"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, October 28, 2011

Misi Mencari Sofa Idaman..

Sofa kt umah Ummie tue dh buruk giler dh..dh 5 thn lebih dh..maklumlah dulu beli brp sen jer! so mmg lah x tahan lama...This month pay Ummie dh budget maut dh nk cari! Mmg betul nieyh psl sakit jer mata tgk sofa buruk tue!huhuu..:P

 Yang nie cantik..tp x suka sgt design dier...
 Seriusly..saya berkenan yg nie..nak cari 3 seat jer! hurmmm myb RM1k+ kan...
 Yg nie kaler putih..confirm Nureen kotorkan nnt!
 Yg nie pon not bad...tp kaler light camni kalau rumah luas ok lah...
Yes..design nie Ummie suka..tp kaler dia kalau darker would be nice..:)

Misi mencari akan bermula! Leh guna utk raya nie kan!lalalalala

Next week ada Home Deco fair kt Pisa..mybe leh p survey..hurmsss..kat mana ag ada Sale yer?? Nak pegi IKEA mcm hubby malas jer..:)

* Pictures credit kat Google..:)

14 comments:

mamalieyna said...

oooh suka3x..ngidam nak tukar sofa gak..tp huu~ tak tertunai lagi..alahai.

ZanaNordin said...

cari jgan tak cari
sempat lagi nie kalau nak pakai raya

zana suka yg no. 4 tu..
smart jerrr
tp cam kita ada anak kecik nie..
gamaknya mmg susah sikit nak jaga lerrr

Gieyana said...

Mamalieyna

x pa2..pelan2 kayuh k...nie pon lama menabung nie..mmg buruk benor sofa kt umah tue..ekekeke

Gieyana said...

ZanaNordin

hahaha..hopefully dpt yg bkenan dhati..huhu..

Tue ar..cantik gak kan...tp da anak kecik nie susah sket psl diaorg suka mkn depan tv..kotor sofa br ai..:P

++eden|essey++ said...

gie...sofa from MACY pon ok....warranty 10 tahun..fabrick sme bleh pilih...ms nk msk umah baru aritu pon cr gak sofa....ja ngan hubby da decide nk beli yg ikea jek...skali macik hubby cucuk suh tgk kt MACY....mmg terbeli la jawabnya...hahaha....cantek la sofa from MACY....try la...

Gieyana said...

Jaja

seriusly daku pon suka ngan MACY bebs..mmg czntik kan designnya..nnt daku g spotcheck kt Queensbay..:D

Nad @ MamaZakwan said...

uisy, empuk la pasni, hehe

wan nurul hezrina said...

yang grey kaler nmpk nice..susahnak kotor..kalau warna dark grey mmg cantik..kat ikea suka nengok show roomnya

syanasaid said...

aku suke yg kulit
sbb kalo kotor senang kasi lap je kan
tak anak sdiri kotorkan, anak org yg buat
hahahaa

wantie said...

Aku dah nekad tak mo tukar sofa kat umah aku tu. bior patah reyuk. Aku mcm nyesal je beli sofa.

Lepas ni kalau boleh tak mo beli sofa. Nak beli hat pesyen len pulak. lepas ni tu bila? hahaha...

[-suziey-] said...

yezzzaaa..hehe..aku pn baru rembat sofa..customade la wei best..ko pilih design ko..tp kena tunggu sebulan baru siap..hahahaha..kena sabar menanti:p

afdni said...

beb.. nak pegi ikea maner?? damansara ker?? moh ler menyinggah umah aku.. hins hins..

POSH76 said...

beli sofa ni biar yang ada kualiti mgm berbaloi baloi

MyKhalish said...

ekekek...sm la dgn sofa kitorg, mujur kaler htm. kot cerah skit. mmg hbsla xrupa ape dah. ahahah... slmt memburu sofa idaman. hehehe...