"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, September 22, 2011

Sekiranya di beri Antara dua Pilihan...

Sekiranya di beri antara dua pilihan nie...



Pilihan A ~ Pekerja
Pilihan B~ Surirumah sepenuh masa


Mari kita tgk pilihan pertama. -----> Pekerja

Yang nie best. Bangun seawal pagi. mak liat nk bangun siap hb kejutkan lagi! kalau earthquake nie confirm mak x dgr!kah kah...Pastu edisi touch up2..belaikan diri dgn haruman+make up dan bla..bla..bla...Smpai tpt kerja selewat2nya 2 minit sebelum 8.30pg. Mencilok kekiri or ke kanan kalau rushing a.k.a terlewat! Rushing for dateline sana sini. Rushing fr monthly closing dan yg best dpt bonuss then 13th month pay! yesss! makcik kayooo! Perghh..heaven! Yg paling x best, time balik jam di sana sini. Perghh mau panas vontot kalau camni smpai nk mencilok pon x dpt! But now, saya adalah pemandu budiman yer!..:P

Moral of the story -----> Kerja mmg best especially time dpt gaji! kah kah..


Mari kita lihat pilihan kedua ----> Surirumah sepenuh masa

Yang nie mmg best. Setiap pembesaran anak2, pemakanan dan bla..bla kita dpt monitor dgn jayanya. X payah susah2 pikir ttg kerja..but, semestinya ada Kerja gak yg nk dpikir kan..Kerjarumah kan!hihihi...Saya mmg admired nk dok rumah & dapat menjaga anak2...tp buat ms nie rasanya saya x dpt kot psl saya suka bkerja!

Moral of the story -----> Admired nk dok saja..:P

So, korang..suka yg mana?? borth mmg best kan!
 
Sekiranya diberikan dua pilihan...Saya suka menjadi saya! Persetankan apa yg org nk kata! Pic: Candid yg blurrr..:P

24 comments:

PinKy MoMMa said...

dua dua pun suka...ada best dan tak bestnyer hehe :)

eh langsir kamu cantik! baju nikah itu lagi cantik huhu..jelessss ;p

@e_da said...

dua2 ada pro n kontra... tp bg sy yang dia biasa keje mmg teringin nak jaga anak n duk umah.. tp bila pikir poket tak berisi (duit sendiri) rasa tak syok plak.. so masa muda ni adalah baiknya kita keje dulu selagi terdaya... huk huk hukk

mama tisya said...

pernh gk terpk nk jd surirumah tp bkn semata2 dok umh..mcm nk wt bisnes tp blum terjd lg..heheheh

alyyani said...

aku suka bekerja :) gie, motif gambar itu diambil?very nice bajumu itu.. :)

atty's said...

kalau diberi pilihan nak jadi housewife..tp ada elaun palin kurang 2k every month..

tp jadik housewife ni penat gak..
pagi seawal pukul 6 camtu bangun..siapkan bfast,..lepas tu kol 7 antar anak g sekolah , kol 10.30 amik lah dr sek agama..lepas tu kol 12.45 antar lagi g sek..fuh..housewife..keje nan ado rehat.

mizzkechique said...

dua2 suke..hehe

Gieyana said...

Pinky Momma

Yes..betui2..mak sokong! Dua2 ada pro n contranya..

Ekeke..nie langsir my room..tkhs babeh!hugs!

Gieyana said...

Eda

betui2..sy setuju dgn awak..da pro n cons nya kan..selagi terdaya kena lah keja n bantu ekonomi keluarga..:D

Gieyana said...

MamaTisya

tue la kan..sm mcm ko gak..hopefully my dream come true..:D

Gieyana said...

Alyyani

aku suka kerja gak..nie sj suka suki jer..nk test bj nikah n still leh pkai lg but kena alter juga..:D

Gieyana said...

Kak Ty

betui2 kan..wahh sy nk demanding gak nieyh!kekeke

mmg penat kan..tp ada pro n cons nya kan..:D

NeenaAnuar said...

I love both tooo...

psssstttttttttttt: cantekkk ur baju ok! Love love love! :)

syanasaid said...

nak jd suri rumah
sbb itu cita2 aku dr dulu
hahaha

tp bile suami da usulkan ttibe jd takut plak
takut perubahan mungkin

::NureeN:: said...

jd diri sndri kan.. jgn dok berlakon2 plak hehe... ;)

sbb ada tau yg suka jd org lain.. mencik..

el said...

aku suka kalo dpt bekerja sndiri means ada company sndiri..n ada pekerja sndiri..then boleh jd surirumah on one time kanzzz...bestnya
smoga dimakbulkan ahaks

Gieyana said...

Neena

yeayyzaaa..smae goes to mee..:D

thks dear..

Gieyana said...

mizzkechique

betui2..(version upin ipin!love both too..:D

Gieyana said...

Syana

betui2..ku suka gak n berangan utk mencuba..tp kalau dpikir long term..mcm x mahu la..:D

*∽ IZAN ∽* said...

me masih berahi nak kerja lagi.. hehe.
biar cari duit sendiri dari mtk kat orang.. uhuhu

weh.. ni gambor nikah ko..? confius aku.. namunnn
sungguh ayuuu..

POSH76 said...

setuju!!!pilihan apa pun terletak pada kita...mereka hanya blh beri pendapat

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suka bekerja...tapi kerja sendiri sebab masa flexible...hehe..alhamdulillah..suka dengan siapa "aku" ini sekarang...

putput said...

both best:) hahaha.. mcm dh kahwin jek!

langsir tu cantik!

e.l.i.z.@ said...

erkkkk apa nk kategorikan eli ni ek ekekkek.....nak keje sbb nk ada duit sendiri..tp bila pk, anak² nk letak kt mana.ada ke babysitter?tak suka letak nursery, bercampur ngan ramai budak, anak senang dpt sakit

so skang ni eli keje part time kt smart reader..halfday je tau

kul 8am kuar p hantar eiymann ke genius aulad, eli ngan riri p smart reader..kul 12pm habis keje, terus p amik eiymann.then balik umah dgn anak²..wah heaven kan :P

elaun bulanan mmg hubi bagi..kdg² rs mcm x cukup nk shopping..alhamdulillah wat part time tu, ada la lebih sikit duit ;)

*pnjg gile komen :P

ALoNa CintamaniszLite said...

Akak pun...bersyukur jd diri sendiri, hehe..