"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, October 20, 2011

Kemalangan Ngeri Pagi Tadi yg membuatkan Daku lambat smpai Office..Phase IV, FTZ

Innalillahhiwainnailaihiraajiun....

Sedih..ngeri..jiwa bercampur baur...gambar2 nie saya dapat dari kawan saya melalui email...ada juga insan yg sempat merakamkan kejadian ngeri nie...x sure macam mn boleh terjadi...tapi kt traffic light & jalan sehala..semua org time nie bergegas2 untuk masuk kerja...tp yg saya tahu..time kejadian ni adalah masa pekerja2 factory yg nk masuk shift pagi...[ sorry x dpt nk cari owner picture nie...and saya tempekkan kt sini utk kita2 mengambil ikhtibar dan dilindungiNya dari sebarang kejadian yg tak diingin]

Kemalangan yg terjadi akibat dari pelanggaran 2 biji bas dan 1 biji kereta...Simpati..:(






Kemalangan nie mengakibatkan 4 org maut.. Ralat: syukur x der yg mati pon..cuma cedera jer tp sedihnyaa...seriusly Ngeri!..bygkan kalau yg meninggal tue ada anak2 kecil..tapi maut x kira masa kan..kalau Allah kata Jadi..Maka Jadi lah ia....

22 comments:

d'nuraini said...

tx silap saya temapt kejadian nie kakak sy penah accdnt..errmm..bas kilang jugak

PinKy MoMMa said...

ya Allah memang menakutkan..mohon biarlah kita pergi padaNya dalam keadaan yang baik baik..

MataHati @ MH said...

dasat betul ah kemalangan tu.. sampai rabak habis badan bas sebelah kanan... konpem yg maut duduk kat kerusi hadapan sebelah kanan tu

♥ Elin ♥ said...

subhanallah...ya allah..
teruknya... ya allah di minta jauhkan perkara2 sebegini/

kamu tuh berhati2 juga bawa kereta ok.ingat mereka yg tersyg ya.

mizzkechique said...

mmg teruk..huhu.. kt mn ni kak??

MrS. F!zA said...

innalillah..sedihnya tgk..kita pnh tgk kmlgn mcm ni jgk dlu depan mata, siap p intai mayat lam kete, 3 mlm jgklah tkleh tido..trbyg2 muka mayat..huhu

Naura said...

MasyaAllah,siannya...

~Siti Hajar~ said...

Ya Allah!!! tumpang simpati pd yg terlibat..

Teruk sampai remuk bas tu, trs teringat my hubby sllu g keja kat airport nu...mintak2 dia selalu dalam lindunganNYA...

MyKhalish said...

ya allah.. kesiannya.. takziah pd seme yg terlibat. sure berderau darah, ms lalu situ kan...

el said...

ooo pttlah otw g ofis npk jem giler depan ofis...

teruk gak xcident tuh..ngeri

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

teruknyer bas tu yer..
adess, acapkali gak dh sy terserempak ngan eksiden ngeri ..
masa tu Tuhan aje yg tahu, menggeletar kakitangan nk drive-tru tempat tu.. huhuhu..
istigfar aje byk2..

syanasaid said...

Ya Allah
kesiannye..terbayang jek dorg kuar umah sehat2
sekali jd gini..
:(

Myra Jay said...

Ya Allah, gerunnya, myra kalau lalu kat tempat eksiden ketaq lutut ha..

Camne bas tu boleh naik divider ek..

Lambat kot kan..

wahida said...

ishhh...nauzubillah...

pagi tadi pun, masa nak gi keje, ada xcdent gak kat hiway...scary!!

POSH76 said...

al fatihah ...ini yang tak sedap didgr...

wan nurul hezrina said...

eeei mummy takoot nengok..mcm teruk ek xcndtnie..takooot.kalau jd dpn mata sure mlm payah nak lelap

Zue AnnaLeeya said...

mmg takut tgk klu ader xsiden ngeri kan????
klu terserempak xsiden gini, pale lutut ketaq jgn ckpla...
tp mtk dijauhkan drp kita semua... Amin...

Takziah pd keluarga mangsa...
Al-Fatihah...

adarnadzmie said...

akak ada dgr berita kat tv tghari tadi... dasatkan...

Dee said...

tgk kat FB td..ngeri betullah..al-fatihah utk yg telah pergi..

Nad @ MamaZakwan said...

takutnye kak gie..
dah ajal, nak kata lagu mana ye dak?
moga roh mereka yg tiada yang terlibat dlm kemalangan ni di tempatkan di kalangan mereka yang beriman....

wantie said...

masa aku sampai tu tinggal satu bas ja kat atas devider. mungkin dah lambat time tu.

ya la kan. aku masuk kojer lambat.

Zie Fauzi said...

salah sorang mangsa,mak Zie kenal.. katanya kaki patah n koma... Dua2 bus ni angkut pekerja kilang Jabil.. Pemandu bas belakang mengantuk ke apa hentam bus depan.. :(