Ok..Weekend baru2 nie, Gieyana sekeluarga x lepas menghadiri jemputan rumah terbuka juga yer...ada 2 actually, kt my "U" dan kat Rumah member hubby nieyh..Me malas nk buat open house this year but kalau ada kengkwn yg datang, di alu2 kan k..Tapi with appointment yer..macam appointment nk jumpa Dato' gitu psl nnt we all x der kt umah lak. Jadi ler kalau setakat nk jamu air oren n bla..bla..bla..kan!lalalalala

Meh layan pic gediks dulu yer...

Nie pic saya yg tgh verangan kekenyangan yer psl mak mmg kenyang nieyh..Nureen tgh sembunyi kt belakang..:)

Nie adalah menu2nya..rajin and salute pd tuan umah..Bujang & sgt2 rajin memasak..rumah pon kemas!

Jumpa my friend kt Sini..Zuraiwan yg sarat dh nie..kekenyangan la kan! kan! kan!...

Ada satay juga...perghh best wooo..makan smpai lebam!

Then..hb & Iwan-Hb Zura bergambar kenangan dengam Tuan Rumah..Ejarm..diaorang satu opis yer kengkwn....:)

Pastu...jalan2 nk ke parking..mak jumpa menatang nie..so mak snap2 lah!..sayang sekali psl time nie jerebu..so x der lah awan nano biru!

^_^ Weekend nie x der open hse lagi ker? Saya nk terjah nie....

12 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

terjah jangan x terjah akak! sayer banyak dapat jemputan kenduri kawen compare to open house ;p

Ieda Al-Habsyi said...

selamat hari raya kak gie, wah kak zura udah nampak perutnya, comellll :)

PinKy MoMMa said...

bestnyer ada open house di sana..kt sini mcm dah abis je suasana raya tu yang huhu..eh comelnyer zura.. :)

sempat merasa open house lagi tu hehehe..kim slm dia yer..

nureen..aunty mish U dear..

atty's said...

kty taun ni rakan2 nya open house byk yg tk dpt dtg..bz ngn kenduri kendara..

Myra Jay said...

Ada open house buat kita makan tak hengat kan..

Pasti kekenyangan kesedapan..hehee

mama tisya said...

best kn p open house..bole mkn mcm2...sarat dh si zura tu

[-suziey-] said...

terkejut aku tgk zura..sarat no dh tu..hiksss

mummy_ayu said...

ah ah..dah sarat dah zura tu, moga selmat semuanya..best nya gie raya..makan2..lepak & sembang ngan kengkawan..

*∽ IZAN ∽* said...

uiks sungguh rajin org bujang masakk..

Gieyana said...

Nu[dd]yra

x da invitation Yang..kalau idak cfm nk terjah nie..
Wahh bestnyer attend kenduri kawin...:D

Gieyana said...

Ieda

Selamat Hari Raya juga..A'aaa..dh sarat dh dia..

Nana said...

zura comeinye perut dia hehe
aku minggu ni dah penuh dah undangan